2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@sinav1453 Hocam peki o sinvada 80 net yapan var miydi?
-
tam 73 netim var 3 kere hesapladım, inşallah 0.25 le falan kaçırmam.
-
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@sinav1453 Hocam peki o sinvada 80 net yapan var miydi?
Onu bilmiyorum.
-
@rhadamanthus 80 de 80 zor hocam çıkmaz geçen birisi 2014 birincisi 91 küsür puan demişti sanırım
-
@discotheque ama kim n kadar net etti ise çarpı 1,25 katını puan alarak adlı... verilerde açıklansa ne olacak... uygulanmadıktan sonra artı binlerce veri daha hesaplasın..
-
@larendeli O zaman hangi mantikla 1.25 puan yapmislar soru basina ilginc..Cunku birincinin 80 dogrusunun 100 e tamamlamalari lazim.
-
@sinav1453 yalnız o sınav kılavuzunda (2014) 1 sorunun 1 puan olacağı şeklinde bariz-net-açık bir ifade var, gel gelelim 2018 kılavuzunda PUANIN hesaplanmasında 1 sorunun 1 puan olacağına ilişkin net-açık-bariz bir ifade yok aksine ham puan ve sınav puanı diye bir ayrım var, kanaatim 1. nin netinin 100 puana tamamlanacağı ancak dediğim gibi bu sıralamayı hiçbir şekilde etkilemeyecek.
-
@refik-soydam bılemıyorum. zaten 1 net 1 puansa 400. 450 arası 50 kişi 100 kişi yıgılmıstır aynı puanla
-
@larendeli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@rhadamanthus 80 de 80 zor hocam çıkmaz geçen birisi 2014 birincisi 91 küsür puan demişti sanırım
işte bunu dediyse de birincinin puanı 100 e tamamlanmıyor demek oluyor bu
-
@dlkaptan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@sinav1453 yalnız o sınav kılavuzunda (2014) 1 sorunun 1 puan olacağı şeklinde bariz-net-açık bir ifade var, gel gelelim 2018 kılavuzunda PUANIN hesaplanmasında 1 sorunun 1 puan olacağına ilişkin net-açık-bariz bir ifade yok aksine ham puan ve sınav puanı diye bir ayrım var, kanaatim 1. nin netinin 100 puana tamamlanacağı ancak dediğim gibi bu sıralamayı hiçbir şekilde etkilemeyecek.
Klavuzları okumadım. Sadece girdiğim sınava dair bilgi verdim tartışmanıza katkı olsun diye. O sınavda kaç doğru yapıldıysa 1,25 ile çarpıldı.
-
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@larendeli O zaman hangi mantikla 1.25 puan yapmislar soru basina ilginc..Cunku birincinin 80 dogrusunun 100 e tamamlamalari lazim.
o sınavda 80 soru vardı zaten
-
2014 yılı için içişleri bakanlığı eve gönderdiği tebligatta.. mülakat için listeye 91.750 puan max koymuştu... yani 100 puan alan kimse yok demişti... birinci 91.750 puan almıştı...
-
100 e tamamladı mı zaten diğerlerini ona göre sıralayacak mecbur tamamlayacak tamamladı mı 1 doğrunun puanı ortaya çıkacaktır bunu bulmadan hesap yapamaz
-
bu 2014.
"Testteki doğru cevap sayısı adayın bu testten aldığı ham puanını oluşturacaktır. Testteki her sorunun puan değeri
aynı olmak üzere, yüz (100) tam puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha
yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek
puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (60), 4 katı olan 240 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 240.
adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından
yapılacak mülakata çağrılacaklardır."bu 2018.
Adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış
cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların testlerden aldıkları ham puanlar
toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek
puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek puan alan
adaylardan, ilan edilen kadronun (100), 4 katı olan 400 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 400. adayla
aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak
mülakata çağrılacaklardır.takdir sizin, her iki yorum da çıkıyor.
-
100'e tamamlama olayında, asli hedef 70 altı alanın listeye dahil olabilmesidir, yoksa sıralama yine değişmeyecektir... artı 70 üssü net ile kapacağı bizim puan tablomuzu az genişlettin mi net kabul etmek gerekir... bunun için 100 e tamamlasa da tamamlasa da fark etmiyor bence... mülakat kısmında yarısını nihai puana ekledikleri için işimizi az daha kolaylaştırıyordu.. ama önemli olan nihai puanda da farklı şeyler.. almak isteidktn sonra 70 vereceğine 80 verir.. fark etme....
-
@can-mavi Hocam siz puanın nasıl hesaplanacağını, daha doğrusu 100 tam puana tamamlama olup olmayacağını sordunuz mu? Eğer sormadıysanız aradığımızda bilgi alabilir miyiz sizce bu konuyla alakalı. Ona göre arayıp soralım netleşsin bu durum
-
Arkadaşlar kaçırdığınız nokta 2014 de yanlış doğruyu götürmüyor bu sınavda götürüyor bu sınavda da götürmese doğru üzerinden puan hesaplansa 1 soru 1 puan olur ama net üzerinden hesaplanacak yani 1 soru 1 puandan fazla getirecek benim 77 doğrum var ama 71.5 netim var 2014 e göre 77 puan almam gerek 2018 de 71.5 kaç ile carpilacaksa onu alacağım bu da anladığım kadariyla 1. Netine bağlı
-
@bivena, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi Hocam siz puanın nasıl hesaplanacağını, daha doğrusu 100 tam puana tamamlama olup olmayacağını sordunuz mu? Eğer sormadıysanız aradığımızda bilgi alabilir miyiz sizce bu konuyla alakalı. Ona göre arayıp soralım netleşsin bu durum
ben sadece standart sapma var mı yok mu diye sordum?
-
73 netle kapattı deniyorsa zaten sapma yok diye üzülmemek lazım. Eğer 400 kişilik kontenjan dolmadan mülakat yapılacaksa yani 70 ile kapatırsa, 70in altında yapıp ilk 400 e giren arkadaşlar için hayat nasıl devam edecek ona bakmak lazım
-
@dlkaptan Kardeşim açık bir şekilde 100 tam puan uzerinden HESAPLANACAKTIR diyor...Aldigin ham puani 100 tam puan uzerinden ayri bir hesaba tabi tutuyor..Cok net birinciyi 100 puana tamamlayacaklarini anliyorum ben burdan.