Size En Yakın Kitabı Alın 60. Sayfasını Açın 3. Cümlesini Paylaşın
-
"Rakibinin her iki taraftan mahcup olduğu bu kritik noktada Yueh'in saldırısı, onu bu baştan aptal krallığın karşı karşıya kalacağı büyük çabalardan biri olduğuna ve bu nedenle her türlü çabanın bundan böyle yönlendirilmesi gerektiğine ikna etmiş görünüyor" (Sun Tzu - Savaş sanatı)
-
"Antikçağ düşüncesine hakim olan Sonsuzluk Yasası'nın rehberliğinde yaşam sürenler büyük ve muhteşem bireysel bir maceradan geçerken, anlamsız ve sıradan bir yaşama boyun eğen diğerleri ise rastlantısallık ve durum yasası ile çizilmiş bir kaderin peşi sıra ilerliyorlardı."
-
''boş kalan kadroya kurum içinden ve kurum dışından vekalet söz konusu olduğunda vekalet aylığı ödenmez ancak farklı cins zam ve tazminatlar ile ek ödeme farklı ödenir'' )5510 sayılı kanun) Çok sıkıcı
-
Genç kadın banyodan çıkmıştı ve üzerinde bornozu ile ıslak bedeni... Şaka şaka . Keşke şakama devam etseydim çünkü 60. sayfa 3. cümle sade kaldı. Lorry kızarmıştı.
Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi . -
"Cehalet gafleti, gaflet de cehaleti büyütür."
Kişisel Ataleti Yenmek - Mümin Sekman -
Gelenek ile deha genelikle birbirine su ile ateş gibi etkir.
Stefan zweig - üç usta:balzac,dickens,dostoyevski
-
şöyle deseydin daha iyi olurdu : ifade edilemez ve adsızdır, ruhuma elem ve haz veren, karnımın açlığı olan şey.
friedrich nietzsche böyle buyurdu zerdüşt -
Bu ileti silindi! -
"Bu nedenle evrensel kurallar ve insan onuruna dair politikalar, bireyin ya da bir gruba özgü kimliklerin kabul edilmesini hedefleyen farklılık politikaları aracılığıyla düzeltilmelidir."
Fatih Keskin - Politik İletişim Sözlüğü -
Silin yolları haritadan bitsin bu yolculuk.
Ümit Yaşar Oğuzcan - Şiir denizi 2 - Sürüngenler -
Kayra 3 yıl tıp okudu,gerçek bir doktora dönüşebilirdi ama stetoskoptan nefret etti ki her şeyi bıraktı.
Hakan Günday - Kinyas ve Kayra kitabından alınmıştır...
-
General Bekir Sıtkı'nın Ekim 1936'da yaptığı darbe ile askerlerin denetimindeki Hikmet Süleyman'ın otoriter hükümeti işbaşına gelir.
Hamit Bozarslan - Ortadoğu: Bir Şiddet Tarihi -
''Çift düşün'' dünyasını anlayabilmek bile çiftdüşünü kullanmayı gerektiriyordu.
-
Önce kisaca ulusal hesaplarin tarihindeki baslica asamalari ozetleyecek, sonra da 18. yuzyildan bu yana dunyada uretim ve gelirin paylasiminin gecirdigi donusumlerin ana hatlarinin yani sira, demografik ve ekonomik buyume oranlarinin evrimini de anlatacagiz. Bu evrim analizin devaminda cok onemli bir rol oynayacak.
- yuzyilda kapital - T.Piketty
-
...........
-
Öteki Polinezya adalarının çoğu deniz dibinden su yüzüne yükselmiş volkanllardır , hiçbir zaman bir kıtanın parçası olmamışlardır , kireçtaşı yükseltilerinden oluşan bölgelere sahip olabilirler de olmayabilirler de.
JARED DİAMOND - Tüfek , Mikrop ve Çelik
-
"Yaratıcı bsna hayatta hiçbir şey vermedi" diyor.
-
Yılların geçtiğini de elimize verilen karnelerden anlıyorduk. -Şatom Benim Üzgün Yurdum-Alim Yavuz
-
Leyla içindeki cehennemi anlatmak için yüzünü döndü Mecnun'a. Mecnun hazırlıksız yakalandığı o bakışları anlamadan Leyla tek seferde döktü yüreğindekini.."Bahar dallarının hatırına anla beni" dedi ve gitti...
-
Bu ilansızlıkta beni en çok heyecanlandıran başlık budur arkadaşlar