2018 Üniversite Tercihleri
-
@agor ankara'da gelen yer olur mu
-
@genclerbirlikli Kırıkkale'de ikinci öğretim kesin geliyor diye görüyorum, gündüz de küçük de olsa bir ihtimal. Sıralamalar ile ilgili karışıklığı biliyorsun, her şey belirsiz şu an, @Antimülakat istatistiki çalışma yapıyor şu dakikalarda, daha net söyleyebileceğiz inşallah fakat bir anormallik olmazsa ikinci öğretimler yüksek olasılıkla gelecek diyebilirim.
-
@genclerbirlikli incelemem lazım onu da, belki bir ihtimal ama çok saçma bölümler olur
-
@agor tamam çok teşekkürler ben bakayım dedim de bi şey anlamadım puan türleri filan hep değişmiş yaşlanmışız
-
@genclerbirlikli işin sırrı sürekli gençlerle takılmakta
-
@genclerbirlikli üstat hititoloji, sümeroloji gibi bölümlerin bir ihtimal gelme ihtimali var da Ankara'da olsun diye okunacak bölümler değil. Kesin devlet üniversitelerine bakıyoruz değil mi?
-
@agor evet evet devlet, ankara veya yakın çevre kırıkkale filan
-
@genclerbirlikli en mantıklısı söylediklerim, Ankara'da okumak mantıklı olmaz sırf şehir için o kötü bölümlerde. Çok yükseklerden bi 3 5 tercih yapılması iyi olur onun dışında Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı İkinci Öğretim falan yazmak mantıklı. Sıralama tahminleri ile ilgili yazı da ortaya çıksın büyük bir farklılık ortaya çıkarsa tekrar konuşuruz.
-
@agor teşekkür ederim seni de uğraştırdım yani asıl amaç 2. Üniden adalet olunca paravan lazim işin özü. Yazı çıkınca da bakayım.
-
@agor hocam kuzenim 40binde devlet hukuk istiyor onun için sormuştum. Ayrıca ben de keyfine ikinci üniversite okumak için girmiştim yıllar sonra ea 50bindeyim ben de gelecekse hukuk yazarım valla:) bizim sıralamaların kaçı sayısalcı onu falan bilmeden nasıl olacaksa bakalım merakla bekliyoruz..
-
@qrats yapmış olduğum hesaplamaya göre zor görünüyor. Çok düşük ihtimal size devlet üniversitelerinde hukuk fakültesi gelmesi. Arkadaşlarımızın atladıkları en önemli mesele, geçtiğimiz yılda da EA puanı içerisinde Sayısal puanı olanları hesaba katmamalari. Geçtiğimiz yıl da ilk 30 bin içerisinde 13 bin Sayisalcı varmış. Tespitlerimizi tamamladık. Yazıyi buraya bırakıyorum.
https://www.tercihiniyap.net/universite/hukuk-kac-bine-duser-2018-yks#
-
@antimülakat teşekkür ederim
-
@qrats hocam ama buna rağmen tercihlerinizi 15-20 binden başlatarak devam edin. 15 - 60 k aralığı sizin için ideal tercih aralığı diyebilirim.
-
@genclerbirlikli üstat genel olarak hesaplamaları yeni bitirdik, 360 binin ortalama karşılığı 220 ile 250 bin arasında bir yer eski sisteme göre. Ben EA'cılar yüzünden bir denklem bozukluğu olur mu emin olamıyorum ama sıralama listesinin ilk üç tercihine kesin gelecek yeri yazıp çok küçük de olsa burs imkanları kovalanmayacaksa (bu sıralamalar için zordur burs almak) 160 180 binlerdeki bölümlerden başlayıp (sadece en başa birkaç tane) ortalama 240 binlerdeki bölümleri yazıp aşağıya da kesin gelecek diyebileceğimiz 280-290 bin ve altını yazmakta fayda var, eğer tercihler yapılmadıysa. Kusura bakma anca tamamen bitirdik.
-
@agor hocam ellerine emeğine sağlık çok teşekkür ederim şehirdışındaydim 3 gündür zaten daha yapamadık bi şey hafta sonu yapacağız inş çok teşekkürler
-
Nihayet tamamladık. Sıralamalar hakkında tahmin ve öneri yazımız.
-
tercih için bir uzmandan yardım alın, bence tercihini yap.
-
arkadaşlar üniversite ek terchlerinden marmara ünvsine yerleştim ama lise diplomam eski mezun olduğum üniversitede kaldı e devletten alınan lise mezuniyet belgesini kayıtta kabul ederler mi ? sadece aslını mı kabul ediyorlar ?
-
@hoffafd eski üniversiteden diplomanızı almanızı beklerler.
-
@hoffafd kayıtta eksik belge var diye not düşerler zaten eğer illa aslını getir derlerse, kayıt olmaya gittiğinizde zaten net bilgi verirler hocam.