2018 Üniversite Tercihleri
-
Açıklandı, hayırlı olur inşallah.
-
sözelde derecem 9236. olmuşum puanım 399.778, tercihlerde radyo tv sinema marmara ünv, ya da sanat tarihi yazıcam. gelir mi acaba ?
-
@Agor daha iyi bilir.
-
@hoffafd hocam puan türleri birleşti bildiğiniz üzere, eskiden TS - 2 puan türü ile alıyordu ve sıralaması sizin sıralamanızın çok altındaydı, tek bir puan türüne dönüştüğü göz önünde bulundurulursa rahat geleceğini söyleyebilirim.
-
34.813 sozel siralamasi ile uludag turkce gelir mi acaba?
-
@ladybug hocam Türkçe'den kastınız nedir tam olarak, Türk Dili ve Edebiyatı mı yoksa Türkçe Öğretmenliği mi? Eğer Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü diyorsanız kesin gelir diyebiliriz, Türkçe Öğretmenliği Bölümü ise kast ettiğiniz onunla ilgili olarak da gelme ihtimali var diyebiliriz, geçen yıl TS - 2 ile alırken 30 binlerde bir sıralama ile kapatmıştı bu yıl eski sistemdeki puan türü birleşmesi bazı oynamalar yapacak bu artı yönde de olabilir eksi yönde de o yüzden tercih listenize ekleyebilirsiniz fakat kesin geleceğini düşünmemeniz faydalı olacaktır.
-
@agor hocam turkce ogretmenligi..cok tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin.
-
Bu yıl YGS LYS sistemindeki gibi çok sayıda ve farklı puan türleri olmadığından YKS tercih süreci baya farklı olacak. Eşit ağırlık sıralaması için ilk 50 bin sıralamada 10 bin kişilik kayma olabileceğinden 60 bindeki bir öğrenciye hukuk veya psikoloji gelme olasılığı var.
-
@burcuburcu Allah'tan birileri geçtiğimiz senelerde şunu düşündü de oralardaki düşüşün önüne geçti, bölüme yönelik sıralama sınırı, özellerde zaten bu bölümleri sadece paran var diye okuyabiliyordun. Çok tatlı sürprizler olacak ama tercihlerde, bir de kılavuzda çok ilginç bilgiler var bence adaylar incelemeli
-
@agor hocam 9236. sıraya mimar sinan radyo tv sinema gelme ihtimali için ne söylebilirsin ? bana biraz düşük ihtimal gibi geldi.
-
@hoffafd hocam mimar sinan sinema ve televizyon bölümü 8536 sıralama ile kapatmış geçen yıl TS - 2 puan türü ile, şimdi değerlendirme yapacak olursak aslında tek puan türüne girmesi yüzünden çok küçük bir aşağı oynama olacağını düşünebiliriz böyle bir sıralamada fakat tercih yapacak aday profili de önemli, fakültenin yerinin değişmesi olumsuz etkileyebilir ( öyle bir olay var, kesin karara bağlandı mı emin değilim ama bu birilerine tercih yaptırmayabilir bu üniversiteyi), bu bölümü okumak isteyen artabilir, bu değişkenleri dışarıda bırakır isek gelme ihtimali var.
-
@agor eyvallah hocam bilgiler için.
-
40bin EA’ya 30bindeki bölüm gelir mi acaba? Herkes çok gerilerden tercih yapıyor aradan sayısallar çekilecek diye ama bilemedim.
-
@qrats hangi bölüm hocam? Gelme ihtimali var ama farklı değişkenler de var. Bir çalışma yapıyoruz bugün yarın yayımlayacağız. Daha net fikir alabilirsiniz.
-
@Agor sen bu konuda bilgili bi abiye benziyorsun bi de ben danışayım;
Sözelde 360bin tytde 460bin sıralaması olan kişiye ne yazalım nereyi yazalım ? Benim esas fikrim kırıkkalede bi yer yazıp açıktan 2. Üni ile adalet vs okutmak, sen ne dersin gelir mi öyle bi yer
-
@genclerbirlikli o sıralama ile çok güzel şiş kebap yapılır daha önce de dediğim gibi akıldaki bölüm profili söylenmeden bölümler içinden benim seçim yapmam kolay değil, nasıl bir bölüm düşünülüyor; bunun dışında adalet veya başka bir bölüm fark etmez 2 yıllık ikinci bir bölüm okumak, gerekirse oradan atanmak gerekirse de DGS ile tamamlamak senin de bildiğin üzere oldukça mantıklı bir fikir. Bunu kesin yapmak lazım. Örgün eğitim tercihinde ise nasıl bir bölüm isteniyor söylersen ben kabaca bölümler içinden analiz yapar daraltırım havuzu
-
@agor hahahaha şiş kebap güzelmiş ya iste dediğim gibi asıl düşünce 2. Üniversite; bize 4 ya da 2 yıllık paravan bir bolum lazim o yüzden tarih coğrafya muhasebe farketmez
-
@genclerbirlikli https://www.tercihiniyap.net/haber/sozel-bolumler-2018 gibi güzel bir yazımız var eğer sözel tercih yapılacaksa şu bölümler listesinden bir daraltma yapalım. Alternatif yaratmak iyidir, paravan diye düşünmemek lazım, ülkedeki işsizlik ile ilgili durumu en iyi bu forumdakiler bilir, girilecek bölümden de alternatif yaratabilmek lazım.
-
@genclerbirlikli Kırıkkale ise hedefe konan yer ve tercih sözelden yapılacaksa; Türk Dili ve Edebiyatı ya da Tarih bölümleri o sıralama ile gelmesi sebebiyle hem de bu bölümlerin kişisel gelişime katkısı olması sebebiyle yazılabilir, formasyon alınabilir ve öğretmenlik de denenebilir (sürekli o düzen değişse de denenebilir), Tarih özellikle tercih edilerek ileride KPSS düşünülerse GK için şahane faydası olur, hem de birikim artar, mülakatlarda işe yarar, düşünce KPSS olursa.
-
@agor tarih ve türk dili gelir mi ki o puana