2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@sinav1453 yazdığın şeyin son yıllarda yazılı sınavları kazanma bakımından geçerliliği azalma eğiliminde, ayrıca burada böyle bir paylaşımda bulunmanın kime ne faydası var acaba
-
@gncfb yorumlari okuyun isterseniz benim anladigim kadariyla 70 sin cok cok altinda neti neti olanlar biz giremiycekmiyiz diye sitem ediyor yorumlarda 50 puanlada kaymakam yapmasinlar
-
Arkadaşlar benim hatırladığım kadari ik alan netinizi 0.6 ile çarpıyorsunuz ardından gk gy netini 0.4 ile çarpıp ikisini topluyoruz. Çıkan sonucu 2 ile çarparak normal şartlarda sapma olmadan gelecek Puanımiz çıkıyor. Bu sinav için bu klavuzda böyle şeyler yazmıyor. Ancak benim bildiğim son 3 sınav da böyle elde ediliyordu sonuçlar.
-
@ayraan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
pluyoruz.
dostum o eskidendi 2 ile çarpma filan, bunda 100 soru olduğu için öyle çarpma vs yok
-
Siyasal mezunu arkadaşlar kaç net yaptı diye merak ettim ve sordum. Şimdi burada Uludağ Üniversitesi mezunu biri çıkıp Uludağ Üniversitesi mezunu arkadaşlar kaç net yaptınız dese veya Kocaeli Üniversitesi arkadaşlar kaç net yaptınız dese acaba kimse alınganlık yapıp konuyu büyütecek miydi? Çok ilginç hakikaten. Siyasal iyi diğerleri kötü diyen de olmadı, bu alınganlık veya kompleks niye o zaman.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@ayraan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
pluyoruz.
dostum o eskidendi 2 ile çarpma filan, bunda 100 soru olduğu için öyle çarpma vs yok
Bu standart sapma hususunda senin görüşün nedir hocam?
-
@bendeniz hata olmasın bu bunda. Çünkü çarpıyorum 45 puan geliyor. 68 netim var ama.s
-
@larendeli
Mülkiye +1 -
@ayraan haa 2yle çarpıyoruz tamam tamam.d
-
@murky sınavdan 2-3 gün önce ilanı okuduğumda kıllanmıştım, haala da tam netleştiremedim, çünkü ne standart sapmadan bahsediyor ne de gygk-alan katsayılarından, ama şöyle de bir durum var, ilanda 70 puanı geçenlerin puanı hesaplanır tarzında bir ibare de yok
-
Bu forumun bu yönüne bayılıyorum sınavdan çıkınca biraz iyi geçtiğini hissettiği an ayrıcalıklı olduğunu hisseden bir güruh çıkıyor ortaya sonra etiketti mezundu şuydu buydu derken kaptırıyor kendini aslında imkan ve makam verilse içinden nasıl ayrımcı bir kişilik çıkacağını haykırıyor resmen ama sonra ne mi oluyor ösym şaakkadanak diye sonuçları açıklıyor önce bir şaşırıyor noluyor niye böyle oluyor diye sonra şakkadanak bir mülakat açıklanıyor hepsi çil yavrusu gibi dağılıyorlar ahahahah . Allah hepimize aklımızın ve bileğimizin kuvvetiyle bir yerlere gelmeyi hakkıyla ve hayırlısıyla nasip etsin.
-
Okul mezuniyeti mevzusu saçma. Ama illa ki bi temel oluyor.Ben Mülkiye mezunuyum ama kazanamayacağım gibi.
Geçen sene ilk kez girdim ve oldu.Bizim okuldan yılda 400 kişi mezun oluyor ve bunların 200 ü kız arkadaşlarımız desek çoğu kaymakamlığa girmiyor, işletmecilerin ve uluslararası ilişkilerin de birçoğu girmiyor. Girenler eski mezunlarla birlikte 100 kişi filan her yıl 60-70 kişi kazanıyor.Mezuniyetin bi önemi yok ama başarı da göz ardı edilemez.
Fetö zamanında bizim okuldan kimse kaymakam olamadı neredeyse 7-8 yıl.Buna rağmen birçok kişi listelerdeydi ve zamanla okulun üstünlüğü sona erdi. Artık bu konuda tartışılcak bişey kalmadı. -
Sapmasız ouanım 69.8 çıkıyor. 1 puan sapsa sınavı kazanıyoruö ama kontenjandan dolayı eleniyorum.d.d.d
-
@cevatcobanli444, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Okul mezuniyeti mevzusu saçma. Ama illa ki bi temel oluyor.Ben Mülkiye mezunuyum ama kazanamayacağım gibi.
Geçen sene ilk kez girdim ve oldu.Bizim okuldan yılda 400 kişi mezun oluyor ve bunların 200 ü kız arkadaşlarımız desek çoğu kaymakamlığa girmiyor, işletmecilerin ve uluslararası ilişkilerin de birçoğu girmiyor. Girenler eski mezunlarla birlikte 100 kişi filan her yıl 60-70 kişi kazanıyor.Mezuniyetin bi önemi yok ama başarı da göz ardı edilemez.
Fetö zamanında bizim okuldan kimse kaymakam olamadı neredeyse 7-8 yıl.Buna rağmen birçok kişi listelerdeydi ve zamanla okulun üstünlüğü sona erdi. Artık bu konuda tartışılcak bişey kalmadı.Okul mezuniyeti mevzusu kesinlikle saçma ancak şu şu okullar bu sınavlarda daha başarılı oluyor demenin neresi yanlış orasını anlamadım. Hemen olayı dramatize eden tipler beliriyor. Yok kibir yok şöyle böyle. Sonra da bir kaç kahraman, halk adamı görüntüsünde model ortaya çıkıp yok bunlara makam mevki versen şöyle olur böyle olur. Bu en ufacık olayda alınganlık gösterip bunlara makam mevki versen diye beliren tipler makam mevki verilince en önde sapıtacak tiplerdir bundan çok eminim. Sen önce okuduğunu anla, hiçkimse anadolu üniversitelerini veya siyasallar dışındaki üniversiteleri kötülemedi sadece var olan durumu söyledi. Bu arada cevatcobanli44 kardeş söylediklerim sana değil, senin iletini alıntılayarak yazdım yanlış anlama.
-
@sinav1453 yav abi sen demek istedin ki genelde bu okullardan olanlar kazanıyor ona göre bir ortalama çıkabilir bu kadar, bunda bir şey yok bence oyna devam.
-
Bir Ankara Mülkiyeli olarak okul muhabbeti kadar saçma bir muhabbet olamaz diyorum. Bu sınav işleri çalışmak+tecrübe+dikkat üçgeninden oluşur. Burada ki tüm arkadaşlarımın zeki çalışkan olduğunu düşünüyorum.
-
@avukatbey Bana da 35 puan geliyor benim de 68 netim var. Baksanıza 10 puan fark var sizin netleriniz alan ağırlıklı sanırım. Bu geçen yılların hesaplama yöntemi olabilir, bu yıl da kullanılır mı bilemiyorum ama klavuz hiç açıklayıcı değil bu anlamda. Ösym'deki anketi doldururken bunu da göz önünde bulunduralım
-
@sinav1453 Son zamanlarda gördüğüm en ilginç yanlış anlaşılma bu olsa gerek :)) Arkadaş bir tesbit yapmış ve bencede doğru. Tabii ki siyasal okumus arkadaslar bizden cok daha verimli egitim almistir..Ben Anadolu Universitesi mezunuyum sinava girerken eşime aynen şöyle dedim "bu sınavda siyasal mezunlariyla yarisiyoruz" bu diger okuldan mezun olan arkadaslari kucuk gormek falan degil..Gercekten siyasal bilgiler fakultesi cok daha verimli egitim veriyor ve dogal olarak sinavda ve mulakatta daha basarili oluyorlar..Şu anda bir belirsizlik oldugu icin gerginlik olabiliyor o yuzden yanlis anlasilmalar olmasin kirmayalim birbirimizi arkadaslar.
-
@bendeniz 10 puan değil yanlış toplamışım 34.9 puanım var toplamda. D
-
@rhadamanthus yaw kardeşim anlatamıyor muyuz, hadi beni boşverin bizzat siyasal mezunu adam yukarıda diyor ki son yıllarda bunun bir farkı kalmadı, neden hala sürdüyorsunuz bu konuyu, kimseye bi yararı olmayan gereksizce ortaya atılmış bir konu, kitle iletişim araçlarının, kitapların, videoların, dershanelerin, kaynakların bu kadar yaygın olduğu bir dönemde doğru çalışan herkes her sınavı kazanır, mülakatta ise neler olduğunu biliyoruz.