2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
Hayalim, idealim asla Guy olmadı. Şu sınava girmesemde zerre kadar uzulmem. Ama haksızlık karşısında da bir kişi bile mağdur oluyorsa gormemezlikten gelemem. Ve bu beni en kötü yapsada bu hep böyle kalacak. umarım en iyi puanlilar kazanır.
-
İnsanları anlamak gerçekten zor 10 katı olsun diye ısrar edileceğine alım sayısı arttırılsın diye ısrar edilmeli. Zaten mülakatlarda insanlar yüksek puanlarla haksız yere eleniyor bazılarıda bu adaletsizliğe 10 katı çağrılsın diye daha da bu katkı sağlamaya çalışıyor. Ama boşuna uğraşmayın 10 katı işi hikaye bence tekrar revize edilmez. Yalnışta anlaşılmasın 8000 sıralamam var ister gelir ister gelmez ama başkalarının hakkına göz dikmenin anlamı yok.
-
@casanova 10 katı çağrıldığında sıralama bandı genişleyecektir.Bu sayede il seçimi daha rahat yapılır. Aydın yazmak isteyen kişi İstanbul,İzmir ya da Ankara yazmaz Aydın yazar. Birden fazla il seçiminin kabul edilmesinden daha rahat kabul ettirilebilir şu an için. Daha önce 10 katı aday çağrıldığı için aynı şeyi istemek de ayrıca çok normal.Bu konuları konuşmamızın da en temel sebebi alımın azlığı.Sayı 2000 olsaydı bu kadar konuşulmazdı.
Sınava girmeye hak kazanmak sınavda başarılı olmak demek de değil. Sınav belirleyici olacak neticede.Sınava daha fazla kişinin girmesi alanda başarılı olanları olumsuz etkilemeyecektir. -
@ucanbalon bende hocam acikta kalirsam kendime gelemem cok kotu olur. Ben vakifbank mulakat sonucunu bekliyorum eger vakifa girersem risk alip samsun yazarim elensemde isim var zaten diye. ama ondan elenirsem risk alamam sanirim mecbur istanbul yazarim.
-
@elisa aynı durumdayım kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım
-
@fenerlii aynen hocam bende muhtemelen risk alamayıp istanbul yazıcam samsun düşük kapatırsa üzülürüm ama sınava giremezsem daha çok üzülürüm o yüzden hiç istemeyerek istanbul yazarım
-
@ucanbalon hayirlisi olsun hocam
-
76 puanla insanların işe alındığı 7 8 ci müşakatında 85 90 puanlarla insanların mülakatlardan elendiği sistemde kimse adaletten bahsetmesin kimse kusura bakmasın.
-
@onuktekin lütfen tekrar tekrar oku kardeşim lütfen ben tekrar tekrar yazmaktan bıktım, aynı şeyi yukarıda da yazmıştım böyle düşünenleri bir ikna edin lütfen sizde bir açıklama koyun ha bak doğru haklısınız bu adamlar haklı diyelim.
"bu dünyada herşeyin bir aritmetiği vardır, her teorem bile belirli bir aritmetik sistemin üstüne oturtulacak şekilde açıklanmaya çalışılmıştır.
Şimdi bana lütfen söyle bunu sınava puanım yeteceğini yetmeyeceği veya girip girmeyeceğim için söylemiyorum ; kontenjanı en fazla olan yeri ele alalım İstanbul.
İstanbula sınav için 300 kişi açılmış 1500 kişi çağırılacak ve mülakata 2 katı aday kaldığı için 600 kişi kalıp geriye kalan 900 kişi elenecek bu mevcut durum.
Şimdi birde 10 katı olması ihtimali ile ele alalım 300 kişi 3000 aday yazılı sınava çağırılacak, MÜLAKATA KALAN KİŞİ SAYISI SABİT OLDUĞU İÇİN2400 kişi elenecek bu sefer yazılı sınavdan.
5 katı olması durumunda üzülecek kişi sayısı 900, 10 katı olması durumunda hemen hemen 2,70 katı olan 2400 kişi.
Haksızlık olduğunu düşünen kişilere şimdi görmediğin haksızlığı açıkla ve ikna et destek olmaya çalışalım.
İlan sayısı 1000 den 3000 e çıkarılsın desen amenna, tek il seçimi 5 il seçimine dönüştürülsün desen veya mülakata katılacak kişi sayısı da artırılsın o zaman 5 den 10 katına çıkarılıyorsa yazılı sınavda da 2 katı yerine 4 katı aday mülakata çağrılsın desen amenna millet elindeki, vaktini de verir de, bunu bir izah et lütfen ikna et haksızlık olduğunu düşünen insanları ki destek olsunlar sana lütfen." -
Birbirimize neyi kabul ettirmeye çalışıyoruz?fikirlerimizi herkes kabul etmek zorunda değil ki
-
başlıkta hep aynı 2-3 mevzu sakız oldu dünden beri,mevzular önemli mevzular kabulüm ama burda birbirini yiyerek hallolacak mevzular değil herkes birbirini hain ilan etti başlığa giresi gelmiyor insanın
-
@enki kardeşim ben seni neden vatan haini ilan ediyim öyle bir niyetim olmadı buraya nasıl getirdin şaşkınlık içindeyim ayrıca kimse kendinde böyle bi yakıştırma hakkı da göremez neyse ben bu işe çıkarken 5 kat diye bildiğimden çıktım direk atanacak ilk 1000 dense belki hiç çalışmazdım veya işimden ayrılır sınava çalışırdım belki ama çıkış noktasında 5 kat olduğunu bildiğim için girdim. şimdi 78le atanıyor 82 boşta kalıyor dersen eğer benim cabama da ayıp edersin tepkimi de çekersin bunu söylemek istiyorum.
-
@casanova Okudum okudum merak etmeyin.Öyle çok önemli bir aritmetik yok burada. Puan sıralaması olmayan sınavlarda daha da fazlası elenip üzülüyor.Bu o kadar önemli bir bilgi değil.Mülakata aynı sayıda adayın kalacağı konusunda da bir şey demiyor kimse.Şu an sıkıntımız il seçimi yaparken en lehimize olacak seçimi yapamıyor oluşumuz. 3000 sıralamaya sahip kişi de acaba İstanbul mu yazsam diyor 6000 sıralamada ki adam da.Mesele bu. Kimse PTT gibi olsun demiyor.Bütün sene boyunca beklenen bu sınava daha az riskle başvuru yapmak istiyor insanlar hepsi bu. 10 katı çağrıldığında 3000. ya da 5000. olan kişi il tercihini daha rahat yapacaktır.
Daha önce defalarca bu il seçimindeki sıkıntı dile getirildi bir çözüm üretilmedi.Birden fazla il seçimini kabul etmediler.Bunu yapmayacaklarsa 10 katını çağırsınlar il seçimi daha rahat yapılsın. Şu an için bunu istemek daha makul.Birden fazla şehir seçimini kabul ettiremediğimiz için 10 katı çağrılmasını istemek daha makul.
Elenecek yine elenecek.Bu sayı artışı da yüksek puanlılara (istedikleri ili daha risksiz seçecekleri için) daha çok yarayacak. -
Çok değerli derttaşlarım hadi bi plan yapalım su işe bi el atalım eminim herkes maddi manevi destek olur bi öncülük edecek arkadasa ihtiyacmz var tekrar diyorum bu hafta önemli şu il secimini 3 ile çıkarabilirz suan en makul çözüm bu yok mu bir fedakar bu işlerden anlayıp hayır duaya ihtiyacı olup etkinlik düzenleyecek arkadaşımız? Yarın hemen para toplarız ama elini tasın altına koyacak biri lazım bu işlerden anlayan daha ortalama 10 gün var değişiklik için ve çok çok degerli 4 gün. Vakit harcamayalım lütfen
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
@casanova Okudum okudum merak etmeyin.Öyle çok önemli bir aritmetik yok burada. Puan sıralaması olmayan sınavlarda daha da fazlası elenip üzülüyor.Bu o kadar önemli bir bilgi değil.Mülakata aynı sayıda adayın kalacağı konusunda da bir şey demiyor kimse.Şu an sıkıntımız il seçimi yaparken en lehimize olacak seçimi yapamıyor oluşumuz. 3000 sıralamaya sahip kişi de acaba İstanbul mu yazsam diyor 6000 sıralamada ki adam da.Mesele bu. Kimse PTT gibi olsun demiyor.Bütün sene boyunca beklenen bu sınava daha az riskle başvuru yapmak istiyor insanlar hepsi bu. 10 katı çağrıldığında 3000. ya da 5000. olan kişi il tercihini daha rahat yapacaktır.
Daha önce defalarca bu il seçimindeki sıkıntı dile getirildi bir çözüm üretilmedi.Birden fazla il seçimini kabul etmediler.Bunu yapmayacaklarsa 10 katını çağırsınlar il seçimi daha rahat yapılsın. Şu an için bunu istemek daha makul.Birden fazla şehir seçimini kabul ettiremediğimiz için 10 katı çağrılmasını istemek daha makul.
Elenecek yine elenecek.Bu sayı artışı da yüksek puanlılara (istedikleri ili daha risksiz seçecekleri için) daha çok yarayacak.İl seçiminin tek olmasının yarattığı en büyük adaletsizlik 5000. kişi (bu ilan için konuşuyorum) seçtiği ilde sıralamaya giremeyebiliyorken 6000. kişi başka bir ilde sıralamaya girebiliyor. 10 katı çağrılması bunu tamamen ortadan kaldırmayacak tabi ama büyük oranda hafifletecektir.
Daha önce bu defalarca istendi, burada bunu gerekli yerlere iletenler oldu.Gördüğümüz üzere değişmedi. Bu kısa zamanda 10 katına çıkarılmasını istemek bana göre daha makul. -
@onuktekin anladım teşekkür ederim elenen elenecek zaten ben istediğim ili yazarken daha rahat olayım da daha fazla insan üzülürse kimin umurunda zaten üzüleceklerdi demişsiniz özet olarak, size vereceğim cevap sadece bu kadardır kolay gelsin.
Genel olarak da birkaç bireyler söylemek gerekirse KPSS istemeyen sınavlar için olsaydı amenna şu yazılıp çizilenler 1999 du sanırım KMS olarak kpss sistemi girişi tam bilgim yok ondan sonra da 2001 de mi ne kpss oldu. Doğru diyorsunuz kpss de 3000. Olan niye oldu ki boşu boşuna çalıştı guyda çıkmasa da genel kültür genel yeteneğe. Guy var olduktan beri en azından son 10 yıldır alım için kpss şartı var mı var, bunu herkes biliyor mu, biliyor. Herkes kendini buna göre ayarlamalı mı ayarlamalı, ben coğrafyaya matematiğe Türkçeye sözel mantığa çalışcam adam tek açacak imeceye çalışacak gelecek benle aynı kefeye koyacak yok öyle dünya kpss den yüksek alan eşşek mi hamal mı vakti kıymetsiz mi o derslere çalıştı didindi sıralamada eşit şartlarda geçti bu insanları.
TEKRAR SÖYLÜYORUM
1-ALIMIN AZLIĞINA (1000) en azından 2000 olmalıydı
2-TEK İL TERCİH SİSTEMİNE
3-ADALETSİZ İL DAĞILIMINA
4-MÜLAKATLARDA Kİ ADALETSİZLİKLERE
TEK BİR LAFIM DAHİ YOK !!!!
ama gelip de bizde daha az emek vermedik demeyin emek veren vermiş geçmiş sizi adaleti kendi çıkarınıza göre aramayın Allah aşkına artık ya lütfen. -
@jkeynes Neyi ispat etmeye çalıştığınızı anlamakta zorluk çekiyorum.Yazdıklarımı yarım okuyorsunuz.Eğer 5 kat olduğunu baştan beri biliyormuşsunuz.Buyrun 5 kat ilan.Yok ben 9 kat tat rulokat istiyorum diyorsanız twitterdan Naci Ağbal'a ulaşmaya çalışın.
-
@casanova Siz baya gerginsiniz anlaşılan.Öyle bir özet çıkarmanız şaşırtıcı. Ben öyle bir şey demedim.10 katı çağrılması daha fazla insanın sınava girmesi yanı sıra il tercihinin de daha rahat yapılmasını sağlayacağını anlattım. Yüksek puanlı,düşük puanlı tartışmalarına istinaden yüksek puanlıların bundan mağdur olmayacağını ve il seçiminin daha adil olacağını anlatmak istedim.İsterseniz daha sakin bir şekilde tekrar okuyun. Beni bencillikle suçluyorsunuz.Bunu kabul etmiyorum. Çok yanlış anladınız beni. Neyse konu kişiselleşmesin. Kolay gelsin.
-
Ben ilk gün basvurular başlayınca tercihimi yapacam taki sonuçlar açıklanana kadar nasip kısmet artık.. Ortam cok fazla gerilmiş biraz sakin olalım..
-
Arkadaslar sayi arttirimi ya da 10 kat için etkinlik yapilmayacak mi yaa