YSK seçim müdürü alımı 2018
-
Bu atanacak 65 kişi de bizle aynı soruları mı çözecek?
-
@aslan-reyiz hayır
-
@aslan-reyiz hocam kurumun personeli zaten mevzuata hakim olmalı düşüncesi ile daha zor mu olur soruları yoksa bizim gibi aynı seviye mi olacak acaba?
-
Selam. Siyasi Partiler Kanunu 4. Bolum madde 96'da "komunist, anarsist vb isimler, siyasi partilerde ad olarak kullanilamaz." der de Turkiye Komunist Partisi var ama, sizce nasil degerlendirmeliyim bu durumu? Kolay gelsin.
-
hangi kaynaklardan calısıyorsunuz hocalarım?
-
@laibsonayipsin komünist parti diye partide var
-
@kartel06 aynen hocam ben de onu merak ettim bilen varsa cevaplasın bir zahmet.
-
@north-remembers, içinde söyledi: YSK seçim müdürü alımı 2018
@aslan-reyiz hocam kurumun personeli zaten mevzuata hakim olmalı düşüncesi ile daha zor mu olur soruları yoksa bizim gibi aynı seviye mi olacak acaba?
Yani ösym yapacak sağlam kaliteli olur bence
-
Nerdeyse her sinava gk gy koyuyorlarya baya gıcık kapıyorum
-
Sessiz kaldikca bilgilerini gizledigini dusunen guzide YSK Mudur adaylari bir sey sormak istiyorum: Cumhurbaskanligi secim kanununda diyor ki -yanlis anlamadiysam- normalde secim yenilenirse 60 gun sonraki ilk pazar, tek adayla gidildiginde yenilenirse 45 gun sonraki ilk pazar tekrar secim yapilir. Bu ifade dogru mu yoksa ben mi yanlis anladim?
Ha bir de tek basina oldugunda, ilk turda salti alamamasi halinde 45 gun sonra yeniden yapiliyor ya secim, peki o secimde nasil bir cogunluk araniyor? Size zahmet bi aciklayiverin.
-
@aslan-reyiz çok zor olacağını zannetmiyorum bence çok ayrıntıya girmezler zor olursa kimse yapamaz zaten :d
-
@laibsonayipsin, içinde söyledi: YSK seçim müdürü alımı 2018
Sessiz kaldikca bilgilerini gizledigini dusunen guzide YSK Mudur adaylari bir sey sormak istiyorum: Cumhurbaskanligi secim kanununda diyor ki -yanlis anlamadiysam- normalde secim yenilenirse 60 gun sonraki ilk pazar, tek adayla gidildiginde yenilenirse 45 gun sonraki ilk pazar tekrar secim yapilir. Bu ifade dogru mu yoksa ben mi yanlis anladim?
Ha bir de tek basina oldugunda, ilk turda salti alamamasi halinde 45 gun sonra yeniden yapiliyor ya secim, peki o secimde nasil bir cogunluk araniyor? Size zahmet bi aciklayiverin.
Bu konuda @Aslan-Reyiz kaymakamlık sınavı konu başlığında Ahmet Nohutçu hocanın kitabındaki bilgileri paylaşmıştı daha açıklayıcı oldu bulabilirsem buraya iliştireyim çünkü benim de baya kafam karışmıştı
-
SEÇİMLERİN YENİLENME TARİHİYLE ALAKALI NOT
Kıymetli Arkadaşlar,
Seçimlerin yenilenmesi kararı verilmesi halinde ve seçimlerin zamanından önce yapılması durumunda seçimlerin ne zaman yapılacağına ilişkin haklı olarak büyük bir tereddüt yaşanmakta ve gerek grubumuzda gerekse tarafıma gelen sorularda bunun aydınlatılması istenmektedir.
Öncelikle bu tereddüdün kaynağı 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 8. Maddesi ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanununun 3. Maddesindeki çelişkili hükümlerdir. Son dönemde 450 civarında kanun kelimesine varıncaya kadar değişip yenilenirken 2839 sayılı Kanunun ilgili hükmünün değişmemesi ilgi çekici bir durumdur ve bu sadece gözden kaçmış olarak izah edilemez.
Ancak burada size lazım olan hukuki bir tartışmayı izlemek veya taraf olmaktan ziyade sınavda böyle bir soru gelirse ne yapmanız gerektiğidir.
Öncelikle 28 Temmuz 2018 tarihindeki KPSS’de sabah oturumunda olduğu üzere:
“Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde, ne kadar süre içinde Cumhurbaşkanı seçimi yapılır?”
sorusu gelirse cevabımız tartışmasız çok açık ve net olacak: 45 GÜN.
Çünkü 1982 Anayasasının 106 Maddesinin 2. Fıkrası 1 yıldan az veya çok ayrımına girmeden aynen şöyle diyor: “Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde, kırkbeş gün içinde Cumhurbaşkanı seçimi yapılır.”
Bunun dışındaki seçimin süresiyle ilgili bilgiler için bu hafta sonu çıkacak KAS Soru Bankası kitabımdaki Türkiye’nin İdari Yapısı bölümünden 4 soruyu ve cevabını paylaşıyorum.
Bu bilgileri tam hazmettikten sonra hiç kimsenin hiçbir sözüne itibar etmeden kendinizden ve bilginizden emin olun.
Çünkü süre çok kısıtlı ve zaman tereddüt ve tartışma zamanı değil.
Bundan sonra da tereddütlerin arttığı noktalarda bu platformda açıklamalar, yönlendirmeler ve açıklamalar yapacağım. Şimdilik elinizdeki kaynakları hızlı, sistemli ve yoğun çalışıp KAS’ın 2645 açıklamalı sorusunu 3 defa çözmek için alt yapınızı ve hazırlığınızı tamamlayın. KAS’ın başında sınava ilişkin ve çalışma yöntemine ilişkin ikaz ve tavsiyelerime de dikkat edin.
Hepinize başarılar, kolaylıklar ve güzel neticeler diliyorum.
Şimdilik hoşça kalın.
Ahmet NOHUTÇUKAS’IN TÜRKİYE'NİB İDARİ YAPISI BÖLÜMÜNDE SEÇİM ZAMANI İLE İLGİLİ ÖRNEK SORULAR
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararı verildiği günden sonra gelen ne kadar süreyi takip eden ilk Pazar günü Cumhurbaşkanı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi birlikte yapılır?
A) 45. günü
B) 60. günü
C) 90. günü
D) 120. günü
E) 3 ayı
CEVAP: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararı verildiği günden sonra gelen altmışıncı günü takip eden ilk Pazar günü Cumhurbaşkanı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi birlikte yapılır.
Cevap BCumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması ve TBMM genel seçimine bir yıl veya daha az süre kalması hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi, makamın boşaldığı günden sonra gelen ne kadar süreyi takip eden ilk Pazar günü Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimiyle birlikte yapılır?
A) 45. günü
B) 60. günü
C) 90. günü
D) 120. günü
E) 3 ayı
CEVAP: Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması ve TBMM genel seçimine bir yıl veya daha az süre kalması hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi, makamın boşaldığı günden sonra gelen altmışıncı günü takip eden ilk Pazar günü TBMM genel seçimiyle birlikte yapılır.
Cevap BCumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması ve TBMM genel seçimine bir yıldan fazla süre kalması hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi, makamın boşaldığı günden sonra gelen ne kadar süre içindeki son Pazar günü yapılır?
A) 45 gün
B) 60 gün
C) 75 gün
D) 90 gün
E) 2 ay
CEVAP: Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması ve TBMM genel seçimine bir yıldan fazla süre kalması hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi, makamın boşaldığı günden sonra gelen kırkbeş gün içindeki son Pazar günü yapılır.
Cevap ACumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması ve ikinci oylamaya adayın geçerli oyların salt çoğunluğunu alamaması hâlinde yenilenecek sadece Cumhurbaşkanı seçimi, kesin sonuçların ilânından sonra gelen ne kadar süreyi takip eden ilk Pazar günü yapılır?
A) 45. günü
B) 60. günü
C) 75. günü
D) 90. günü
E) 30. günü
CEVAP: Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilir. Oylamada, adayın geçerli oyların salt çoğunluğunu alamaması hâlinde seçim yenilenir ve kesin sonuçların ilânından sonra gelen kırkbeşinci günü takip eden ilk Pazar günü sadece Cumhurbaşkanı seçimi yapılır.
Cevap A -
@north-remembers hocam cok tesekkurler zahmet oldu simdi notlarimi kontrol ediyorum.
-
Arkadaşlar medeni hukuktan hangi konulardan sorumluyuz anlayamadım
-
@laibsonayipsin ne demek rica ederim
-
@grundig Kişiler Hukuku ve Aile Hukukunun sadece vesayeti gerektiren haller kısmı üstad.
-
Herkesler harıl harıl kanun ezberliyordu
-
@bynkeynes şu guy u atlatalım da
-
Kutluay kararlının Ysk için çıkardığı kitap nasıl kullanan var mı?