Hukuk mu PDR mi?
-
Arkadaşlar malum üniversite tercihleri yaklaştı, tahmin ediyorum başarı sıralamam 10k ile 20k arası bir şey gelir. Bu sıralama ile hukuk mu pdr mi ikilemine düşmek kaçınılmaz. Sizlerin tavsiyeleri neler? Benim gönlüm hukuktan yana ama hayatın gerçekleri var bir de...
-
@hukuklover ne olmak istediğine bağlı, öğretmen mi olmak istiyosun hukukçu mu avukat mı a grubu uzman yardımcısı mı/kurum avukatı mı ya da hakim mi
-
@genclerbirlikli bilmiyorum ama işim rahat olsun isterim. Diğer taraftan herkesi gibi iyi para kazanmayı da istiyorum.
-
@hukuklover hocam o zaman sizi PDR tarafına alalım, hukuk mezunu olduktan sonra iş bul, yerleş, memur olacaksan atanama, staj yap bir sürü sıkıntılı süreç sizi bekleyecek. Yalnız PDR ile ilgili olarak da öğretmen veya farklı danışmanlık kollarına yönelebilirsiniz fakat bunun için de hukuktan kolay olsa da yine sizi bir süreç bekliyor. Derdim rahat olayım paramı kazanayım ise hukuka hiç bulaşmayın, PDR için de tek derdiniz para olmasın, güzel bir eğitim hayatı geçirirseniz ve faydalı şeyler ile uğraşır güzel işler yapmaya çalışırsanız istediklerinize kavuşursunuz.
-
Pdr 2011 yılı zamanı epey tutuluyordu.Şu an ne durumda bilmiyorum ama söyleyeceğim Hukuk'u tercih etmeniz... Hakimlik alımları,uzmanlık alımları,akademisyen alımları her şey de hukuk bölümü cok avantajlı.
-
@öğrenci hocam arkadaş biraz rahatına düşkün benim anladığım, iş imkanı olsa da hukuk bu anlamda yorar gibi
-
İkiside değil maalesef.Ancak idealistsen hukuk biraz daha önde.Birde maddi acidan hukuk pdrden daha iyi.Ancak iyi bir avukat cok iyi para kazanır.Onuda herkes olamaz.Türkiyede sosyal bilim okunmaz.
-
@agor Hukuk bölümünü okumak zor rahat bozuluyor ama iş sürecinde diğer bölümlerin çektiklerini pek çekmiyorlar. Ben ingilizce siyasal okudum epey zorlandım su an hala sınav süreç zorluk devam ediyor. Hukuk okuyan arkadaşlar su an stajları bitti yakında kuraları yapılacak.
-
@hukuklover alternatif olarak psikoloji düşünmez mısınız hocam?
-
hocam bu size bağlı diğer dostların dediği gibi. biraz çalışınca pdr de hukuk da atanması zor olmayan bölümler. çok ayrı bölümler. kesinlikle ne yapmak istediğinize karar verin ve bu yönde ilerleyin. ha illa tavsiye istiyorsanız; Hukuk.
not: ablam hukukçu, kardeşim pdrci.
-
@öğrenci PDR bir iki detay dışında bunların hepsinden rahat hocam, öğrencilik de daha rahat geçer iş bulmak da her bölümde olduğu gibi hafif sorunlu olsa da yine bu bölümlere kıyasla imkanı fazladır. Bunun dışında bir de öğretmenlik imkanı var ki bu ülkedeki en rahat mesleklerden biri olduğunu düşünüyorum.
-
@müellif hocam ailesinde ikisi de bulunan biri olarak neden hukuk? Para ile mi ilgili başka bir detay mı var? Merak ettim tecrübe sonucu yorumunuzu.
-
@agor hocam gözlemlediğim şu; mesleki tatminle alakalı. ablam her gün işten mutlu gelirken (kamuda çalışıyor) kardeşim hep mutsuz geliyor. kariyer anlamında hukukun önü daha açık, maddiyata gelirsek inanılmaz fark yaratabilecek bir bölüm ayrıca. ama bu kişiyle alakalı tabii ki ve hedefleriyle. kardeşim her gün hayıflanıyor biz atanmaya çalışırken arkadaşlarım hakim oldu diye. belki de o mevkii onu cezbediyor bilemiyorum. bir de pdr/psikoloji/sosyal hizmet alanları mevcutta birbirine çok karışmış bölümler bu anlamda da hukuk bir adım önde. ayrıca saygı meselesini de ekleyebilirim. tekrar ediyorum; bunlar kişisel fikirler.
-
@müellif hukuk mezununa su an birçok alanda ihtiyaç var bu yüzden iş olanağı daha fazladır doğrudur ama büyük kardeşinizin kendisi ile alakalı mutluluğu sanırım:) ben de şunu düşünüyorum atanabilirse bir pdr mezunu öğretmen olarak o sanırım çoğu ise kıyasla daha rahat olacaktır.
-
@agor tabii ki olabilir hocam, pdr (dert edinmeyen biriysen okullarda) çok rahat bir bölüm. hatta en rahatı. ama hakkıyla yapacağım derse tabii ki en sıkıntılı olması gereken meslek. maalesef rehberlik sistemi pek oturmadı bizim ülkemizde. öğretmenlik ek gösterge 3600 olacağını da unutmamak gerek. ayrıca adalet, gençlik, sağlık, aile bakanlığına da “pedagog” ünvanıyla atanma imkanı var. bir alanda uzmanlaşıp kendi büro açma imkanı da tabii ki.
-
@hukuklover rahatlıktan ziyade iş tatmini de önemli, onu da düşünün
-
hukuk.
not: abim hem uluslararası ilişkilerci hem hukukçu:) -
Bir hukukçu olarak idealist olmak karın doyurmuyor diyor ve sizleri pdr saflarına davet ediyorum. Keza pdr de kendi içerisinde bir bilim dalı olup idealizm barındırmaktadır ve daha az yıpratıcı olacağına eminim. Bizde yüksek lisans dahi yapmak isteseniz 800 kişi başvurur 10 kişilik ilana. O yüzden kurtlar sofrasında yem olmaktansa yer sofrasında yemek yemeyi tercih edin en azından samimi;yalana, hileye hurdaya çok rastlamazsınız. Ha ben şimdi tercih yapacak olsam gider Boğaziçinde olsun ne olursa olsun derdim en azından 4 yıl güzel manzaralı bir okulda okurdum dağ manzadalı değil, bu da belki yersiz bir bakış açısı olur çoğu kişi açısından o nedenle çok uzatmayım. Tercih sizin nihayetinde her halukarda aklınız yapmadığınız tercihte kalacak çok bunaltmayın kendinizi.
-
Ben olaya biraz sayısal bir mantıkla yaklaşayım. Kişisel gelişim, gelişime katkı, olaylara bakış açısında genişlik sağlama vs. Bunların tamamı mesleki rahatlık olmadığı sürece hiçbir önemi yok. Kendini istersen mevcut üniversite mezunu olanların %90'ından daha bilgili hissedecek düzeye getir, yine de işsiz kaldığın sürece bunun hiçbir getirisi olmayacak hatta işsizlik buhranı yaşarken bilginin büyük kısmı da yok olmaya maruz kalacak. Hal böyle olunca PDR elbette kişisel olarak ciddi gelişim sağlayacaktır ama Hukuk size iş imkanı sağlayacaktır. Hem de istisnasız iş imkanı. Elbette her hukuk mezunu o içerisinden, hukuk mezunlarının yaptığı her işi yapmak istemeyen olur ve bu durumda da işsiz kalabilir. Ama bir hukuk mezunu o olmazsa o, o da olmazsa diğeri şeklinde bir planlama çizerse işsiz kalma ihtimali yoktur. Öncelikle son yıllarda 2 bin ile 4 bin arasında adli ve idari yargı hakim ve savcı alınmaktadır. İkincisi çok ciddi sayıda kurum avukatı alınmaktadır, şirket avukatı alınmaktadır ve diğer alternatifler. Danışmanlık, yöneticilik gibi. Hadi bununla birlikte İİBF linin girebildiği bütün kurum sınavlarına girme imkanı. Sonuçta İİBF li sadece bunun için uğraşıyor. PDR de ise elbette bir özel sektör tarafı var ama Rehberlik Öğretmenliği dışında kulağa hoş gelen meslek neredeyse yoktur. Bu bölümleri karşılaştırma noktasında bir de bu açıdan bakmak gerektiğini düşünüyorum.
-
Başka bir mesele de şu iktisatta karşımıza çıkan alternatif maliyet kavramı hayatın her yerinde karşılaşılan bir meseledir. Bir şeyi tercih ederken vazgeçtiğin en önemli şey alternatif maliyettir. Sen burada hangisi tercih edersen diğer bölüm alternatif maliyet olacak. Kimse keşke dediği şeylerin nereye varacağını bilemez ama keşke diye başlayan cümlelerin sonu hep daha iyiye, daha olumluya çıkar. Ama realite öyle değildir ve ne olacağını kimse bilemez.