2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@eşref-i-mahlukat elbet te net bir veri vermez ancak aşağı yukarı yakın bir sonuç verecektir. en fazla söylediğim rakama 1000 -2000 daha eklenir.
-
@can-mavi Bilgi için teşekkürler hocam
-
@dlkaptan hocam dershaneleri gözümüzde çok büyütmeyelim, o koca koca sınıflarda hocalara öyle sorular soruyorlar ki bırak kaymakamlık sınavını uzaydan mı geldi bu insanlar dersin. sınavı kazanan biri dershaneye gitmişse inan o dershaneyle alakalı değildir, o kişinin altyapı bilgi birikimiyle ilgilidir, o yüzden kaç dershane var, kaçı kurs açtı gibi argümanları ciddiye almamak lazım.
-
Dershaneye giden ya da uzaktan eğitim alanlardansa kütüphanelerde kaymakamlık sınavına hazırlananların ortalama sayısını öğrensek az çok bir fikir edinebiliriz.
-
@eşref-i-mahlukat 50 60 grup var hocam max... ortalama 100 kısı bile baz alsan 5 bın kişi eder
-
bu hesaplamayı 2014 sınavı için yapmıştım, hey gidi günler tabi o zaman kıyaslayabileceğimiz bir sınav vardı.
"geçen sınavda (2012)
90 alan sorusu ortalama %71 oranında doğru yanıtlanmış.
30 genel yetenek ve genel kültür sorusu ise ortalama %75 oranında doğru yanıtlanmış.
bu iki sınavı birbirine yakın gördüm, aman aman bir fark yoktu.
bu doğrultuda,
bu yıldaki 50 alan sorusuna ortalama 34-36 bandında doğru yanıt verilebileceğini bunun fazla oynayamayacağını düşünüyorum.
30 genel yetenek genel kültür sorusuna ise ortalama 21-24 bandında doğru yanıt verilebileceğini düşünüyorum.
farklı kombinasyonlar denenebilir ama sınavın ortalamasının
en iyi ihtimalle 55
en kötü ihtimalle 60 olacağı sonucuna varıyorum.
en iyi ihtimal ile en kötü ihtimalin ortalaması ise 57,5 ediyor
kısacası sınavın ortalaması 57-58 aralığında değişecektir gibi duruyor.
ancaaak en yüksek puana sahip 240 kişi bu ortalamanın kaç soru üzerinde olduğu çok kiritik bir önem taşımaktadır.
geçen sınavda ortalamadan yaklaşık 6,937 soru yukarı yapan mülakata girmiş.
120 soruyu 80 e dönüştürüp bu sınava uygulayıp ortalamayı da 57,5 kabul edersek, ortalamadan 4,625 fazla doğru yapan kişi 240 kişinin içine girebilecek gibi duruyor.
bu veriler neticesinde 240. kişinin doğru sayısı 62,125 gibi duruyor.
geçen sınavda bu sınava göre son kişi 61,57 doğru yapmış.
kısacası baraj tahminim için 61-63 aralığı diyebilirim.
64 doğru standart sapmasız 80 puana tekabül ediyor, mülakatı geçenlerin yalnızca 32 tanesi 80 ve üzeri puan alabilmiş. Geriye kalan 28 kişi 80 nin altında puan alabilmiş. Kanımca baraj 64 üzerine çıkmayacaktır."bu sınav için de sınava giren kişiden bağımsız aynı şeyi hesaplarsak;
geçen sınavda (2014)
50 alan sorusu ortalama %67 oranında doğru yanıtlanmış.
30 genel yetenek ve genel kültür sorusu ise ortalama %79 oranında doğru yanıtlanmış.
bu iki sınavı birbirine yakın görmedim, 2014 daha kolaydı ama hadi yakın gördük diyelim.
bu doğrultuda,
bu yıldaki 66 alan sorusuna ortalama 43-45 bandında doğru yanıt verilebileceğini bunun fazla oynayamayacağını düşünüyorum.
30 genel yetenek genel kültür sorusuna ise ortalama 25-27 bandında doğru yanıt verilebileceğini düşünüyorum.
farklı kombinasyonlar denenebilir ama sınavın ortalamasının
en iyi ihtimalle 68
en kötü ihtimalle 72 olacağı sonucuna varıyorum.
en iyi ihtimal ile en kötü ihtimalin ortalaması ise 70 ediyor
kısacası sınavın ortalaması 69,5-70,5 aralığında değişecektir gibi duruyor.
ancaaak en yüksek puana sahip 240 kişi bu ortalamanın kaç soru üzerinde olduğu çok kiritik bir önem taşımaktadır.
geçen sınavda ortalamadan yaklaşık 5,523 soru yukarı yapan mülakata girmiş.
80 soruyu 100 e dönüştürüp bu sınava uygulayıp ortalamayı da 70 kabul edersek, ortalamadan 6,90 fazla doğru yapan kişi 240 kişinin içine girebilecek gibi duruyor.
bu veriler neticesinde 240. kişinin doğru sayısı 76,90 gibi duruyor yani 77 diyelim. Net olarak ise; (23 yanlış dersek) 71,25 yapıyor.
geçen sınavda bu sınava göre son kişi 78,75 doğru yapmış.
baraj tahminim için 77-79 doğru aralığı diyebilirim. Ortası olsun 78 doğru olsun ve 22 yanlış olsun 72,5 net yapar,
kısacası 240. kişi için 72-73 net aralığıdır.Not olarak; 2014 sınavına 1060 kişi katılmıştı, 240 kişi alınacaktı. Bu sınava 25 katı katıldı, 400 kişi alınacak. Hesaplama yapılırken kişi sayısından bağımsız hareket ettim. Verilere göre 240. kişinin 72-73 aralığında neti gözüküyor, varım 400. yü de siz hesaplayıverin
hocam sorunuza böyle cevap vermiş olayım @new_user
-
@dlkaptan Kısacası benim dediğim yere geldiniz 69.5-70.5 net arası kapatir yani
-
68-69 ile kapatacak net bilgi
-
@ronin sonunda bu net bilgiyi buyur savcılık da izah et diyecekler size hocam:) az olasılık katsaydınız:D
-
@refik-soydam katmış işte kesin bir şey söylememiş ki 68 mi 69 mu
-
@dlkaptan bu analizin sonucunda 240. kişi 72-73 net aralığında ise 400. kişi ye kadar en az 2 net oynar ve 69-71 aralığında kapatır, ama ben açıkçası 70 in altına düşmeyeceğini düşünüyorum. ama inşallah yanılırım ve düşebildiği kadar düşer.
-
@can-mavi yeni savcılarımı kanunu kopyala yapıştır etme ile meşgul:) umarım ıkı rakamın olasılık olduğunu düşünür...:)
-
arkadaşlar o kadar yakından tanıdıgım olsa kendım forumu takıp etmem arkadasım bana dedi ben arkadasımdan duydugumdan net bılgı dıyorum. arkadasım da aklı melekelerı yerınde saka ayapacak bırı degıl onun soylemıne guvenıyorum. umut tacırlıgı yapmak da ıstemem.
-
hakeza ben 65 net yaptım
-
@new_user ben de düşünmüyorum sanıyın hocam, 240. kişi 72-73 ün ortalaması 72,5 net desek, 70 ila 72,5 arasında 11 puan var. Geriye kalan 160 kişi için her bir puandan 15 kişi rahat vardır ve 70 altına düşmeden dolar gibi geliyor.
-
Soru iptali oldu mu olabilir mi öğrenebilirmiyiz
-
@ronin hocam siz yandınız arkadaşı yakmayın bari:) o da girdi savcılık potasına şimdi:)
-
@refik-soydam içişleir bakanlıgında calısan kaymakam adaylıgı yazıyor ben varken ona söyleyin
-
@dlkaptan kardeşim o yüzden zaten 69.5-70.5 tahmininde bulunduk...2016 idari hakimlik verilerine göre degerlendirmek sağlıklı bir veri sağlar. 2016 idari hakimlik sınavına 25000 küsur girdi ve bu seneki kaymakamlik sınavına da aynı rakamda girildi... o yüzden hep dediğim gibi 69.5-70.5 arası kapatir.
-
@ronin sizinde dediğiniz gibi bakanlık sürecinden söz ediyor arkadaş.. ösym gbi mimli kurumdan değil... artı kesin dediği tek cümle var arkadaşın o da mülakat sonuçlarının yayımlamasına 3 4 saat kala:)