2018 KPSS Maliye Soruları
-
@lex-fori cok tizak bir soruydu.ozel kisiler yaptim
-
@teklif-eğrisi telafi edici bütce yaptım
-
Cevapladiysaniz kacirmis olabilirim kusura bakmayin, bu otonom vergi ve kamu harcamalari soru vardi ya ne yaptiniz bilen yeşillendirsin bir zahmet
-
Axik butce deflasyonust...pigoucu vergileme.vergi kapitalizasyonu a skki.
-
@gmsmustafa konjokturel diyordu kanka ..
-
@lucasinemmisi 100 br artar denk carpan
-
mali sektörün içinde olmayan sigorta şirketleri mi?
-
@ilkhedefsgk Hocam kanunda 750.000 yazıyor siz nerden baktınız ?
-
Hasilat spesifik mi - hasilat advalorem mi ?
-
@gmsmustafa bende telafi edici yaptım çünkü geleneksel bütçeden ayrılmadan diyordu
-
@lex-fori Eğer ticari bankalar devlete kredi verip para kazandiklari yada başka sebeplerle için ozel kesime kredi vermezlerse daralma olur. Ancak merkez bankasinin para basma yetkisi var. ben mb yaptım.
-
operasyonel açık yüksek enflasyonla ilgili olan ben öyle yaptım siz ne yaptınız
-
@ilanmılano merkez bankası olacak . Hatta çalıştığım maliye kitabında dipnot olarak yazıyordu. Tek genişletici etki merkez bankası diye hatta fotograf yükleyebilirsem paylaşayım
-
Rawls yapan var mı
-
@beylerbeyi hasilat spesifik
-
@ilanmılano merkez bankası hazine bonosu alıp satmayla da borclanabiliyor apiyle satım yapınca da daralma olur sadece para basmayla mi borclaniliyor merkez bankasından
-
@beylerbeyi advalorem
-
@beylerbeyi spesifik olması lazım mal başı 100 tl diyordu
-
Faiz koridorlu soruyu ne yaptınız ?
-
@ilanmılano hocam merkez bankasinin sterilizasyonunu ister liberal ekonomi. Sirf o nedenle artik hazine-mb alisveridi bitirildi ya.
Yani ticari bankalardan borclanilirsa crowding out,
Merkezden olursa enflasyon,
Ozel kisilerden alinirsa en ideali. Hatta deflasyon ve enflasyon donemlerinde apiyle mudahele ederken de ev halki tasarruflarina yonelmiyor mu?
Bilenler zahmet olmazsa aydinlatsinlar.