Herkes sagliginin kiymetini bilsin. Yarin kpss var ve bu saatte bobrek tasi dusurdugumden Gulhanedeyim. Yansin sinavlar, en onemlisi saglik... Olur da sinavda tutarsa cikmaktan baska care yok. Empati yapip guzel dusunun
lucasinemmisi
Yasaklı
lucasinemmisi tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
Biraz duyar kasalım da azar yiyelim
Ne zaman israf edilecek bir yemek/içecek olsa aklıma Karaman'da, oğlu, kömür madeninde, su altında kalarak can veren annenin " benim oğlum yüzme de bilmezdi" sözüyle, babasının çarıkları geliyor...
Berfo Ana var(dı) bir de, sebebi ne olursa olsun evladi kaybolduktan sonra vaziyeti anlayamayip yillarca, evladi gelir diye kapisini, penceresini acik tutan...
Şehidin babasinin, taziye evinde yırtılan çorabını saklaması geliyor...
Ya da hangi gün çevreme, kendimi -telefonumla, giyinişimle, diş macunumla, iç çamaşırımla- adadığım kastıma, uygun kıyafetler almak adına çaba sarfederken bulsam, aklıma Maslak'ta torunu için peçete satan, kış vakti üşümemek adına sık sık metroya inen, geri çıkan 80 yaşındaki dik duruşlu dede geliyor...
Hele de o modern zamanın kahvehaneleri yok mu, hani adını "bilim/sanat" dahi koyabilecek kadar yüzsüzlüğün yapılabildiği, o beğenmek ve övmek için yer aradığımız cafeler, hah ne zaman onlardan ortalama bir asgari ücretlinin günlük yevmiyesine denk gelecek miktarla eşdeğer paraya kahve alsam, aklıma Mamak'ta engelli oğlu için çöp toplayan teyze geliyor...
Fatma Abla var bir de, eşi felçli olan, gençten biri, sırf laf söz olmasın diye kocası ayaktaymış, ona sahip cikiyormus gibi rol yapan ve korkusundan disari cikamayan, calisamayan ve perisan olan...
Tuketimin hat safhada oldugu, cinsellik, saglikli yasam, dogru cevre, daha şık yaşam, guvenlik gibi unsurlarin siddetle bireysel basariya endekslendigi su gunlerde belki aklimiza bir sey takilir diye hatirlatmak istedim...
Bu sayfaya olmuş mu ya dediğinizi duyar gibiyim, olsun belki aklimiza dunyada esitlik olmadigi, insanlarin çogunun godomanlar daha iyi beslensin diye calistigi, daha iyi beslenen godamanin tek basina binlerce kisinin rizkina goz koydugu, modern koleler oldugumuz gelir...
Haydi, bu yaz dizileri kivaminda, vicik vicik hale gelmis ikili iliskilerin ortasinda, bir soz de ben birakayim: yaprak doker bir yanimiz bir yanimiz bahar bahce... -
RE: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
@byteks1 Hocam ben spk duzey 3 lisansi olan, 1 araci kurum 1 bankanin yatirim tarafinda once pazarlama sonra analiz yardimciligi departmanlarinda hem fx hem turev piyasalar (NASDAQ, NIKKEI, NYSE) birimlerinde calistim. Nacizane bilgilerim oradan. Tabi pazar payi en yuksek forex oldugu icin herkesler sizin gibi geneli kastederek soruyu boyle soruyor :). Ha unutmadan olur da mulakata kalirsaniz size fxi vs detayli bir sekilde de anlatirim isterseniz elbette.
-
RE: GUY Kampı
Vaaay cok etkilendim hem de en baştaaağğ.... Hemen basvurmaliyim
-
RE: YSK seçim müdürü alımı 2018
@semihylc
Yapmacik yapmacik cebinizi dusunuyorum ayagina milleti sinavdan sogutmaya ne hakkin var senin? Temeli olmayanmis da bilmem neymis de yahu kpss a ya hazirlanan biri icin maks 200 sayfa, o da sayfalarin alt, ust, kenar bosluklari dusunuldugu zaman ort 120 sayfaya kadar inecek kanunlara esktra calismasiyla becerebilecegi bir sinav bu sinav. Milleti sogutmaya calismayin varsa beyninizi kulanip rakiplerinizi "haysiyetle" egale etmeye calisin. Kanunlar da sanki yabanci oldugumuz kanunlarmis gibi... Hayatlariniz ortaokuldan bu yana boyle tuzaklarla hileyle aldatmacalarla gecti is hayatiniz da boyle rezil gececek ve biri tokat atip sizlere dur demesini bilecek. Haydi baska kapiya.... -
@onuktekin @gmzankr066 @byteks1 size son tavsiyem tekrar belirteyim boyle cikmamasi da ihtimal dahilinde ya da ben de eksik biliyor olabilirim affiniza siginirim simdiden: 1 pazarlamayla baslasaniz bile hedefleri hemen tutturup birim amirlerine sık sık makroekonomik gelismelerden bahsedin ki ilginizi anlasinlar 2 dil bilin ki ornegin FED toplantisi mesai saatine denk gelir, musteri daha Fedi bilmezken sizi arayip ogrenmekte israrci olur, siz aninda ceviri yapip verirsiniz oo kurum tav olur hemen "sen analize gec bakayim" derler/diyebilirler 3 alacaginiz spk lisansi spk/bddk ve kurum arasindaki iliskileri duzenleyen birime yonelik olsun yani spknin o lisanslari saglamdir hem konumunuz oldukca kritik olur hem de sizden vazgecilmesi guclesir. Pazarlamaya ya da islem yapmaya yonelik lisanslar alirsaniz hep ugrasiniz olur ama diger turlu degisen kanunu, uygulamayi ogren hop kuruma ilet.
-
@maliyeciniss
Ben de şeye ayar oluyorum:
A: şurası kaçla kapatır? (iyi niyetle soruyor)
B: XY ile ZT arası "gibi" gorunuyor.
Hey Allahim ya, "gibi" nedir, "gorunuyor" nedir? Etmeyin eylemeyin...
Hayirlisiyla su surec bi bitseydi... Istanbul yazdirmayanlarin cogu Istanbul'daki yasama dair en ufak bir bilgileri yok bu arada, kalibimi basarim. Neyse hepimizin hakkinda hayirlisi olsun. -
Burada artniyetle şov yapan dangalaklara iyi oldu... sozum onlara: size analitik dusunce yetisi 0'a yakin olan kuşbeyinlerinizle, "gibi"lerinizle, "bence"lerinizle yazmayin dedik iplemediniz. Burada zeka ozurlu vatandaslar anket yaptirmaya yaptirtmaya calisti onlara el verdiniz bir de simarttiniz o agiz ishallerini boyle sacma salak sonuclar cikar iste... her seye ragmen tekrar tesekkurler @JKeynes
-
Yatirim yazanlari zor isler bekliyor call center perspneli misali kulaklikla sık sık marketong yapip, yatirimcilari piyasalara iliskin bilgilendirecekler. Sansli olan ve az biraz makroekonomik gostergeleri okuyabilenler, yorumlayabilenler retention yani analiz ya da pazarlama sonrasi departmanlara gecebilirler ins hatta bu isin kaymagi dealingtir ogreticidir ama orada da gece vardiyasi isi cok sıktır insan tuhaf olur orada. Yatirim yazan arkadaslara nacizane tavsiyem; mulakkattayken pazarlama yapmam demek yerine "benim dilim iyidir, makroekonomiyi de takip ederim, analiz biriminde calismak isterim" demeleri yonundedir. Olur da mulakata cagrilirsaniz da araci kurumlarin, bankalarin gunluk piyasa analizlerini indirip okuyun ve oradaki terimlere bakin ki call center tarafinda isyan durumuna gelmeyesiniz. Tabi bu soylediklerim gerceklesmeye de bilir, tahminim bu yonde.
-
6623lerde sıra. Birkac kisi sormus da erinip yapmadiklarindan basvurumu cekip tekrar basvurup bakayim dedim. Puan sormayin herkesin hakkinda hayirlisi olsun.
lucasinemmisi tarafından gönderilen son iletiler
-
@gmzankr066 yapmayın ya... 14.000 kişi çok fazla... Bunun min 4000'ini gerçek anlamda hazır olarak başvurmakta, 1000'ini kaymakamlıktan gelecek olan, idaresi-anayasası sağlam adaylar olacaktır, kalan ortalama 9000 kişi ise hem herhangi bir puan kıstası olmadan başvuranlardan hem de girmek için girenlerden oluşmakta kanaatimce. Neye yarar ki bu bilgiler kaymakamlığa giren adaylar girmemiş olsalardı şans artardı zira sırf kaymakamlık için kpssye dahi tenezzül etmeyip 13 aydır kaymakamlık müfredatı çalışanlar var çevremde, bu da ysk'da baya işlerine yarayacaktır.
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
@1umut buranın en sosyal arkadaşlarındansınız oysa ki forumun yüzde 87.5'u sizi tanımakta. Burada kalın ki üyeler arası iletişim artsın.
-
@bynkeynes sen anladın bence Şule
-
@lucasinemmisi @duyguuu37 yani konusmayi ben yonetetecegim diye israrla konusmaci olmaya calisirsaniz itici gorunebilir dinlemek de konusmak kadar onemli.
-
@duyguuu37 hocam valla ben de girdim aslinda ins hakkimizda hayirlisi olur da konusmayi baslatmak kadar kabullenilmek uzere olan bir konusmadan insanlari caydirabilmek de onemli. Donelerinizi kisa notlarla onunuze alin sizden evvel birisi cozumlemeye baslasa dahi ortaya oyle farkli bir veri sunun ki gozler size donup konusmacilar hep ayni dozda veri verecekmissiniz gibi size bakarak konussunlar. Ya da dedigim gibi diyelim basladi konu, kimse risk almayip standard olani secti, bir anda kirici olmadan masa hakimiyetiyle farkli bir yol sunabilceginizi hissettirin. Sık sık masadaki zayif olan adaylarla goz temasi kurarak onlara baski kurun
-
@sinavparambitti bosver hocam ya gecti zaten canini sıkma aciklanir yakinda. Olmazsa da canin sagolsun onune bakarsin. Olmasin soz buraya 5928 paragraf olumsuz yaninu yazacagim.
-
@sinavparambitti ben de ayni seyi dusunuyorum da birkac gunden kasti 2 hafta herhalde.
-
@duyguuu37 oyle soylendi de sanki oylesine soylendi gibi bekleyecegiz bakalim. @ŞanslıS bence de sube tarafi alimlar icin ingilizce sorulmaz ama genel mudurlukte kesin sorulur. Vaka analizi de baya zevkli: genelde psikolog ya da halkla iliskiler uzmani esliginde ik uzmaniyla beraber adaylar yuvarlak bir masaya otururlar. Adaylara dokuman ve belli bir sure verilir ornegin 5 semt var istanbulda ve bu semtlerin vatandas profilleri farklilik gostermekte. Hangi subeyi nereye acar, hangi pazarlama taktikleriyle hangi kredileri hangi semtte daha dogru satarsiniz gibi. Burada iki hususa dikkat edilir eger pazarlama tarafi icinse kesinkez konusmaniz lazim, dinlemeniz lazim ama alabiliyorsaniz masada opsiyonu elinize alin. Genel mudurluk tarafi icin ornegin analiz veya muhasebe icin olursa eger orada da detayciliginiz, sayisal verilerle olan baginiz vs irdelenir yani zevkli oluyor. Bazi adaylar kendilerini kaptirip işi civitabiliyorlar ya da yaa şu da olur yaa tarzi cevaplara girisebiliyorlar aman deyim o tarz hareketlere girmeyin. Ikci ve uzman bize bakmayin dedikleri, bir kosede oturduklari icin insanin gevseyesi geliyor da dikkat etmekte fayda var. Zaten siz konusurken cok fazla not aliniyorsa bilin ki ise alindiniz
Ha bu arada sorulan sorulardan biri: hangi hayvan olmak isterdin aman deyim banka demek para demek para demek dogru eleman demek. -
@sinavparambitti aradım ben az evvel birkaç gün içerisinde açıklanır dendi.
-
@hukuksever az evvel aradim da birkac gun icinde dendi.