2018 KPSS İktisat Sorulari
-
@ceks74 evet kardinal fayda sorusu bence fonksiyonun icbukey olmasının aykırı olduğu varsayım nedir diye sorulması lazımdı, cevap o zaman azalan marjinal fayda varsayımı olurdu. İptal olması lazım ama nasıl bildireceğiz hiç doğrudan bir yol acmamislar resmen
-
@falanfilan hocam benim de bir fikrim yok ne yazık ki. büyük olasılıkla dershaneye giden kişiler hocalarına bildiriyordur ve derhaneler bu işlerle ilgileniyordur diye düşünüyorum. ösym sınav sisteminde bir seçenek de bırakmamışlar ne yazık ki itiraz için.
-
ayrıca harrod domar sorusuna bir fikri olan var mı ? bir bir yeniği olduğunu belli gibiydi ama fikrim olmadığı için net konuşamıyorum. %90 gibi ben de bütçe açığı-dış açık yapmıştım.
-
@ceks74 hocam dün kuzenimle konuştum yıllarını vermiş emektar gerçekten hakedende biridir maşallahı var iyi neti de gelecektir derece bekliyorum kendisinden. Hiç uğraşma soru çok netti harrod domar modeli dışa kapalı ekonomi dış ticaret açığı olamaz dediği an jeton düştü. Soruda sıkıntı yok yani.
-
@casanova evet şu an bende de düştü hocam teşekkürler. :)))))
-
O içbükey sorusu doğru normalde MU negatif değer alır bize böyle öğrettiler aslında negatif değil sol yukarıdan sağ aşağıya o yüzden içbükey de oluyor ama asıl sıkıntı azalan marjinal faydadan azalan mrs çıkıyor birbirinin sonucu gibi ben mrs yaptım Kardinalistleri önemsemeden sonuç yanlış oldu