KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
Ya 100 net yapan 70 alacak galiba 100 net aşağısi zaten hiç yaşamasın benim gibi olanlar biz 2019 kpss yol alalım
-
@flouriess10 eğer alıma p41-42 puanlarını da kullanarak çıkarsa ve sayı 50 den az olmazsa neredeyse kesin girersin ama p48 olursa biraz zor
-
@antimülakat bence plaket vermeliyiz forumdan derece yapanlara
-
@rootofallevil valla yaptırılabilir ama derece yapan adamın plakete ihtiyacımı olur diye sormak gerekir.
-
Arkadaşlar bence şu noktada yaniliyoruz. Özellikle Facebook grupları ve bu forumlarda netlerini paylaşanlar genel olarak yüksek yapan gruplar hatta neredeyse tamamı diyebiliriz. Ve bu kişilerin çok büyük çoğunluğu da minimum 2 sene bu işe ciddi emek vermiş kişiler. Şahsi kanaatim puanların öyle aman aman dusmeyecegi yönünde. Sıralama illaki düşecektir. Ama sıralamalar tek yıl geçerli olan puanlar için avantaj sağladığından bu yıl ki sınavın nispeten kolay olması bu yıl sınava girenlerin zararına değil tersine faydasına olacak bunu uzun vadede göreceğiz. Sınava gelince hukuk dışında geçen yıllara göre bariz kolay diyebileceğimiz ders yok. Belki iktisat biraz daha yumuşaktı diyebiliriz. Yani 80 100 net arası net yapanlar için bence avantajlı bı kpss diğerlerinin aksine böyle düşünüyorum. Tekrar diyorum puanlar öyle çok düşmeyecek. 100 üzeri yapanlar ise netim ve puanım çok olacak diye hemen sevinmesin çünkü hedefledikleri kurumların çoğu YDS istiyor istemeyenler içinde dişli rakipler var. Ama bu grupta bence geçmiş ve gelecek sene kpss puanı olan/olacaklar açısından avantajlı. Kısaca bu senenin kpss'si hemen herkes için avantajlı.
-
@gresham-t burda ki çoğu kişiyle aynı sınava mı girdik diye düşünmeden geçemeyeceğim
Ayrıca bireysel faydadan toplumsal faydaya geçilemez düşüncesiyle kimin ne olacağı belli olmaz önceki guy sınavında 82 kpss puanı ile açıkta kalırken bu sene 70 puanlı birinin guyun sınavına girmeye hak kazanması var. Her kurum kendi sınavını yapar kendine has mülakatını yapar kimi 75 kpss ile atanır kimi de 95 puanla. Kimin ekmeği nerde bilemeyiz tabi bu demek isteğim nasipçilik değil ama kpss den sonra ki süreci de herkes kendi çalışması konuşması ile belirleyecek. Ve kişi elinden geleni yaptıktan sonra nasibini bekleyecek. Süreç şimdi başlıyor ve annemin bir sözü ile iyi geceler diliyorum; çalışan her zaman kazanır çocuğum. Bugün olmazsa yarın. -
@gresham-t umarim hakli cikarsinizda gecen seneye kiyasla aman aman bi degisiklik olmaz tek temennim bu
-
Yarın öabt var öğretmenler bastırsa da sonuçlar biraz erken açıklansa bayram tatilinden önce mesela
-
@rootofallevil ben takvimden şaşmayacaklarını düşünüyorum
-
@mülakatzedee yok hocam istisnai olarak daha erken açıkladıkları oluyor mesela alesi normal süresinden 10 gün önce açıkladılar ama tabi kpssde takvime göre hareket edeceklerdir
-
@rootofallevil açıkçası keşke erken açıklasalar ama bence zor tek isteğim ağustos hızlı geçsin️
-
Tuğrul Koçer twetrda anket yapmış herkes oylayip rtlerse ortalama bişey çıkar . Şuan 100+ net %30 karda görünüyor .
-
Kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler netleri de söylense belki tecrübeli arkadaşlar puan tahmini yapar.
-
@ekonomist valla en iyisi açıklanmasını beklemek çünkü sıralama daha önemli olacak sınavlarda bence herkes 100+ yaptığına göre
-
Tecrübeli arkadaşlar varsa çok makbule geçecek çünkü bu alanlar diğer alanlara göre arka planda kalıyor ve alınacak puanlar kestirilemiyor
-
@yakuza Yok öyle birşey hocam kim diyor 100 yapan 70 alır diye ağır saçmalıyorlar
-
Arkadaşlar emin olun sınava girenlerin yüzde doksanı sınava girdi ve çıktı gerisini düşünmedi. Sosyal medyadakiler ve forumdakiler sınava girenlerin yüzde biri bile değil burda konuşulan gibi yüksek puana düşük sıralama gelecek falan bunlar hikaye gruplara yazanların neredeyse tamamı en az 2 senedir hazırlanıyor. E onlarda bi zahmet 115 üstü yapsın. Yine söylüyorum 105 net üstü her türlü max 2500 içinde. 50 üstü ilanlarda her türlü sınava girmeye hak kazanır kurum sınavlarına odaklanın kpss yi kenara bırakın. 105 net üstü kurum sınavlarına çalışsın kpss ye tekrar girecekse bile seneye keyfi olarak girsin.
-
Kamu yonetimi ceko isletme uluslar netlerinz ne durumda arkadaslar bilhassa ilk 4 dersi iyi olanlara soruyorum
-
kamu yonetimi 20-21 net, ceko 10-11 net, işletme ve uluslararası benim için önemli değil. onları da çözdüm ama cevaplara bakmadım.
-
Kamu 27
Ulus 15
Çeko 12
İşletme 10