2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@keops yok kardeş zaten kılavuzlar açıklandı çok saçmaydı YSK sınavında yanlış doğruyu götürme yok her soru eşit tamam anladık bizim kılavuz bulmaca gibi yanlış doğruyu götürüyor 1 net 1 puan mı belli değil bu nasıl iş ikisinde aynı puanlama yapıyor adalet yok
-
@keops bence iç işleri ösym ye red çekti zaten onlar istemişler olabîlir 4 yanlış bir doğru olayını !!seçici !!olmak için heralde
Ösym yine iyi niyetli davranmış haber vermiş buradan öğrendiğime göre ama ösym neye göre düzeltme yapacaktı demekki kılavuzda bir boşluk ayarsızlık var madem boşluk var bu da davalık o zaman klavuZ yani
-
@refik-soydam bariz hata varsa düzeltilir hocam ama optik sistemde hata olma olasılığı çok çok düşük bir ihtimal zaten bir kaç defa optikler okunuyor hata olmasının tek ihtimali bireysel kitapçık cevap anahtarında milyonda birde olsa sıkıntı olması olur o da çok zor sistem bir süredir kullanılıyor ilk çıktığında olsa belki bir ihtimal onun haricinde bir şey çıkmaz hocam bence. Netleri beklediğinden çok düşük gelen arkadaşlar işaretleme kısmında sorun yaşamış olabilir nitekim en son sayıştay sınavında başıma geldi muhasebe kolay diye seviniyordum full çektim inşallah diyordum zaman sayıştayda kısıtlı zaten son saniyelerde hızlıca optiğe göz gezdirirken 56. soruyu boş gördüm tam o anda görevli sınav bitti dedi başımdan aşağı kaynar sular döküldü hocam nitekim optikler açıklanınca baktım atlayıp işaretlemeye devam etmişim son 4 soruda yanlış geldi Allah tan sınavı yinede geçtim öyle elenmek çok üzücü olurdu. İnşallah yarın optikler açıklanır da kafalarda soru işareti kalmaz kendi adıma keşke yanlışlık olsa en azından bir ümit olur:))
-
Arkadaşlar 68.75 veya 70 net beklerken 48.75 net geldi, sabahtan beri şoktayım. Bu yaşıma kadar kaç kez sınava girdim ilk kez böyle bi durumla karşılaştım alan kısmında 20 yanlış daha fazla görümüyor. Kaydırma mı yaptım diye düşündüm fakat çıkmadan önce hep kontrol ederim takıntılıyım bu konuda. Yarın itiraz etmeyi düşünüyorum ben de sistemsel bi hata olmalı bu kadar fark normal değil
-
@gncfb 2014 te demiş her soru eşit puan diye önceki uygulamalarında bu ibare var neden böyle kılavuzda yazmıyor 2018 de idarenin işlemleri somut net öngörülebilir adil olmalı değil mi
-
@refik-soydam eyvallah hocam
-
@norules optiği bekleyin bence hocam.. muhtemelen yarın koyarlar diye bekleniyor... orada herşey ortaya çıkacaktır hocam.. yani kaydırma ya da teknik sıkıntı... belli olur hocam
-
@gss15 Hocam ben 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesine haksızlık demiyorum kılavuz dediğin gibi yoruma açık kişisel fikrim ösym 400 kişinin 70 'in altinda olacağını çok düşük bi ihtimal olarak gördüğü için kılavuza böyle muallak bir açıklama koydu ama iş başka yerlere gitti ben bakanlığın aksine 400 kişinin dolması taraftarı olduğunu düşünüyorum dostlar bu sınav hem soru iptali hem de puan hesaplanmasıyla emin olun gündemden dusmuycek ki mahkeme aşamasını silemiyorum bile.
-
@keops bakanlığın sizle aynı fikirde olmadığına maalesef eminim hocam:( 70 puan kısmı net denilince yapılan açıklamalara göre sonuçlandırıldı...:(
-
@keops 4yanlış bir doğruyu götürmesi evet haksızlık değil ama buna uygun puanlama sistemi olabilirmiydi ?
-
@refik-soydam kardeş nolur duz mantık düşün bakanlıkta üst düzey burokratsin ve böyle bi durum var sunu demezmisin niye kurum olarak saibeli bir isi yapip insanlrda soru isareti olusturalim kafalarinda 372 yi alan kurum 400 kisiyi mulakata alalimmi yoksa sen gazetecisin 400 alması gerekirken 372 alınsa bunu haber yapmazmısin hele boyle kritik bir sinavda.
-
@refik-soydam ösym zaten işine gelmezdi bence 4 yanlış 1 doğru olayı bi de onunla uğraşmak istemezlerdi
-
@keops düşünce bana ait değil hocam.. bakanlığın bu konudaki düşüncesini yazdım.. ve bu düşünce net... olması gereken bu mu idi, iyi mi kötü mü merkezli demedim... bakanlık kesin bir dille yok dedi... ve bu uygulandı... ösym iradesi burada olmadı.. denileni uygulama dışında bir karar ösym den sisteme eklenmedi..
-
@keops iç işleri iyice seçmek istiyor sınavda bence 400 istemiyor demekki öğrendiğime göre burda neden ösym ye olumlu dönmesin
-
@refik-soydam sizce ösym nasıl bir öneri getirmiş olabilir 400 tamamlamak için
-
@refik-soydam artı ekleyim inanın 70 i gecen bir kişi bile bu uygulanacaktı... o derece katı idi yani... sonuçta bunu da kararlılıkla uyguladılar..
-
@gss15 ösym kısmında hiç bildim yok hocam:(
-
@refik-soydam bilgi demedim tahmin
-
@refik-soydam kisisel fikrini soruyorum osym bakanlıkla görüşmeden yok kardeşim sınav hakkındaki tasarruf bende bakanlık amirimde deil deyip standart sapma yapıp 1.adayi 100 puana tamamlayıp standart sapma hasıl olacağı için farzı misal 400. Adayda 75 puan oldu ve bu listeyi bakanlığa gönderdiğinde bakanlık sen 1.adayı niye 100 puana tamamladinmi diyecekti.
-
@gss15 söz konusu ösym gerçekten kestirmek olanaklı bile değil.. en makul olanı 1. 100 e tamamlamak.. ama bunu edebilmesi için de bilgi edinmelere verilen cevaplar sorun olmuş olabilir...:(