@Tardukağan forumu neyle meşgul edelim kardeşim, aöflüler sınava girmesin, karşılıklı atışmalar, kaba saba sözler... bunlarla mı meşgul edelim. Ücretsiz soru paylaşmanın neresi kötü? Neyse canın sağolsun.
new_user tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
birileri akşamın bu saatinde çok olumlu ve isabetli bir karar almış, tebrik eder kararının arkasında durmasını dilerim.
-
Kıymetli arkadaşlar en sonunda kaynak taraması yapmak için zaman bulabildim ve akfon kitabevine gittim, yaklaşık 45 dakika boyunca piyasadaki kaynakları taradım, bu kaynaklar hakkında fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
Malumunuz konu anlatımlı kitaplar bir elin parmaklarını geçmiyor, yazarlar genelde soru bankası çıkartıyorlar. Günümüzde sınava birkaç defa girmek soru bankası çıkarmak için yeterli zaten :))
Themis İdare Hukuku konu anlatımlı: kaynağı elime alır almaz "idari işlemlerin iptali, geri alınması, kaldırılması" kısmına baktım. Oldukça yavan ve düz buldum, 5510 sayılı SGK Kanununu okurken bile bu kadar daralmamıştım. Türk İdari Teşkilatı kısmını da yetersiz buldum. Kısacası özellikle yeni başlayacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum.
Themis iki ciltlik çalışma kitabı (soru bankası) : Anayasa sorularını inceledim, soruların şıkları neredeyse paragraflardan oluşuyor, bazı sorular ise çok karmaşık, ÖSYM formatından uzak. Halbuki ÖSYM artık nokta atışı mevzuat sorularına ağırlık veriyor, bu sebeple anayasa kısmını beğenmedim. İdare Hukuku kısmını da çok beğenemedim maalesef.
Ritüel Soru Bankası: Sorularına göz attım, hemen hemen her konuya değinmeye çalışmışlar fakat şıklar özensiz ve acemice hazırlanmış
Yiğit Yılmaz Kaimi Makam: Sorularını ve şıklarını beğendim
4T Kaymakamlık Çıkmış Sorular: Editörü Yuksel Bilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam. Kitabin iki versiyonu var, birincisi sadece hukuk derslerini kapsıyor, ikincisi tüm derslerden cıkmış soruları kapsıyor. Kitabın içeriği çıkmış sorular üzerine olduğu için analiz yaparken sorulardan ziyade çözümlere ağırlık verdim ve yeterli buldum.
Kaymakamlık Kampı: Gözümden kaçmadıysa güncel baskısı yoktu, ama eski baskılarını bildiğim için şunu soyleyebilirim, konu anlatımı olarak bence hala en iyisi.
Bunların dışında yine bir sürü kitap analiz ettim ama kesinlikle önermiyorum çünkü çoğu özensiz ve yetersiz, paranıza yazıktır.
Önerilerim:
1)İktisat için Yüksel Bilgili yahut Tufan Samet Erdurak. Erdal Ünsal'ı önermiyorum çünkü kaymakamlık sınavı için oldukça ağır.
2)Anayasa Hukuku: Mevzuat.gov.tr adresinden güncel anayasa metni, ayrıca anayasa ile ilgili temel kavramlar ve 21-24-61 anayasaları ile ilgili temel bilgiler için herhangi bir konu anlatımlı kitabın ilgili bolümü yeterli olacaktır.
3)Mahalli İdareler: İl idaresi kanunu, il özel idaresi kanunu, belediye kanunu, büyükşehir belediyesi kanunu, köy kanunu, mahalli idare birlikleri kanunu ve bir kaç kanun daha var, bunlar için kesinlikle kanunların bizzat kendisinden çalışılmalı. Kaynak ise mevzuat.gov.tr
4)Türkiyenin İdari Yapısı ve İdare Hukuku: Ahmet Nohutçu
5)İnkılâp Tarihi: Analiz edemedim ama çalışanların çoğunun memnun kaldığı Şehriban Ercan.
6)Türkiye Ekonomisi: Yasin Çoban+Tufan Samet Erdurak. Mümkünse ikisine de bakılmalı, çünkü birinin önem verdiği konuyu diğeri detaylı anlatmamış.
2012 den bu yana bu süreçlerin içinde olmuş, mulakatlardan elenmis biri olarak tavsiyelerim bunlar. -
1-idari işlem-idari karar 2-idari işlemin unsurları 3-idarenin mali sorumluluğu 4-idarenin sözleşmeleri (KİK-DİK ve kamu hukuku sözleşmeleri, imtiyaz vs) 5-imar kanunu 6-özelleştirme kanunu 7-kamu malları... bunlar idare hukukundan soru gelmeyen yerler, günlük en az 10 saatini ders çalışma ve tekrar yapmaya ayıran bizim gibi adaylara yapılabilecek en büyük kötülük buydu bence, Anayasa hukukuna gelince, ya arkadaş iki üç tane belirleyici soru sor ki bilenle bilmeyeni ayır, ben günlük 10 saat ders çalışıp en az 4 defa anayasa hukuku tekrarı yapıp, benim çalıştığımın yarsısı kadar bile çalışmayan adamla aynı neti yapacağım öyle mi? adalet mi şimdi bu? sorsana siyasi yasakları inceleme kurulunu, sorsana soru önergesi kaç kelimeyi geçtiği zaman önerge sahibi önergesinin özetini de koymak zorundadır diye, sorsana anayasa mahkemesinin yüce divan yargılaması en fazla ne kadar sürmektedir diye, sorsana insan hakları yüksek komiserinin duruşmalara 3. kişi olarak katılmasını sağlayan protokol hangisidir diye, sorsana belli istekliler arasında ihale usulünde idare en az kaç firmaya davet göndermek zorundadır, en az kaç firma teklif vermezse ihale iptal edilir diye. sor ki görelim kim çalışıyor kim çalışmıyor. ama sen tutup da fiiii tarihinden kalma bi adamın saçma sapan bi kitabını sorarsan, saçma sapan istatistiki bilgilier sorarsan, yok iller bankası yok kadınlara ilişkin konferans sorarsan bilenle bilmeyeni, emek verenle vermeyeni ayırmamış olursun.
-
Özel mesajlara geri dönüş yapacağım, idare hukuku ve yerel yönetimlerden de 300 e yakın sorum var isteyenlere gönderebilirim maddi kaygı gütmeden yardımcı olmak istiyorum herkese
-
sayfanın sonunda şu mülki amir soru bankasının reklamını görünce sinirim bozuluyor, bu kitaplara bir daha işimin düşeceğini hissettiriyor
-
1-arkadaşlar ösym nin soruları yayınlayacağını nereden öğrendiniz, soruların %5 ini yayınlıyordu, inşallah dediğiniz gibi hepsini yayınlar,
2-nohutçu, binlerce kişinin 70 üzeri beklediğini nereden biliyormuş? hadi diyelim biliyor, o binlerce kişi 70 net ve üzeri beklediğini iddia etmesi sınavın yüksek kapatacağı anlamına mı geliyor?
3-geçen sene ki sınavdan çıktığımda millet sevinçten nara atıyordu, şöyle iyi yaptık böyle iyi yaptık diye, en temkinli olan bendim, ben kazandım onlar kazanamadı, kime inanacağız bu durumda?
4-yani kimse kusura bakmasın ama yıllardır girdiği sınavların hemen hemen hepsini kazanan biri olarak ben bile 70 i zar zor görüyorsam hatta büyük ihtimalle 70 in altında kalacaksam, bu 75 yapan adamlar uzaydan mı geldiler? -
@antoniogramsci saçma sapan sorular yerine köy kanunundan şahsı manevi nedir, köylerde sınır uyuşmazlığını ya da iş uyuşmazlığını kim çözer gibi sorular ya da belediye kanunu ile il özel idaresi kanunu ile ilgili daha bilgi ölçen sorular gelseydi tüm konulara çalışmış olan biri olarak muhakkak yapardın kardeşim, demokratikleşme ve insan hakları konu başlığı altında ülkemizin BM antlaşmalarından hangilerine çekince koyduğunu, avrupa sosyal şartında hangi hak ve özgürlüğe çekince koyduğunu, hangi protokolü henüz onaylamadığımızı, aihm'in yapısının hangi protokol ile düzenlendiği hangi protokolle güncelleneceği gibi soruları kesin yapardınız, nasılsa YSK ve KPSS ye hazırlandınız kardeşim, kaymakamlık sınavını çok da abartmamak lazım, birine çalışınca hepsine çalışmış oluyorsunuz. konuşmayayım diyorum zorla konuşturuyorsunuz ama sizin kabahatiniz yok kabahat ÖSYM denen kurumda maalesef
-
yazdıklarınıza gerçekten inanamıyorum böyle bir durumu nasıl normal bir şeymiş gibi kabul edebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.
-
Arkadaşlar az önce toplu mail attım 13 kişiye, toplamda 100 kişiden fazla kişiye soruları göndermiş oldum, göndermediğim kimse varsa özelden yazsın. İdare Hukuku sorularını bir türlü halledemedim, bir yerden destek alarak muhakkak onları da açın. Allah yardımcınız olsun.
new_user tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kilici hocam ben de arkadaşlara esas ı tavsiye ediyorum.
-
Kaliteli Deneme sınavı arayışında olan arkadaşlar, pelikan yayınevinden çıkan "esas idari yargı 4'lü deneme" yi öneriyorum.
-
@atabey27 kardeşim Esas İdari Yargı Hâkim Adaylığı 4'lü deneme sınavı çıktı, internetten 20 tl ye alabilirisiniz. Soruları kalitelidir, tavsiye ediyorum.
-
RE: İçini Dökmek İsteyenler...
@aroma Bu yaşadıklarınızı yıllar önce yaşamış biriyim, hayat o kadar zor ki bir engeli aşıyorsun sonra bir engel daha sonra bir tane daha ve sonra bir tane daha... Yıllar sonra bu kısır döngünün bir parçası olduğumu fark ettim ve artık bu durumu kanıksamaya başladım. Belki de bu engeller olmasaydı hayatın hiçbir anlamı kalmayacaktı kim bilir. Hz. Adem ile Hz. Havva o yasak meyveden yemeseydi bugün bunların hiçbirini yaşamayacaktık belki de :)) İşin şakası tabi. Yüreğinizi ferah tutun, günlük yaptığınız bazı rutin şeyleri değiştirin. Mesela sürekli gittiğiniz bir okul, dershane, market, kafe, kütüphane vs. varsa yolunuzu değiştirin başka yoldan gidin, hiç tarzınız olmayan bir kıyafet alın kendinize ya da bir kitapçıya gittiğinizde hayatta almayacağınız kitaplardan birini alın birkaç sayfa okuyup bir köşeye fırlatın gitsin, yarım saatliğine dışarı çıkıp her gün önünden geçtiğiniz ama içine hiç girmediğiniz o tatlıcıya gidip bir tatlı yiyin... Bu küçük şeyler yüreğinize bir nebze de olsa ferahlık getirecektir.
-
Arkadaşlar Safa Sazak'ın insan hakları kitabının piyasaya sürülmeden önceki son halini inceleme fırsatı buldum, bilgilerin akılda kalması için görselliğe önem vermiş,sade ve öz bir anlatımı var, kitap şuan çıktı mı bilmiyorum ama bi inceleyin derim.
-
@dedekorkut idari işler başkanının birlik başkanı olması için kanun değişikliği gerekir, sanırım böyle bir değişiklik yok bu yüzden o sorunun cevabı kitap yazarının kendi yorumudur diye düşünüyorum kardeşim
-
@dedekorkut bakan yardımcı olarak kabul edeceksin kardeşim, mesela HSK'nın doğal üyesi Adalet Müsteşarıydı, yeni hükümet sistemi ile birlikte Adalet Bakan Yardımcılarından biri doğal üye olarak atandı.
-
@arideni soruları isteyenlere yolluyorum ama genele değil özelden yazın arkadaşlar lütfen.
-
@gencbiraday kitabı nasıl olacak ben de bilmiyorum kardeşim, sadece soran arkadaşlar olduğu için kendisine yazdım o da dönüş yaptı, çıkınca bakar değerlendirme yaparsınız artık.
-
Arkadaşlar Safa Hoca ile az evvel sosyal medyadan görüştüm, kitabın pazartesi günü çıkacağını söyledi, fiyatı tahminen 22 lira civarında olacakmış, konu anlatımı+100 soru, renkli baskı olacakmış. Kitaptaki bazı sayfaların görsellerini de paylaştı ama burdan nasıl atılacağını bilemedigim için paylaşamıyorum şuan.