GUY İSTANBUL
-
facebookta 183 kişinin katıldığı bi ankette 80 üzeri olan kişi sayısı 80 kişi oran olarak %43e tekabül ediyor tam da bu oranlarda kalması muhtemel düşük puan alanlar ankete katılmamazlık yapmıyorsa 80 taban olacak görünüyor arkadaşlar.
-
@jkeynes bu arada facebookta 25i cevap kabul etmişler o sebeple 1 er puan bence fazla hesaplıyorlar ve iç borç sorusu büyük ihtimalle hatalı soru olarak değerlendirilcek herkese doğru gibi yansıtılacak çünkü o soruyu hangi maliyeciye sorsak eksik diyor soruya. ben 1 puan altına inebileceğini düşünüyorum ama üste çıkmaz sanmam.
-
İnşallah daha da düşük kapatır, nasıl olsa başka illerde 73-74 alan mülakata kalacak İstanbul 80’le kapatırsa çok can sıkıcı olur. İnşallah her şey temenni ettiğimiz gibi olur. Her türlü adaletsiz olan sistemin en az hak kaybı ile sonuçlanmasını diliyoruz işe bakın
-
@mavi umarım olur hocam ama anket sonuçları doğru ise gözüken de bu malesef ben daha düşük olacağını düşünüyordum sınavdan çıkınca ama yapılmış görünüyor valla helal olsun sıradan bi guy sınavına göre zorlayıcı bi sınavdı geçen yıl iki soru herkese doğru yansıtıldı buna rağmen 82 ile kapatması bu sene düşüş olacağının bence kanıtı bu sebepten dolayı da 80 üzerine çıkması çok zor görünüyor.
-
@jkeynes anketlerde kasti olarak en yüksek net aralığını işaretlediğini söyleyen insanlar da var bugün bizzat burada kurulan WhatsApp grubunda tanık oldum. Ellerine ne geçecek anlamadım sınav geldi geçti hala zarar ziyan peşindeler. Neyse bu tip insanlar da var anketler taban puandan daha yüksek görünecektir. 80 puanın altında olan arkadaşlarımız için bu iyi haber olabilir..
-
@mavi kesinlikle o tip insanlar da var sadece anketi yansıttım oraya şu amaçla bakabiliriz bence en üst sınırı gösteriyor bana göre aşağı iner hem o tip insanlardan hem de düşük beklediği için canı sıkılan insanların ankete katılmamasından dolayı.
-
@jkeynes Aşağı inerse çok güzel olur Sizin benzer bir çalışmanız daha olmuştu il taban puanları ile ilgili. Orada da çoğunlukla doğru hesaplar vardı. Şimdi de inşallah 80i görmez
-
@jkeynes hocam ıstanbul en yüksek kapatan il kurum sınavında da en yüksek kapatması muhtemel şehir fakat mülakata kalacak kişi sayisida daha fazla buda diğer şehirlere göre daha çok değişkeni işin içine katıyor diye düşünüyorum.yani işin açıkçası fazla kişi olması doğru sayısini biraz daha aşağıya çeker mi? Ne diyorsunuz ?
-
@ragnarnurkse hocam kısmen haklı gibi duruyorsunuz ancak geçmiş, kpss tabanla kurum puanı arasında paralellik olduğunu gösteriyor 2015 yılında ist 77 aydın 78ile kapattı kurumda istanbul 84 aydın 85 yaptı istanbulun aldığı aydının belki de 10 katıydı ama sarkma yaşanmadı. bu şu anlama gelir en son adayın yaptığı doğru sayısını 20 kişilik ilde 5 kişi olurken istanbul için 100 kişi olacağından dolayı puanı aşağı çekmiyor sadece istanbul için mülakata kalacak aday sayısını artırıyor örnek 600 kişilik kontenjana ben 660 kişi kalır diye düşünüyorum ve fakat bu yılki alım sayıları geçmişe çok benzemiyor belki istanbuldan fazla kapatan il çıkabilir bu istanbulun düşük kapatacağından değil o ilin yüksek kapatacağından kaynaklanabilir ancak yine de en yüksek kapatan ilin 80i geçeceğini düşünmüyorum bu konuda güvenim yüksek.
-
@jkeynes istanbulun üzerine çıkabilecek 3-4 il var bunlar muğla maraş malatya denizli olabilir olursa. olmazsa aynı veya 1 puan altında kalır istanbulun ve ben istanbul için 78-79 düşünüyorum. iç borç sorusu iptal olursa 79-80 olabilir max.
-
@jkeynes iç borç sorusunda iptallik bir durum yok hocam. türkiyede ki ingiliz bankasından euro cinsinden borçlanma doğru cevap.
-
80 in üzerinde kapatacak bir il çıkacağını bende düşünmüyorum.
-
@morand hayır doğru cevap değil murat güzelli hocayla onu uzun uzadıya konuştuk burdan bi kaç arkadaşla cevap tl ile borçlanmak onunda 2 doğru seçeneği var bu sebepten muhtemelen iptal olacağını düşünüyoruz krtiter esas olmalıydı kritersiz çözülemez, eksik bir soru malesef.
-
@jkeynes kriter verilmediği zaman piyasa uyruğuna göre işlem yapacaksınız. Muhasebe sorusunda olduğu gibi. veya amortisman ayırırken birşey demediğinde endirekt kayıt yaparız. direkt kayıt yapmamızı isterse bunu belirtmesi gerekir vs. gibi
-
@jkeynes hocam kriterin verilmedigi soru hic cozmediniz mi? Ben bircok kitapta karsilastim. Bu tip sorular piyasanin uyruğuna göre çözülüyor.
-
@morand defi sorusunda tartisilacak bisey yok ki hocam
-
@gökyeleli ben yanlış saydım onu. siz cevabı itiraz mı yaptınız ?
-
@morand hocam size kim dediyse o bilgi türkiye için hatalı çünkü piyasa kriterine amerika bakıyor türkiye için geçerli kriter tl cinsi kriteri. çünkü o tür borç gsmhda azalmaya yol açıyor ancak teoride iç borç gsmh’yı kesinlikle azaltmaması gerekir. Murat hoca o sorunun kesin bi şekilde hatalı olduğunu çünkü 2 cevabı olduğunu söyledi, kaliteli bi komisyon tarafından iptal edileceğini düşüyoruz ama cevap kesin bi şekilde türkiyeden borçlanma değil malesef
-
@jkeynes kriter verilmeyen ve cevabı piyasa uyruğuna göre açıklayan denemeler ve çözdüğüm soru bankaları dahil birden çok kez hatırlıyorum piyasa uyruğuna göre cevaplandığını. bu tarz detaylara hep çalışmalarımda dikkat ediyorum.
-
@morand cevap itiraz hocam. itiraz yaptiysaniz kafaniz rahat olsun.