KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
@bybredd ya nasil bu kadar emin olabiliyorlar:)
-
@bybredd kafamıza göre değil burada yazıldığı kadar söylüyoruz. Dalga geçilecek bir konu yok. Yukarıda istatistikçi kullanıcı adındaki arkadaşımız yılların tecrübesiyle sınavda doğru soruların yanlarına tik attığını söylemişti. Mesela bende de durum aynı. Kafamıza göre değil mantığımıza ve buradaki yorumlara göre ortalama bir net hesaplıyoruz. İnsanların bir umut uğraştığı şeylerle “kafalarına göre hesaplıyorlar işte :d” diyerek dalga geçme hakkını kimse size vermiyor kusura bakmayın. Fevri bir cevap vermiş olabilirim. Ama bu kadar gerginliğin içinde hepimiz yazacağımız şeylerde birbirimizin kalbini kırmamaya özen gösterelim.
-
@mbguy ayrıca buradaki tahminleri görmek istemiyorsanız çok kolay bir şekilde başlığa girmezsiniz olur biter.
-
@mbguy kafana göre .
-
Referans olması açısından 2017 netlerimi ve p48 puanımı yazıyorum.
Gy 22 net Gk 45.75 net olmak üzere gygk 67.75 net
Hukuk 19
İktisat 14.75
Maliye 30.50
Muhasebe 6.75 net olmak üzere 4 dersin toplamı 71 net
Sonuç: p48= 76.50
4 alan dersinin toplamı 100 net gygk 60-65 net aralığında olanlara 85-86 civarı puanlar gelir diye düşünüyorum -
@bybredd beğenmiyorsanız gerekeni bir üst iletimde söyledim sayfaya girmeyin olsun bitsin. Daha fazla cevap vermeye gerek Yok size.
-
@mbguy kesinlikle bende öyle yapıyorum
-
@rootofallevil Hocam 80-83 bandında gelir diye düşünüyorum.
-
@sucuklu_oralet daha fazla gelir bu yıl kolay değildi sınav muhasebe ile maliye belirleyecek puanları
-
@rootofallevil ağzın bal yesin Hocam. İnşallah muhasebe ve maliye belirleyici olur.
-
buraya bakılırsa son 100 yılın en kolay sınavı herkes 100 üstü yapmış herkes 100 tam puan alıcak arkadaşlar sınav hekese xklay değildi maliye muhasebe yapamadık diyen çok kişi var muhasebeyi yetiştiremedim diyen çok kişi var mral bozmaya mı çalışıyorsunuz
-
@mbguy bence öyle hocam mesela maliyenin maliye politikası tvs ve bütçe soruları zordu, muhasebede sözel ağırlıklıydı ancak çeldirici ifadeler çoktu, iktisatta "bana göre" para banka tr eko büyüme kalkınma konuları da zorladı
-
@rootofallevil maliyede gerçekten sorular çok çeldirici ve detay yerler vardı Hocam düzeltme zamanaşımı 1 yıl konusu en dip konudur bana göre. Kaldı ki teşkilatta çalışanlar bile o soruya şaştı kaldılar. Muhasebe her zamanki gibi zamanı çok aldı. Dediğiniz gibi belirlerse ikisi belirler.
-
@mbguy hocam kaba saba hesaplamaya en azından 35 hukuk metinin 28-30 muhasebe netine denk geleceğini kişilerin ortalama hukuk netlerine göre kestirmesi güç değil. Hukuku herkes bir şekilde 20-35 arası yaparken muhasebede 30 üstü netim var diyen babayiğit 3 5 kişi. Birde şu dikkatimi çekti, mesela kişinin dengeli dağılımı yok. İşte hepsinden 25 er net yaptım diyeni yok. Hukuku 33 iktisat 20 adamın mesela. Fakat her ne olursa olsun geçen sene ki maliyenin de kolay olması yüzünden birşey getirmez diye düşünmemize rağmen baya etkili olması insanın kafasında soru işaretide bırakmıyor değil açıkcası farklı pencereden bakacak olursak.
-
@mbguy Normalde çok rahat 84 leri görecek netleriniz var hocam ama bu sene herkes uçuyor o yüzden soruların açıklanmasını bekleyip öyle piyasa analizi yapmak lazım
-
@gmsmustafa haklısınız hocam ama artık o kadar tak etti noktasındayım ki kabaca bir hesaplama yaptım artı eksi beş etkiler diye düşündüm dediğiniz doğru hem soruların açıklanmasını beklemek Hem de sonuçlarındaki açıklanmasını beklemek en doğrusu.
-
@sweezyy Hocam hukuk kolaydı diğerleri sınavı biraz dengeledi diyelim moralinizi bozmayın
-
Sınava ilk kez girdim ve puanlama hakkında hiç bir fikrim yok maalesef.hukuk 36-37maliye 33civarı olsa iktisat 25-27 muhasebe 10 civarı gy gk 85-90 olsa sizce umut var mıdır? Muhasebe çok düşük olunca umutsuz oluyor insan
-
Sınava iyi hazırlananlar bu sınavda kaç net yaptığını -5 +5 tahmin edebilir. Çok oynayacağını sanmıyorum. Sadece muhasebe neti kestirilemeyebilir ufak bir detayla doğru sanılan soru yanlış gelebilir.
-
Geçen yılki sınavla çok farklı olmayacaktır.Hukuk herkese 5 net hediye etti o kadar