2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@rhadamanthus ben de %51 dediğiniz gibi anlıyorum.
-
@rhadamanthus arıyorum bir daha, bu durumu da soracağım bencesiz de arayın, ama herkes aramasın tabi
-
@rhadamanthus aynısını dil sınavlarında da diyor... hocam.. 100 tam puan üzerinden hesaplama ibaresine fazla umut bağlamamak lazım
-
@dlkaptan Ayrica net bir sekilde HAM puandan bahsediyor..yani buna belliki bir seyler eklenecek.
-
Arkadaşlar ÖSYM den birkaç kişiye ulastim.Standart sapma yok .En fazla net yapanın puanını 100e tamamlamak gibi bir şeyin olmadığını söylediler.Sinavin sonuçlarına ilişkin bilgi alamadım.Ancak arkadaşımizin duyumu doğruysa sınav 73 netle kapatıyor bu bilgiler ışığında.73 ve üzeri net yapan arkadaşlarımı kutluyorum şimdiden
-
@rhadamanthus bu hesaplamanın sıralamaya hiçbir etkisi yok. Önünde ki adam ile sen hep aynı sırada olursun istersen 85 puanın olsun 450. Oldu mu bitti. Keşke standart sapma olaydı.
-
@dlkaptan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi sayın hocam standart sapmanın olmadığı kılavuzda zaten aleni, aleni olmayan 1. nin 84 yaptığı yerde puanının 100 e tamamlanıp tamamlanmayacağı, tamamlanırsa 70 net 70 puan değil 1. nin puanına göre 75 ya da 78 edecek. Tamamlanmazsa 70 net 70 puan edecek.
İŞTE MESELE BU HELAL ,, BUNA SANIRIM STANDART SAPMA DEĞİL KATSAYI DİYORUZ ,, BİRİNCİ 90 NET YAPTIYSA 100/90=KATSAYI ,, NET*KATSAYI=PUAN ,, EĞER BU OLMAYIP DİREKT 72 NET=72 PUANSA 73 ALTI DA PATLAR
-
@can-mavi ham puanın tam puana nasıl dönüştürüleceğini sorar mısınız hocam
-
@tyr61 Bunu biliyorum kardesim..Biz sadece su anda arkadasin duyumundan yola cikarak 73 puan mi? 73 net mi? Onu anlamaya calisiyoruz.
-
UMARİM BU 73 olayı doğru değildir. Geçenkini ucu ucuna kaçırdım birtane daha yürek kaldırmaz:/
-
@rhadamanthus insallah puandır. Net olursa yıkılırız
-
@tyr61 1net = 1 puansa aynı kapıya çıkar zaten.
-
@larendeli evet aynıda su 100 e tamamlama muhabbetinden sebep 1net 1 puan olmama durumu olabilir. Ondan öyle dedim dostum
-
Foruma yeni baktım bugün rahatsızım biraz pek kafam çalışmıyor puan hesaplamasına neden bu kadar takıldık onu anlamaya çalışıyorum sonuçta en fazla net çıkaran 400 kişi kazanacak nasıl hesaplarsa hesaplasın baraj meselesinden dolayı mı bu kadar takıldınız acaba??
-
@larendeli Aynı kapıya çıkmıyor dostum , şöyle ki diyelim duyum gerçek 73 puanla kapattı , benim 72 netim var şuan , 72 net = 72 puansa bana geçmiş olsun ,,, ancaaak 1.nin puanı 100e tamamlandıysa ve bu durumda 73 puanla kapattıysa bana katsayıdan 72 + 6-7 puan gelecek puanım 78-79 olacak ve sınavı kazanmış oalcağım ,, 1 net = 1 puan ile 1 net 1 puandan fazla iki farklı şey ve ikincisi bizim kurtuluşumuz olur ancak
-
tekrar görüştüm,standart sapma yok dedi tekrar, peki dedim ilanda ham puan ve 100 lük sisteme çevrilmiş sınav puanından bahsediliyor o nedir dedim, kaç netiniz varsa 100 lük sistemdeki puanınız o oluyor dedi... peki dedim ilandaki durum nedir açıklar mısınız dedim, tabi deyip açıkladı aynen aktarıyorum:
100 / soru sayısı = katsayı oluyor dedi, bu da sizin netiniz ile çarpılarak sınav puanınız elde ediliyor dedi..
yani bizim sınavda 100 / soru sayısı = 1 yapıyor, yani 1 soru 1 puan...
kesin olarak 70 altında kalan arkadaşlara geçmiş olsun, eğer ki yukarıda paylaşılan puan doğruysa 73 net altında kalan arkadaşlara geçmiş olsun -
standart sapma yoksa yanlis dogruyu niye goturdu o zaman. boyle sacmalik mi olur.
ss dedigimiz sey sinava giren kisilerin birbirine ne kadar uzak veya yakin yaptigiyla alakali hesaplanan bir birim. adaylar ne kadar yakin yapmissa ss dusuk uzak yapmissa yuksek olur.
simdi ss yok diyorlar. her net bir puan diyorlar. bu mantikla kusura bakmayin ama bos birakan net kerizlik yapmistir.
8 bosu olan biri hepsini sallasa ve tutturamasa sadece 2 puan kaybedecek (ss olsa belki 4-5 puana kadar cikacakti kaybi) yine ayni sekilde risk alip 4 soru sallayan bir aday (2 dogru 2 yanlis yapti diyelim) 1.5 puan alacak. ss olsa alacagi riskin degeri 2.5-3 olacakti belki.
-
Arkadaslar Bu puandir. Ayrica yanlis dogruyu goturuyorsa standart sapma kesinlikle var demektir. Duyum dogru ise ki burda konusulanlar genelde cikiyor 66 67 net ile kapatmis gibi duruyor.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
tekrar görüştüm,standart sapma yok dedi tekrar, peki dedim ilanda ham puan ve 100 lük sisteme çevrilmiş sınav puanından bahsediliyor o nedir dedim, kaç netiniz varsa 100 lük sistemdeki puanınız o oluyor dedi... peki dedim ilandaki durum nedir açıklar mısınız dedim, tabi deyip açıkladı aynen aktarıyorum:
100 / soru sayısı = katsayı oluyor dedi, bu da sizin netiniz ile çarpılarak sınav puanınız elde ediliyor dedi..
yani bizim sınavda 100 / soru sayısı = 1 yapıyor, yani 1 soru 1 puan...
kesin olarak 70 altında kalan arkadaşlara geçmiş olsun, eğer ki yukarıda paylaşılan puan doğruysa 73 net altında kalan arkadaşlara geçmiş olsun@dlkaptan
-
@can-mavi o zaman 70 net altına ve eğer doğruysa 73 net altına geçmiş olsun..