2018 KPSS Genel Kültür Soruları
-
@erkansercan Ramazan Yetgin açıkladı cevapları arkadaşlar. Önceden seçilmeli şık olcak o
-
@teklif-eğrisi Manda arkadaşlar
-
@paretowilfredo 1 ve 2 imiş arkadaşlar .
-
@sinavparambitti Kümbet olcak arkadaşlar
-
@müellif Eğirdir kerevit avlanır ve çok önemli ihraç ürünüdür.
-
Arkadaşlar Ramazan Yetkin’in cevaplarını bi Paslayabilir misiniz hayrınıza?
-
@haticeaydinn acaba biz nerden görebiliriz tüm soruları
-
CB, Sayıştay, TBMM, 3 Anayasa , kanunsuz emir, yaş, iyiniyet , Bernard Lewis, Taceddin Dergahı, Shakespeare , Hıdrellez , Özbekistan
-
@haticeaydinn ramazan yetginin soru cevapları nerde acaba
-
Alm Bulg Yunanistanlı soru 2.dünya savaşı, Rum sındıgı Başkomutanlık Meydan Muh, Hat sanatı, Kümbet , Vakıf Arazi, Kut - Daha önceden hükümdarın belirlenmesi gibi bir şıktı, Özbekistan, Devletçilik , Düzenli ordu kurulması, Adalet Partisi, Tımarlı sipahi sayısının artırılması, Balta Limanı ile ilg soru Tarımsal üretimin düşmesi olacak, 2 Lozan arası da Milletvekilleri seçimleri yenilemek istedi o şık olacak
-
@sinavparambitti instagramdan canlı yayın yaptı kendisi ordan bakabilirsiniz ama ben genel olarak yazdım buraya
-
@berdinyen yazmaya çalıştım elimden geldiği kadar
-
@haticeaydinn, rusya enerji hattı sorusunun cevabı neymiş ? Türkiyenin önem kazanması dışındaki diğer ikisimi
-
@sinavparambitti, içinde söyledi: 2018 KPSS Genel Kültür Soruları
halife ve saltanat kaldırırmasının ortak nedeni nedir arkadaşlar ? Ben içişlere müdahaleyi engellemek işaretledim.Çünkü halifelik kesinde salttanattada ikililik çıkararak içişlerimize müdahale ediyorlardı o yüzden onu işaretledim.Ama söyle bişeyde var saltanatın kaldırılması doğrudan egemenlikle alakalı, halifelikte az da olsa alakalı yani cevap belirsiz
siz ne yaptınızTbmm'yi tek güç haline getirmek olacak.
-
Ben genel kültür kısmında zorlanmadım ama Türkçe ve matematik beni zorladı arkadaşlar. Sözel mantık da heyecandan yapamadım Coğrafya’da masif arazi sorusu masif olmayanı soruyordu dimi ? Engin hoca ona Erzurum Kars demiş ama masif olmayan Ege değil mi ? Manisa Kulada ilkel ayak izlerne rastlanıyordu, ayrıca Egenin kırıklı yapısı falan 3.jeolojik zaman vs diye düşünerek Ege yi işaretledim ben
-
@sinavparambitti Yok, Tr nin önem kazanması da varmış, 1 ve 2 imiş o
-
Dalama Çayı , Deriner Barajı , Samsun , Orta Toroslar da var
-
timarli sipahi sorusunun artmasi sorusunu tam olarak hatirlayan var mi
-
@haticeaydinn Rusyanın etkinliğinin kırılması 1.öncüldü
Tam bağımsızlığı kuvvetlendirmek 2.öncüldü
Türkiyenin önemini arttırmak 3.öncüldü .
Buna göre cevap 1-3 mü -
@sinavparambitti Tr nin önemini artırmak bende 2.öncül idi . Şıklar öncüller değişiklik gösteriyor demek ki. O sorunun bağımsız devletlerle ilgisi yokmuş diğer 2 şıkmış .