MALİYE UZMAN YARDIMCILIĞI VE DEFTERDAR UZMAN YARDIMCILIĞI BİLGİ PAYLAŞIMI
-
@scofield72 yok.
-
@Antimülakat Dostum denetim yetkili duy yetkisiz duy olayı vardı biliyorsun. Denetim yetkili duyun rotasyon olayı kalktı mı kesin?
-
Bu ilandan hala bir haber yok
-
Bekliyoruz.Gelirse güzel olur.
-
@ncbb defterdarlık maliye bakanlığının taşra teşkilatı, vergi dairesi ise gib'in taşra teşkilatı hocam
-
@uzmanyrdd hocam çok detay oldu o konuda net bir bilgim yok maalesef.
-
Yok mu ses seda.
-
@scofield72 eger denetımlı ise 5 yılda bır rotasyon var.denetımsızse rotasyon yok.meslekı egıtım bıttıkten sonra denetımlı olup olmayacagını sen secıyorsun
-
25 kişilik muy ilanı yolda haberleri dönüyor, keşke 50 olsa
-
@tarziktisat her sene 25 alıyor zaten 1 kere 100 kişi aldı ondan da 2013 te 1000 vmy lerin alındığı dönem
-
@low_profile o kadar alınan oldu , 50 iyidir iyi
-
@tarziktisat Nerde dönüyor bu haberler ?
-
maliye bakanlığı geçen senede hazine avukatlığı ilanından sonra maliye uzman ve defterdarlık ilanları gelmişti bu senede acaba öyle mi olacak?
-
Artık bu yoklukta, 25'e de razıyım.
-
5 10 ne kadar alırasa alsın yeterki alsın.biz gidemezsek rakipler gider rakip azalır
-
Kesin mi ki bu alım daha bu son alımdakiler başlamadı bile geçen senenin alımı eylülde duyulmuştu. Zaten alım olursa 3 gün içinde belli olur son 4 senede verilen ilan tarihleri hep bu zamanlar en geç olanı 27 aralık...
-
Arkadaşlar Mart ayında hem MUY hem DUY sınavı yapılacağını bende duydum Ankara 'dan. Hazine avukatını da söylemişti bana duyumu yapan kişi. Hazine avukatı ilanı ile ilgili başlık görünce paylaşayım dedim.
Sayı ve ilanın verilme tarihi hakkında bir bilgim yok. Diğer ilanlar hakkında da bir bilgim yok. Sordum. Bilmiyor o kişi de. Söyleyen kişide Maliye'de Personel Müdürlüğünde bir toplantıda denk geldim dedi muhabbet esnasında.
Tekrar söyleyeyim bu bir duyum, duyuru değil! Duyum yapan arkadaşlara burada neler söylendiğini gördüğüm için hemen paylaşmak istemedim. Aynı muhabbetlere bende maruz kalacaksam bir daha kesinlikle duyum paylaşmam açıkçası!
Lütfen bilmediğimi vurguladığım şeyler hakkında da üstüste soru sormayın. Siz sordukça bilgi vakıf olmuyor bana.
-
1- Maliye Uzmanı: 50 li yaşlarda 1/4 üne geldiğinde alacağı maaş 5500 - 6000 civarıdır. Ankarada bakanlıkta görev yaparlar. Denetimle görevlendirilenler, eski kontrolörler gibi senede 3 ay turneye çıkar. Türkiyenin farklı illerinde denetim yapar. Sınavla ve Bakanlık onayıyla denetim yetkisi verilir. Denetim yetkili olanlar ve olmayanlar diye iki gruba ayrılırlar. Denetim yetkisi olmayanlara bakanlıkta memurlarla benzer görevler verirler. Emekli olduğunda 3000 TL ye yakın maaş alır.
2-Defterdarlık uzmanı: 50 li yaşlarda 1/4 üne geldiğinde alacağı maaş 4000 TL civarıdır. Emekli maaşı 1800 TL civarındadır. Denetim yetkisi bakanlık tarafından sınavla verilir. Şu an denetim yetkisi danıştay tarafından verilen kararla iptal edildi. Eski Muhasebe(Benim gibi) ve Milli emlak denetmenlerinin atandığı kadrodur. İki gruba ayrılır. Denetim yetkili olanlar ve olmayanlar. Denetim yetkili olanlar sınavla ve bakanlık onayıyla atanır. Denetim yetkisiz olanlar memur gibi defterdarlık birimlerinde servislerde çalışır. Diğer memurlarla aynı işi yapar. Rotasyonu yoktur. Yani bir ile atanır ve orada sürekli görev yapar. Ancak bir ilin ilçeçsine de atanabilir. Denetim yetkili olanların ise kendilerine ait odaları vardır. Ancak rotasyon gereği 2-3 yılda bir türkiyenin doğu illeri dahil tüm bölgelerini gezer. Sadece ve sadece il merkezlerinde görev yapar. İlçelere soruşturma ve denetim için gönderilir. İtabarı yok denecek kadar azdır. Denetlediğin müdürlükte görev yapan müdürün altında, müdür yardımcısı, şef ve onun da altında seninle aynı ünvana sahip denetim yetkisiz defterdrlık uzmanı vardır. Yetkisiz uzman yetkili uzmanla kendini aynı konumda görür. Müdür, müdür yardımcısı ve şef yetkisiz uzman kendisine bağlı olduğu, için denetim yetkili uzmandan kendisini daha üst görür. Yani itibarı sıfıra yakındır. -
3-Gelir uzmanları: Gelir idaresinde geçmişte memurların yarıdan fazlasını uzman yaptılar. Şimdi vergi dairelerinde tüm uzmanlar diğer memeurlarla birlikte müdür, müdür yardımcısı ve şef emri altında aynı işi yapar. Saygınlığı diğer kariyer mesleklere göre yok denecek kadar azdır. Defterdarlık uzmanı ile aynı maaş ve emeklilik haklarına sahiptir.
-
4-Vergi Müfettişliği: Maaş, emeklilik yönünden maliye uzmanları gibidir. Kariyer olarak şu için maliye bakanlığında en üst kariyerdir. Ancak Eski Maliye Müfettişleri ve Hesap uzmanlarının gazabına uğrayacaklarını düşünmekteyim. Çünkü bu meslek gurupları kariyer yönünden bana göre ciddi haksızlığa uğramıştır.