Araç tavsiyesi
-
@dgn Dostum 207'nin de otomatik şanzımanında özellikle yoğun trafikte ısınma sorunu var. Aracı soğutmadan yani bir süre durmadan hareket imkanı tanımıyor. Çok dur kalk yapacağın bir ilde isen ki olmasan dahi illa ki gidersin, bunu bi araştırarak al derim.
-
Dacia sandero nasildir fiyati uygun olunca insan şüpheleniyorum
-
focus al rahat et
-
@esrarengiz Dacia Sandero ve diğer dacia'lar için de geçerli olan şey hepsinin Renault motoru taşıması dostum. Araçların temelde motorla alakalı bir sorunları yok. Çok sert kullanıma gelen bir yürüyen şanzıman aksamı yok o yönden kibar davranmak lazım. Motoruna iyi bakılırsa epey bi yol alır. Renault motorları ömür açısından fena değildir. Dacia malzeme kalitesi olarak biraz yıldırır insanı. Belli yaştan sonra trim sesi çıkarmaya başlar kullanılan malzeme kalitesizliğinden. Uzun soluklu binmem satarım derseniz öneririm.
-
Focus 2. nesilde ve 3.nesilde 100 ps benzinli ve 125 ps benzinli motorlarda subap eritme sorununa dikkat edin dostlar alırsanız şayet. LPG takılı ise aracınız belli kilometreden sonra subapları eritme gibi bir sorunu var. Bundaki temel problem montajın çok düzgün olmayışı ülkemizde. Ancak bunun yanında tabi motorun genel yapısının da buna uygunsuzluğu. LPG'nin motor içi yanma harareti, benzine göre daha yüksektir. Yani yanma odasında çok daha yüksek sıcaklıklar ortaya çıkarır. Bu da çelik olmayan subaplarda erimelere neden olur zaman içinde. Bu ek bir maliyet demek sizler için o nedenle buna dikkat ederek almaya çalışın.
1.0 eco-boost motor alırsanız bir çok konuda güzellikleri vardır. Şehir içinde gerçekten az yakar. Ancak şehirler arasında sıkıştırmanız gerek biraz gitmesi için. Motor 3 silindirli, bu da daha fazla titreşim demek malesef. 4 silindirli motorlara nazaran bunu daha çok hissedersiniz. Ek olarak eco-boost'larda triger kayışı yağlamalı sisteme sahiptir. Bu yönden de bir maliyet kalemi eksiliyor denebilir. Çok çok uzun vadelerde belki değişim ister, bunun dışında kısa vadede kayış, gergi vs. bu maliyetleriniz olmayacaktır.
Ben eco-boost konusunda bir noktada uzun vadeli endişe taşıyorum. Küçük motor, turbo besleme ile sürekli hareket sağlıyor. Bu yönden sürekli turbo yük altında kalıyor. Ülkemizde turbo kullanımına dair endişelerimden yola çıkarak ikinci el alırken bu motorların ne durumda bize ulaşacağı konusunda bir nebze çekincem var. Bunun dışında eco-boost genel kabul görmüş başarılı bir motor.
Dizel alırsanız da yukarda dizel için yaptığım genel ikazlar burada da geçerli.
Şanzıman konusunda da otomatiklerde yeni nesilde power-shift şanzıman var, bu şanzımanda bugüne dek dile gelmiş tek kronik sorun 1-2. vites arasında sarsıntı durumu. Bu çok ciddi sorun olmayıp, DSG şanzımana kıyasla bir puan aşağıda kalmasına sebep bu şanzımanın.
Bunun dışında Ford focus ve mondeo direksiyon hissi ve yol hakimiyeti konusunda en önde gelen araçlardan. Gerçekten bu konuda sınıfının en iyisi denilebilir. Sürüşü çok keyiflidir.
-
@dgn hocam bende 1.4 u var arkadaşımda da 1.6 pareto hocanın dediği gibi şehir içi değil de uzun yolda çok keyifli. Şahsi fikrim 207 konfor,konsol iç dizayn ve görünüm olarak çok güzel ancak motor keyfi olarak iyi bir araç değil ama fiyatına göre alınabilecek arabalardan
-
@deepblue eski kasaları içinde aynı durum geçerli mi? Mesela 2009-2010 modeller rahat ettiriyor mu?
-
@kml gayet iyi.bide lpg li alırsan hiç yakmıyor.