2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@can-mavi hocam siz ösym çağrı merkezi ile mi konuştunu öyleyse pek itibar etmeyecem de
-
@dlkaptan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi tamamiyle farklı şeyler
inşallah öyledir kardeşim, ikisinin farkını söyler misin rica etsem, tam olarak bilmediğimden ve içimi rahatlatmak için soruyorum
-
@fenecus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi hocam siz ösym çağrı merkezi ile mi konuştunu öyleyse pek itibar etmeyecem de
çağrı merkeziyle görüştüm ama o da ilgili birime aktardı
-
Arkadaşlar maalesef inatla ısrar ediyorsunuz ama bu sınavda standart sapma yok. Keşke olsa ama yok. @can.mavi arkadaşımızın yaptığı konuşmayı sınavdan 1 gün sonra yaptım benim konuştuğum kişi de telefonda oldukça uzun süre bekletti, ilgililer ile görüştü ve o zaman da demiştim "85 net yapan 100 mü alacak 85 mi alacak" sorusuna 85 alacak diye yanıt verdi. Her şey gayet açık duruyor.
-
Hocam bildigimi unuttum bu sinav surecinde birinciyi 100 e tamamlamak standart sapma degildir..
-
Standart sapma olamdigina hepimiz hemfikiriz artik.. Ancak bir net bir puan simdiye kadar bir sinavda uygulandi mi?
-
@murky o zaman hocam arkadasimizin duyumu doğru ise 73 netle kapattı sınav . SENEYE tekrar görüşmek üzere
-
@can-mavi sınavın açıklanma tarihiyle alakali bi şey dediler mi hocam. Tarih erken olabilir miymis
-
@modesteptt sormadım kardeşim, sorsam da söylemezlerdi zaten
-
İçişleri ile de bir görüşsek mi acaba?
-
Arkadaşlar puanlama olmadan olmaz ÖSYM hangi sınavında net hesabı yapmış ve sonuç bildirmiş böyle birşey olabilir mi Allah aşkına.70 doğru 70 net böyle birşey olabilir mi hangi devirde yaşıyoruz ucu açık sorularda bile böyle bir puanlama olmadı testdemi olsun başladılar yine saçmalamaya en yüksek yapanı 100 e tamamlayıp 1 net kaç puan çıkarıp ona göre diğer netleri hesaplayıp ilk 400 ü oluşturacaklar
-
@can-mavi şöyle, alandan 50 net yaptın, ama alanın türkiye ortalaması 40, buradan sen ortalamadan 10 puan sapmışsın ve buradan ekstra puan alırsın. Standart puandan saparsın, yani senin için o soruların değeri 1 puandan fazla eder. ve 73 net yapan birinin 73 net yapan başka birinin puanı eşit olmaz. Yani sıralamayı etkiler.
Puanın 100 e tamamlanması meselesi şu; 1. 85 net yaparsa, onun sınav puanını 100 e tamamlarlar, dolayısıyla bir sorunun değeri 1 puan değil 1,15 yapar, ama bu herkes için 1,15 olur ve SIRALAMAYI ETKİLEMEZ.
-
@dlkaptan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi şöyle, alandan 50 net yaptın, ama alanın türkiye ortalaması 40, buradan sen ortalamadan 10 puan sapmışsın ve buradan ekstra puan alırsın. Standart puandan saparsın, yani senin için o soruların değeri 1 puandan fazla eder. ve 73 net yapan birinin 73 net yapan başka birinin puanı eşit olmaz. Yani sıralamayı etkiler.
Puanın 100 e tamamlanması meselesi şu; 1. 85 net yaparsa, onun sınav puanını 100 e tamamlarlar, dolayısıyla bir sorunun değeri 1 puan değil 1,15 yapar, ama bu herkes için 1,15 olur ve SIRALAMAYI ETKİLEMEZ.
yani inşallah kardeşim
-
@dlkaptan yani 71 net yapan 100 e tamamlama yönteminde 73 net yapan birini geçemez.
-
@larendeli 2014 sınavında standart sapma acıklanmıstı sayısal bilgilerden bakablrsnz
-
@dlkaptan aynen oyle.. siralamayi etkilemez ama 70 altinda kalan bir cok kisiyi baraj ustune cikarir... Bu da eger 400 kisi tamamlanamiyorsa o kisilerin mulakat sansi dogmasina neden olur.
-
@can-mavi Standart sapma adayların ham puanlarının birbirine yakın veya uzak olmasına göre hesaplanan bir değerdir. Standart sapma sıfırsa herkes aynı neti yapmıştır demek.
-
@rhadamanthus aynen öyle. eğer 73 PUAN ile kapatmışsa 68 net ile kapatmıştır.
-
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Standart sapma olamdigina hepimiz hemfikiriz artik.. Ancak bir net bir puan simdiye kadar bir sinavda uygulandi mi?
Evet uygulandı. Duyduğumu söylemiyorum yaşadığımı, girdiğim sınavı söylüyorum. Açık uçlu sınavlardan önceki son sınavda 80 soruda her soru 1,25 olarak değerlendirildi. 64 yapan 64*1,25=80 gibi. %100 net bilgi.
-
@dlkaptan Hocam artik kesin olan standart sapma yok tamamiz bu konuda..Ancak bir net bir puan diye simdiye kadar bir sinav yapilmamis belli bir siraya sokmak icin elbet kusuratli rakamlar cikar ortaya..Birinci kesinlikle 100 e tamamlanir diyorum ben..Bu yuzden 66-70 uzeri herkes 70 puan ustune cikar.