2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Nereden öğreniyorsunuz bu haberleri ya 73 netle kapattığı bilgisi kesin mi?
-
100 puan üzerinden değerlendirilecek demek birincinin puanı 100'e tamamlanacak demek değildir.
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Nereden öğreniyorsunuz bu haberleri ya 73 netle kapattığı bilgisi kesin mi?
Ben inanmıyorum buna şahsen.
-
@can-mavi Arkadaşlar standart sapmadan kasıt "en az yapılan bölüme yahut soruya daha yüksek puan" olmasın? Ben ısrarla birincinin netinin 100'e bölünerek soru başına verilecek puanın bu şekilde hesaplanacağını düşünüyorum. Aksi matematiğe de ÖSYM'nin hesaplama teamüllerine de aykırı gibi geliyor. Bekleyip görelim. Bu arada ÖSYM çağrı merkezine çok itibar etmeyin. Ben sınav giriş yerleri açıklanmadan önce aradığımda Esenboğa e-sınav merkezinde girecek herkes demişlerdi
-
@murky benim de inanasım gelmedi. Hadi dedikleri doğru çıksın 73 netle kapatsın standart sapma olmayacak muhabbeti de çok gülünç. Sapma olmayacaksa madem niye 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor dendi
-
Katsayıdır o standart sapma olsa yerinde duramazsın :))
-
@bendeniz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi Arkadaşlar standart sapmadan kasıt "en az yapılan bölüme yahut soruya daha yüksek puan" olmasın? Ben ısrarla birincinin netinin 100'e bölünerek soru başına verilecek puanın bu şekilde hesaplanacağını düşünüyorum. Aksi matematiğe de ÖSYM'nin hesaplama teamüllerine de aykırı gibi geliyor. Bekleyip görelim. Bu arada ÖSYM çağrı merkezine çok itibar etmeyin. Ben sınav giriş yerleri açıklanmadan önce aradığımda Esenboğa e-sınav merkezinde girecek herkes demişlerdi
aksi matematiğe de ösym'ye de aykırı demişsin kardeşim de 2014 te aynısını yapmış işte
-
ayrıca hangi sınavın 1.si 100 almış gördünüz mü hiç yani
-
@can-mavi çaldırırlarsa ki kaç kere oldu neden olmasın
-
Ya arkadaşlar, adam şimdi arayıp sormuş 100/soru sayısı demiş, netiniz puanınız demiş. Bunun üzerine hala şöyle olacak böyle olacak demenin ne mantığı var? 73 duyumculuğuna şahsen inanmıyorum, resmi tarihe iki hafta varken bence kimse bilmiyodur.
-
@bendeniz ösym bu işin patronu ona itibar etmeyeceksek? neye itibar edelim hocam... hesaplamayı edecek uygulayacak birim, ve iletişim kurulan birimde, kafasına göre demiyor ilgili birime sorup cevap veriyor ki hepsi resmi kayıt altında.... istersek inanmayalım...ama olan 2 hafta sonra farklı olmayacaktır... çünkü hesaplayan kurum cvp veriyor uygulamada da farklı bişey etmeyecektir...
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@murky benim de inanasım gelmedi. Hadi dedikleri doğru çıksın 73 netle kapatsın standart sapma olmayacak muhabbeti de çok gülünç. Sapma olmayacaksa madem niye 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor dendi
73 ile kapattığının duyumuna inanmıyorum ama sapma yok hocam.
Bakın arkadaşlar telefondaki kişilerin geçiştirme yanıt verip vermediğini anlayabilecek kadar hem sınav hem de kamu tecrübem var. Ben kolay kolay da ÖSYM 'i aramazdım. Kılavuzdaki madde kafama yatmadı, acaba standart sapma yok mu doğru mu anlıyorum diyerek aradım ve çok kesin net konuşuluyor. Ben hep gerçekçi olmaktan tarafım, o yüzden bunu yazıyorum.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
tekrar görüştüm,standart sapma yok dedi tekrar, peki dedim ilanda ham puan ve 100 lük sisteme çevrilmiş sınav puanından bahsediliyor o nedir dedim, kaç netiniz varsa 100 lük sistemdeki puanınız o oluyor dedi... peki dedim ilandaki durum nedir açıklar mısınız dedim, tabi deyip açıkladı aynen aktarıyorum:
100 / soru sayısı = katsayı oluyor dedi, bu da sizin netiniz ile çarpılarak sınav puanınız elde ediliyor dedi..
yani bizim sınavda 100 / soru sayısı = 1 yapıyor, yani 1 soru 1 puan...
kesin olarak 70 altında kalan arkadaşlara geçmiş olsun, eğer ki yukarıda paylaşılan puan doğruysa 73 net altında kalan arkadaşlara geçmiş olsunEyvallah hocam, sağol aradığın için
-
@can-mavi hocam 2014 te kaçla kapattı hatırlıyor musunuz?? Ayrıca burada en sinir bozucu durum ösym nin bula bula bu sınavda bizi bulup doğru yanlış muhabbetine girmesi o kadar sınav yapıyor aklından geçirmiyor kaymakamlığa gelince dur bu yılda şöyle hesaplansın mazallah aynı hesaplanırsa ayıp olur
-
@can-mavi hocam kpss de herkes full mu yapıyor 1.ler 100 alıyor iki senedir açık uçlu kaymakamlik sinavlarinda da 1.ler 100 alıyordu şimdi açtım baktim listeye 1. 100 alması standart ösym uygulamasi işte
-
Hadi geçmiş olsun 70 altı alanlara ösym değişik şeyler deniyor demek ki
-
Arkadasin duyumu dogru olmasa bile artik bu sinavin 70 ile kapatma olasiligi kalmamistir bence...
-
@ofa 2014 sınavı 78,75 ile kapattı. 80 soru vardı. 63*1,25=78,75
-
@can-mavi mülakat listelerinde görüyoruz hocam sayıştayda adam full çekemez gibi
-
@can-mavi 2014'te 100'e mi tamamlamışlar? Gerçekten çok absürt bir hesaplama yöntemi. Eğer söylendiği gibiyse Türkiye'nin hemen hemen en başarısız kitlesi buraya toplanmış, başarılılar pek uğramamış demektir.