2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@vuralkara izmir iktisat kongresine yök yayınlarında Türkiye iktisat kongreside denilmiştir ancak 1948 yılında Türkiye iktisat kongresi adıyla bir kongre toplanmıştır.Bu yüzden iptal sebebi olabilir.
-
@forceful Az önce mahfi eğilmeze teyit amaçlı tekrar sordum ilk serbest dış ticaret rejimi 1923-1929 arasında uygulandı dedi. Zaten 1950 ye gelene kadar dış ticaretle ilgili gelişmeler devam ediyor bu soru gerçwkten çok göreceli o zaman 1950 ye kadar yapılan gelişmeleri yeterli görmeyip 1980 ile başladığını iddia eden de olur
-
kaymakamlık sorularını pdf olarak özelden gönderebilir misiniz zahmet olmazsa?
-
Daha çok erken tabi de 2019 sınavından var mı bi duyum acaba ? Bahar deniliyor, Eylül deniliyor?
-
@forceful, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@vuralkara izmir iktisat kongresine yök yayınlarında Türkiye iktisat kongreside denilmiştir ancak 1948 yılında Türkiye iktisat kongresi adıyla bir kongre toplanmıştır.Bu yüzden iptal sebebi olabilir.
Anladım. 1. iktisat kongresi o dönem henüz 2.si olmadığı için "Türkiye iktisat kongresi" olarak adlandırılmaktaydı. 2. 3. de olunca mecburen sonradan "1." ibaresi eklenmek durumunda kalındı. Tıpkı 1. dünya savaşına 1939 yılına kadar "büyük savaş" denmesi gibi. Ama başka bir kongreye de aynı ismin verilmesinin iptal sebebi olacağını düşünmüyorum. Örneğim saçma gelebilir ancak şu şekilde düşünebiliriz. Kayseri eski stadyumunun ismi nedir? Cevap: Atatürk. Ama Elazığ stadyumunun ismi de Atatürk idi.
-
Milli emlak maliye bakanlığında değilmiydi ya bu da mı yeni değişti ben mi yanlış hatırlıyorum
-
@ofa sınavdan önce değişmişti kardeşim Çevre ve Şehircilik Bak. Bağlandı. Mahalli idareler ile birlikte
-
yeni sınav ne zaman olacak bilgisi olan var mı
-
@iremhanım biraz daha zaman geçmeli, bu tahmini yapmak için erken olur.
-
En son kac dogru ile kapatti? 70 puan son da dogru sayisi kacti?
-
@haytav dogru sayisini bir kendisi bilir 4 yanlis 1 dogruyu goturdu de 70 netle kapadi 71 dogru 4 yanlis da olabilir 74 dogru 16 yanlis da
-
Kazanan arkadaşlara sözlü de başarılar dilerim, inşaallah gönlünüzce olur.
Bir rica..
Bu sınav sürecinde yararlanmış olduğunuz tüm kaynaklarını yazabilirseniz çok sevinirim.. -
@greyfalcon benden tek öneri... birebir kurs vs ile kitabın yazarına, anlatımına erişemiyorsanız kaynak almayın.. her kaynak gerçekten bu dönem rezil durumda.. düzelir mi bilemem.. ama kimi alacaksanız alın, hepsi değerlidir ama tek koşul kitabın yazarı ile iletişim halinde olabilmelisiniz.. aksi halde yanlış bilgi ile hayatın kararabilir... her yerde hata çıkıyor... hiç yok diyende min 5 10 arası hata var.... gerisini siz düşünün.. hata varsa da iletişim halinde iseniz, kurslar vs ile düzeltme edebilirsiniz...yoksa öğrendiğin doğru mu ondan bile şüphe etmeye başarsın, ösym basit sorsa bile hatalardan kaybedersiniz... çünkü asla net doğru mu kısmında eminlik oluş muyor...
-
@refik-soydam kitabın yazarı ile veya bir kurs ile bağlantıda olma şansım yok. buna da herkesinde erişebilmesi zor bir şey.
herşeyde bir hata varsa herkes yandı demektir, -
@greyfalcon 2016 yılında en iyi örneği oldu, bu sene soru kökleri çok saçma idi yoksa çok can yanacaktı.. ki yanıyor zati...
-
@refik-soydam hocam ben ilk kez girdim 600 lerde kaldım. tekrar başlayacağım, alternatif kitapları vs. araştırıyorum. yani her yanlışı araştırmaya kalksam bu işin içinden çıkılmaz. zamanda dayanmaz buna. whatsapp grubu vs varmı böle onuda bilemiyorum
-
@greyfalcon 600. sıra aldığınız kaynaklar ne incelediğiniz konular ne ise bence lütfen ona sahip çıkınız... fırsatınız varsa, az daha iktisat ve okul dönemi kaynak olarak kullandığınız eserler varsa onların güncellerine erişerek destekleniniz... kalan kısmı da zaman buldukça mevzuat kısımlarından okuyarak .. çok rahat listeye kalabilirsiniz.. bence 600. sıra çok iyi bir sıra... fazla kaynaklar içinde dağılmaktansa mevcudunuzu koruyup okul zamanı kaynaklardan destekli gitmeniz daha sağlıklı olur..
-
@refik-soydam çok kaynak alma planım yoktu zaten sadece alternatifler neler, kim nelerden çalışmışta sıralamada kalmış bir fikir edinmek.
Aşşağı yukarı temel kitaplar belli.
Sadece Hukuk kısmında, ben Nohutçu - Kanunname ile başlamıştım, şimdi Themis ile devam etmeyi planlıyorum.
İnsan Haklarında da Nohutçu çok yetersiz kaldı, Politicus a geçmeyi düşünüyorum.
bu düşüncelerden dolayı alternatif öneri fikir arayışına girdim. -
@greyfalcon çok erken ama ... bence konuşma kısmında bilgi almanız artık forumlardan da zor.. ya da eskilerden gelip destek yazan olur... listede olanlar kayıplarda... konuşma eden yok...
-
Sınava ilk defa hazırlanacağım ve online kurs almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir kurs var mı?