KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
P48~76.2
P42~81.0
Bu puanlarla kurum sınavı görebilir miyim? Tecrübeli arkadaşlar yorumlayabilirse çok memnun olurum. -
@hamidiye teşekkür ederim inşallah olur
-
77.91 6.770 sıralama guy olur mu Yardımcı olun
-
@buğracaan 2018 il bazında kpss taban puanları ve kurum sınavı sonuçları;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/guy-yazili-ve-sozlu-taban-puanlari-2018
-
@buğracaan, içinde söyledi: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
77.91 6.770 sıralama guy olur mu Yardımcı olun
Hocam siz bu soruyu en az 15 kere sordunuz ya gerçekten kendinizi strese sokmayın. Guy ilanı bile yok ortada. Son guyda 70.0 ile İzmir taban puani:) şansın varsa olur, deneyeceksin. Kimse bir şey bilemez.
-
@Antimülakat @paretowilffredo hocam merhaba ulus son sınıf öğrencisiyim. sizce son senemde kpss alan mı calısmalıyım yoksa yds mı? çok iyi olmasa yds alt yapım var. alımlar bu kadar azken sadece gy gk mu calıssam? kafam çok karışık hocam
-
@academiculuscu yds altyapın varsa üstüne git yds den en az 70 almaya çalış eğer yds temelin 70 almaya yetiyorsa daha çok çalışıp 90 almaya uğraş derim. Dışişleri sınavlarına girebilmek için tek geçerli yol yds veya toefl gibi denklik tablosundaki sınavlardan yüksek puanlar almak. Hedefinde dışişleri yoksa merkezi kurumlar varsa mesela kişisel verileri koruma kurumu 70 yds şartı istemişti. Her halükarda 70 yds ve alandan 85-90 arası puanlar sizi pek çok kurum sınavına sokar.
-
@rootofallevil hocam iyi olmasa bir alt yapı yaptım nisan ydsde 50 almıştım yökdilden 70 biraz üstüne gidip hedefim de ydsden 70i görebilmek kurum sınavları için göç uzman yardımcılığını çok istiyorum ama böyle bir ortamda çokta seçenek kalmıyor. hiç vakıt kaybetme kpss çalış diyen çok fazla insan var. cevabınız için tesekkurler
-
@academiculuscu Şimdi öncelikle ben de uluslararası ilişkiler mezunuyum ve bu sene uluslararası ilişkiler puan türlerinden derece yaptığımı belirterek başlayayım ki dediklerim daha da önemli hale gelebilir. Şu videodaki ilk kız benim.
https://youtu.be/CNURJDVnnMESon sınıf öğrencisi iseniz oturun YDS den 80 üzeri almaya bakın. Bu puana ulaştığınız zaman kpss alan puanınız 80lerde olsa bile güzel bir kuruma yerleşebilirsiniz.
Gky çalışma konusunda da eğer temeliniz sağlamsa şanslısınız, ben sadece matematikten karakutu çıkmış sorular çözdüm 4 yanlış çıkardım. Şiddetle öneririm. Tarih coğrafya kısmından da konuları iyice kavradiktan sonra devamlı ders denemeleri çözdüm. Her yayını çözdüm neredeyse.
Gelelim alan kısmına, mezun olduktan sonra bir sene içerisinde hayatımda hiç hukuk, iktisat ve maliye görmediğim halde çok iyi sonuçlar aldım bu derslerden. Konu anlatımlı kaynaklar için dershane kaynaklarından yararlandım ama siz de iyi kaynak bulursanız o kaynaktan başka kaynaktan çalışmayın, yani sadece tek kaynaktan çalışın. Soru bankası olarak da sadece çıkmış sorular çözdüm. Yani alan kısmında korkulacak bir şey yok, o yüzden gözünüzde büyümesin, sadece doğru şekilde çalışmaya odaklanın. Ama en başından belli bir program ile ilerlerseniz devamı gelir zaten. Uluslararası ilişkiler bölümüne de çalışın, bu sene çok ezber çıktı bizim alanın soruları. Diğer iyi üniversite mezunu arkadaşlarım da ben de bölüm sınavında çok da iyi yapamadık. Maalesef bizim bölüm için kaynak çok çok sınırlı, ben de AÖF kitaplarından çalışmaya çalıştım. Faydasını gördüm.
Bu süreçte sadece temponuzu düşürmemeye çalışın. O zaman devamı gelecektir, başarılar, kolay gelsin. -
@Alageyik08 hocam uzun ve acıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim bu yolda dogru karar verdiğimi düşünüyorum ve hiç vakıt kaybetmeden ydsye tekrar başlayacagım. sizide tebrik ederim inşallah güzel sonuçlar alıp istediğiniz yerlerde olursunuz. yds için bir tavsiyeniz var mı?
-
@academiculuscu Rica ederim, Allah tüm emek sarf edenlere emeklerinin karşılığını versin. Şimdi YDS için İrem yayıncılık kitaplarının sınav stratejileri kitapları var ondan çalıştım. Bir de reading words akın dil kitabından çalıştım. Benim de YDS puanım yok, geçen Eylül'deki sınava girdim, iyi bekliyorum. Düzenli çalışırsaniz ki temeliniz var, 70 e çekersiniz Aralık ayında olacak sınavda. Sonra da 80 için çalışırsınız. YDS yi keşke okulun son senesinde halletseydim diyorum, ama işte o zaman bize kimse böyle akıl vermedi. Tekrar iyi çalışmalar, sorunuz olursa yine cevaplarim.
-
2017 kpss (p48) puan türünde sıralaması 14binlerde olanın puanı kaçtı arkadaşlar ???
-
@sahnr 72,6
-
@alageyik08 hocam p48 puanınız kaç
-
@academiculuscu bence her şeyden önce ne olmak istiyorsun bunun kararını ver bizde ona göre konuşalım. Söylediklerimiz daha anlamlı olsun.
-
@Antimülakat hocam öncelikli hedefim bölümümle akalı bir iş yapabilmem tanıdığım bir kaç kişi il göçü tercih etti bu bölümde ama ben merkezde ve imkanlarının daha iyi olmuş olmasından dolayı merkez göçü çok istiyorum yurtdışı ve akademik olarak bence önü daha açık. hedefim bu doğrultuda tabi bölüm olarak kısıtlı alım söz konusu bu hayli kafa karıştırıyor.
-
@bbann Hocam ben muhasebe çözmedim, sadece kendi puan türlerime hazırlandım, Tika, YTB ve kendi bölümüm ile alakalı bir uzmanlik istiyorum. Muhasebeden 6-7 netim var, p48 puanım 85 o yüzden.
-
@academiculuscu hocam o zaman ilk yılda YDS çok önemli. Önceliğin YDS olmalı. YDS'den sonra KPSS çok daha özgüven içerisinde halledilebilir. Ama önce KPSS dersen YDS gözünde büyür.
-
@Antimülakat dogru söylüyorsunuz hocam tavsiyelerde bu yönde geldi hep bilgiler tazeyken tekrar ydsye başlacagım önümüzde 2 tane sınav var. teşekkür ederim inşallah ydsyi halledip kpss sorularımla tekrar dönebilirim
-
@academiculuscu YDS elinde olduğu sürece her zaman kendine bir alternatif yaratabilirsin. Sen YDS yi başlamış iken bitirmeye bak.