YSK seçim müdürü alımı 2018
-
Kiminin mülakat 30 dakika sürer alınmaz kiminin 5 dakika sürer alınır... Kimine genel bir soru sorarlar kimine detayın detayını sorarlar... Onun için artık mülakatlarda sorulara felan baktıklarını düşünmüyorum. Çoğu maalesef saçma..
-
@refik-soydam Aynı soruların sorulduğu kaç mülakat var?Burada birebir aynı sorular soruluyor. Kişinin kendini ifade edebilmesi için sorulara cevap vermesi gerekiyor. En uzun süren YSK mülakatı 5 dk sürmüştür muhtemelen.Orada kişinin kendini gösterebilmesinin tek yolu bu soruları yanıtlamak. Soruya cevap veremeyene yardımcı olup uzatmıyorlar hemen diğer soruya geçiyorlar.
Bu işin öncesi sonrası olur da demedim ben. Bu soruların paylaşılması önce girenleri dezavantajlı bir duruma sokuyor.İnşallah o kadar önemli olmaz dedim. Belki çoğunluk için etkili olmayacak ama bir kişi için etkili olursa ne olacak? Bir kişinin hayatı diğerlerinkinden daha mı değersiz?
Liste açıklanırsa tabi ona da bakarız etkisi çok olmuş mu diye :))
Soruların paylaşılmaması mümkün değil de komisyon daha fazla soru hazırlayabilirdi. Ankara'da bir tane bile caddeye,sokağa adı verilmemiş Hermann Jansen'i sorabiliyorlarsa 1050 soru da hazırlayabilirlerdi.
Şunu da ekleyeyim mezun olunan okullar ve aile ile ilgili sorular üstünde daha çok duruluyor.Yani çekilen sorulara cevap verilirken verilen cevap üzerinden soru sorup konuşturmaya çalışmıyor komisyon fakat okul,aile,üniversitede kalınan yer ile ilgili sorularda ayrıntı sorabiliyorlar. -
@onuktekin hocam ilk girenler pek dezavantajlı olmuyor neden dersen, ysknin önceki alımı katiplikte sorulan mülakat soruları müdürlükte de aynen kullanılıyor, ilk girenler katiplik sorularına bakmışlardır muhtemelen, o yüzden çok bir kayıpları olmaz.
-
@öğrenci Ysk mülakatı özelinde yazdıklarım hocam.
-
@hoffafd Bunu bilmiyordum hocam.O zaman sorular hikaye.
-
@onuktekin hocam anlıyorum demek istediğinizi ve son derece özde haklı.. lakin hiç bir kurum -ysk dahil- gerçekten tınlamıyor... örnek verdiğiniz sorular belki ysk da en az on mülakatta soruldu...h. jansen, ankaranın başkent olması vs.. sorulara verilecek cevap yazılı sınavlarda önemli... mülakatta ne ediyorlar allah bilir:) ama sonuçlar kısmında evire çevire konuyu dediğim yere çekiyorlar nasıl oluyor anlamak zor:)... ama soruların içtenlikle söylüyorum zerreye yakın etkisi anca vardır:(.. onun için gizli mizli çalışanlar dahil, boşa uğraş bunlar.. burası türkiye... daha önce bu zarf olayını uygulayan epey mülakat sürecini de takip etmiş kişi olarak söylüyorum.. gösterge harika ama sonuç aynı yer..
-
@onuktekin sonuna kadar katılıyorum. Zaten komisyon da farkındadır diye düşünüyorum. O yüzden çok da takmıyorum
-
Mülakatlar ne zaman bitiyor dostlar. Bilgisi olan?
-
benim gördüğüm sorulara verilen cevapların pek önemli olmadığıdır.Ben ilk girenlerdendim komisyonu dikkatle takip ettim başkan bize sorular soruyordu ve kendisi hakkımızda notlar alıyordu ..bu demek oluyor ki orada anında kimseye puan verilmiyor.ayrıca verdiğimiz cevaplara tamam deyip hemen diğer soruya geçiliyordu.özetle bu mülakatta sorulardan ziyade referans, güvenlik soruşturması, komisyonda bıraktığınız etki önemli olacaktır diye düşünüyorum...ayrıca eğer ki Ankaranın sehir plancısının ismini bilemedik diye kazanamayacaksak veya atatürkün okuduğu okulları bildik diye kazanacaksak bu iş baştan sakat olur değilmi... 1051 kişiye sor herman jansen de kim der(sorunun cevabını ögrenmeden önce)...şunuda söyleyim eğer bu soru çıktı ve sen herman jansen dersen mülakat komisyonunda olsam hayret doğrusu derim ve o adamı almak yerine bilmiyorum diyen adamı alırım.kısaca sorular eğlence olsun diye soruluyor maksat kitabına uydurmak bak sen bilemedin de kazanamadın misali.
-
@yazgan hocam paylaştığınız link açılmıyor ama güncel bi link var mı?
-
Arkadaşlar güvenlik soruşturması için evine polis gelen oldu mu
-
@derya-senol hayır gelmedi. size geldi mi?
-
Arkadaşlar sizce mülakat sonuçlarının açıklanması göreve başlama vs.diger kurumlardaki gibi uzun sürer mi yoksa mart seçimleri için hızlı mı davranırlar? Bir bilgisi duyumu vs.olan var mı?
-
@zeynep25 evet hocam bugün öğlen gibi 2 polis geldi
-
@derya-senol arkadaşlar başka var mi evine polis gelen ?
-
@872 Yetiştirmeye çalışacaklar diye duydum hocam ama yetişir mi göreceğiz Kurumiçinden yapılan alımın mülakatını iki hafta içinde açıkladılar
-
@ryan evet
-
@best_effort sizin icin mi geldiler
-
@ryan evet. Güv soruşturması
-
@antoniogramsci teşekkürler hocam