özel üniversite mi devlet mi
-
Tercih yapmayı düşünen herkesin mutlaka sorması gereken bir soru özel üniversite mi devlet mi? Bizler genellikle devlet üniversitesi mezunuyuz ama eminim aramızda özel üniversite de burslu okuyan da vardır. Eksi yönleri artı yönleri yazalım bizim düştüğümüz hataya bizden daha gençler düşmesin.
-
@burcuburcu bir soru da ben ekleyeyim özel üniversiteyse hangi okul?
-
@agor mahalle arasındaki özeller değil tabiki zaten özel üniversite yazmadan önce detaylı bir araştırma yapmak artık farz oldu. Dahası kesinlikle apartman ve e-5 üniversitelerinden uzak durmak lazım. Mümkünse konumu, kalacak yer uzaklığı vs iyice araştırılmalı. Akademik kadro, hangi vakfa ait bakmak lazım.
-
özel özel en iyi devletten mezun olup işşiz olmak koyuyor
-
@burcuburcu ben konum ve mekandan ziyade özellikle akademik kadroların incelenmesini mantıklı buluyorum, yani içi bomboş hocaların olduğu okullara sırf 1500 lira burs almak için giden insanlar var, yapmasınlar mümkünse ki o vasıfsız okullar da kapansın.
-
@tolga80 okumak sürecinde de devlet üniversitelerinde öğrenci çok başıboş yani bir yönlendiren, fikir veren en azından ufuk açan kimse olmuyor. Özel üniversiteler bu açılardan daha avantajlı. YKS puanı yüksek olup burslu özel üniversite gelen devlet düşünmesin...
-
Ben özel üniversitelerin eskisine göre eğitim kalitelerinin arttığını düşünüyorum. Devletteki çoğu kalite hocayı özel üniversiteler bir şekilde ikna etti ve bu durum devlet ve özel üniversitelerdeki kalite açığını kapattı. Bence tereddüt etmeden artık özel üniversitede okunabilir. Tabi benim burada bahsettiğim özel üniversiteler: Bilkent, TOBB, Yeditepe, Sabancı ve Koç gibi üniversiteler hariç. Onlar devletle kıyaslanmayacak kadar iyi konumdalar.
-
@antimülakat onlardan biraz daha alt konumda olan kadir has, çankaya, başkent gibi üniversitelerde fena değil. Özellere yarayan diğer konu da 65 yaşındaki hocanın zorunlu emekliliğe takılması.
-
@burcuburcu hocanın belki de en verimli olduğu çağlar. Seve seve dinlenecek zamanlar.