Yükseklisans bölüm seçimi
-
Merhaba arkadaşlar işletme mezunuyum yükseklisans başvurusu yapacağım fakat bölüm konusunda kararsızım. Yönetim ve organizasyon mu yoksa muhasebe ve finansman bölümü mü? Nedenleri, bölümün getirileri ve atamalarda ki kolaylık hangi bölümlerde bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
-
@akademisyenb hocam atamalardan kastınız nedir, akademisyen olma noktasında mı soruyorsunuz, bir de yüksek lisans yapma noktasında da aslında kendi ilginiz bunun belirleyicisi olacaktır, siz hangi alana daha ilgilisiniz?
-
@Agor
Hocam akademisyen olma yolunda evet, iki alanda ilgimi çekiyor fakat kararsızım -
Muhasebe ve finansman ozel sektorde ve kamu da is bulmaniz acisindan size daha faydali olacaktir ayrica yonetim sozeldir muhasebe daha sayisal bu yuzden en azindan torpil olayi nispeten daha az olacaktir. Bi de yanina ingilizce yakistirin nefis olur benim tercihim bu yuzden muhasebe ve finansmandan yana ilerde smm gibi seyler dusunurseniz de daha faydali olacaktir.
-
@akademisyenb hocam ben alanlara hakim değilim ama araştırma görevlisi-akademisyen olma yolunda naçizane önerim araştırma yapmaktan keyif alacağınız bir alanı seçmeniz bunun için de bu iki alandan hangisinde daha fazla bilgi birikimim ve ilgim var sorusunu kendinize sormanız çünkü iş bu ikisinin kesişiminden geçiyor, bahsettiğiniz iki alandan biri muhasebe biri yönetim o yüzden eminim ki ikisinden birine olan yatkınlığınız fazla olacaktır. Bunun dışında kadro konusuna gelince aslında bir çok alanda özel üniversitelerde oldukça fazla kadro açılıyor, devlette açılan kadrolar ise görece daha az ve birazında referans gerekiyor, birazında alanınızın denk gelmesi, yani kısaca çok kolaylık diye bir şey söz konusu değil ama yine bu konuda da naçizane önerim hangi alana girerseniz girin sağlam çalışma yaparsanız, belki bir süre özel okullarda eziyet çekmeyi göze alırsanız sonunda bir yerlerde kadro bulmanız mümkün oluyor, çalışacağınız alanı da yine girdiğiniz bölüm sonrası bu minvalde belirlemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
-
Kamuda çalışmayı düşünüyorsanız kariyer basamakları için en temel faktör çalıştığınız alanla ilgili bir alanda YL yapmak olacaktır. Eğer siz Ekonomi alanında bir birimde uzman olmayı düşünüyorsaniz onu destekleyici bir alanda YL yapmalısınız. Ticaret Bakanlığında çalışmayı düşünüyorsaniz YL alanınızı Dış Ticaret, Uluslararası Ticaret gibi bir alan olarak secmelisiniz. Şimdilik bir YL ye başlayım mantığında iseniz tercihinizi ilgi alanınıza göre yapmalısınız.
-
Teşekkür ederim bilgiler için değerlendireceğim tüm bunları