BİLİM SINAVI
-
Arkadaşlar muhasebe ve finansman bölümünden daha önce yükseklisans bilim sınavına girenler varsa sınavda neler soruldu paylaşabilir misiniz?
-
Ben bu dönem Marmara’da girdim hocam, muhasebe ağırlıklı çıktı finanstan da sözel bir iki soru vardı. Maliyet muhasebesi ve mali analizden çok soru vardı. Toplam 40 soruydu fakat kpss muhasebesine hazırlanırsanız rahatlıkla geçersiniz. @akademisyenb
-
@officialsecret test miydi hocam?
-
Evet test şeklindeydi hocam @akademisyenb
-
@officialsecret bir haftalık bir sürem var ve 2 senedir bakmadım hocam
-
Hızlandırılmış bir şekilde tekrar etmenizi öneririm hocam, bir de sınava giren sayısı önemli. Başvuru az olmuşsa mülakata kalırsınız her harükarda. @akademisyenb
-
Ales ve not ort yüzdelerinin en yüksek olanlardan sıralama yapılarak 40 kişi sınava giri ek 10 kişi alıncak hocam
-
@officialsecret sınavın test olacağı yazıyor muydu peki sizde?
-
Yazmıyordu ama klasik sınavla ugrasmak istemezler hocam test olur. @akademisyenb
-
@officialsecret
Hocam
Genel muhasebe
şirketler muhasebesi
Mali tablolar analizi
Yönetim muhasebesi
Denetim muhasebesi
Finansal tablolar analizi
Ve daha bi sürü konu başlığı
Genelde hangilerini bakmanı önerirsiniz? -
Genel muhasebe( hakim olursanız soruların %50 sini kotarırsınız bence), maliyet muhasebesi (okuldan okula değişir soru sayısı ama çok soru geldiğini hem duydum hem gördüm) son olarak da mali tablolar anazindeki tanımlara ve oranlara baksanız kafi gelir. @akademisyenb
-
@officialsecret Olmayacak bişey değil diyorsunuz yani
-
Arkadaşlar girdiğim her yüksek lisans bilim sınavında çok düşük puanlar alarak küsüratla yedekte kalıyor veya başarısız oluyorum. Gerçekten yüksek lisansa bile başlamanın tek yolu torpil midir? Bu arada ales puanım 90.8 ortalama 83.2 türkiyenin saygın üniversitelerinin birinde kamu hukuku yüksek lisans bilim sınavına girdim en son ve 10 aldım, dava açsam bile sonuç alamayacağımı bildiğim için dava açmadım. Sizce nerede hata yapıyorum?
-
kaldırılmıştır
-
@norules ilk defa sizden böyle birşey duydum. Bu ales puanı ile kabul edilmemenize çok şaşırdım. Hangi Üniversite o söyleyebilir misiniz acaba?
-
@norules
Sölediğiniz gibi dava açsanız da size o yüksek lisansı yine de yaptırmazlar ama hakkınızı aramış ve hakkınızı teslim etmemiş olanların aynı işlemleri yaparken bir kez daha düşünmelerini sağlamış olursunuz.
Dava açmayacaksanız dahi en azından bir rektörlüğe itirazda bulunmanızı öneririm. -
@ercu Ankara üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü sitesine bakınca durumu anlayabilirsiniz. Yüksek ales puanlı arkadaşlarıma çok komik puanlar verildi, örneğin 10 alsa dahi başarılı olacak birine 6 verilmiş kasıtlı olarak ve kendisiyle konuştuğumda soruların tümünü emin olaral cevapladığını söylemişti, benim de durumum aynı çok iyi bildiğim konudan çıktı sorular. Gerçekten başıma gelmese ben abartıldığını düşünürdüm, yüksek lisansa girişte bile bu kadar insana haksızlık edilmesine çok şaşırdım.
-
@atlas07 bir hukukçu olarak sessiz kalmak benim de içime sinmedi en azından haftaiçi dilekçe vermeyin düşünüyorum.
-
@norules, içinde söyledi: BİLİM SINAVI
@ercu Ankara üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü sitesine bakınca durumu anlayabilirsiniz. Yüksek ales puanlı arkadaşlarıma çok komik puanlar verildi, örneğin 10 alsa dahi başarılı olacak birine 6 verilmiş kasıtlı olarak ve kendisiyle konuştuğumda soruların tümünü emin olaral cevapladığını söylemişti, benim de durumum aynı çok iyi bildiğim konudan çıktı sorular. Gerçekten başıma gelmese ben abartıldığını düşünürdüm, yüksek lisansa girişte bile bu kadar insana haksızlık edilmesine çok şaşırdım.
-
Bunu nasıl yaptıklarını gerçekten anlamıyorum. Yani koca koca bilim merkezleri YL'de saçma sapan iş yapıyor. Bu kadar aleni bir şey yapıldı mı bence en makul şikayet yolu Cimer. Ama güzel bir metinle puanlanın neye göre yapıldığı vs. şeklinde. Sonra da idari dava açılmalı diye düşünüyorum. Sonuçta bağımsız bir kurul'un kağıtları yeniden değerlendirmesine karar verilebilir. Diyelim başka Üniversitesi'nden 3 hoca kağıtları yeniden değerlendirir. Belki o hocalara da ulaşıp konuyu kapatabilirler ama düşükte olsa bir vicdana da denk gelinebilir. Bu arada geçtiğimiz yıl da benzer olayı Marmara Üniversitesi yapmıştı. Bir grubun kağıda 70 ve üstü verilirken, bir diğer grupta olanlara 0-20 arası verilmişti. Bu tamamen aptallık, saçmalık ve daha ağırı.