Yüksek Öğrenim Kredi Borç Ertelemesi
-
Arkadaşlar 2016 mezunu olanlar için yüksek öğrenim kredisinin son erteleme tarihi 31 temmuzmuş. Şu an insanların başı kalabalık olduğu için bakmaya fırsat olmuyor fakat erteletmeyincede takip başlatılıyormuş eylülde.
E devletten yapılıyor dediler ama bulamadım, bir bilen duyan varsa nasıl bir yol izleyebileceğiniz dair yardımcı olabilirse sevinirim. Kolay gelsin. -
@casanova link bu hocam https://www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odeme-erteleme-basvuru
Tarayıcıdan acın uygulamadan çıkmıyor. Benim şartlar uygun degil ertelemedi.
-
@ilanmılano hocam bir deneyelim bakalım çok sağolun. Peki ne için şartlar bu yani birde şartı mı var bu işin?
-
@ilanmılano ayrıca başvurdum fakat borç ödeme erteleme talebi en erken borç ödeme tarihinden 1 ay önce yapılabilir dedi hocam başvurularda ise son gün 31 temmuz deniliyor kafam karıştı açıkçası.
-
@casanova bnmki de kabul edilmedi arayip görüşmek gerek. konuya tam vakıf değilim hocam
-
@ilanmılano teşekkür ederim hocam sağolun.
-
Bende 2016 mezunuyum 4 gün önce basvurdum kabul edildi
-
@ucanbalon nasıl yaptın hocam biraz yardımcı olurmusunuz zahmet olmazsa?
-
@casanova hocam e devlette arama butonuna kyk borç erteletme yazın iki seçenek var işsizlik ya da yüksek lisans hangisinden erteletecekseniz onu seçin kabul edin iki gün sonra baktığımda kabul edilmişti
-
@ucanbalon hocam ben başvurdum bana borç taksiti başlamadan en az 1 ay önce başvuru yapılmalıdır dedi ve kabul etmedi niyeyse?
-
@casanova hocam benimde taksitim 1 temmuzda başlıyodu ama kabul ettiler bilmiyorum isterseniz bi arayın
-
@ucanbalon bir arayım bakalım hocam biraz daha araştırayım olmadı.
-
@casanova hocam bence erteletmeyin şahsi düşüncem bir sene haciz gelmez işiniz yoksa zaten bişey alamazlar çünkü erteletince anapara çoğalıyor ve yapılandırma durumunda o borç silinmiyor ama ödemediğinizde işleyen faiz yapılandırmada silinir
-
@ucanbalon hocam haklısınız fakat memuriyete girmeden bir engel oluşturur en azından kötü bir izlenim oluşturur diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar ben de borç vergi dairesine bildirilmiş borç ertelenemez diyor, bu ne demek bilgisi olan var mı ?
-
@casanova hocam memurluğa girmenize borcunuz engel olmaz ama tabi siz bilirsiniz
-
@ucanbalon hocam ne kadar faiz bindi üstüne ayıptır sorması
-
@casanova 2400 hocam çok fazla ondan dedim size erteletmeyin diye ben mecbur kaldım çünkü imzayı babam attı ona haciz gelirdi yoksa
-
@ucanbalon ooooww hocam 2400 ne öyle ya
-
@politics06 dosyanız gelir idaresine gitmiş sizin durumunuzda olanlara yapılandırma veya taksitlendirme yapıyorlar ama erteleme duymadım. Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine bir uğrayın yine.