Gazi İİBF'nin HBÜ Devredilmesi Meselesi
-
1955 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olarak kurulan üniversitenin adıdır: Gazi Üniversitesi. Akademia kelimesi bilindiği üzere bugünkü üniversitelerin temelini oluşturan kavramın karşılığı olarak Platon ve öğrencileri tarafından oluşturulmuştur. Düşünceyi, felsefeyi, toplumsal hafızayı ön plana çıkaran; eleştirmeyi, doğmatik olanı reddetmeyi ve şüpheciliği salt kavram olmaktan öte olayların aydınlatılması noktasında kullanan bir düşünce yapısının tohumudur akademia. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kuruluşunda da bu felsefe ön planda tutulmuştur. Henüz köklerini filiz haline getirememiş, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal hafızasının oluşturulmasına hem katkı sağlayan hem de buna şahitlik eden Gazi Akademiası geçtiğimiz günlerde çıkarılan KHK ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Tercihiniyap ailesi olarak bu duruma kayıtsız kalmadığımızı belirtmek isteriz. Genç Cumhuriyet'in idari ve siyasi kadrolarında bulunan bir çok ismin yetiştirilmesinde, Türkiye'de akademi kavramının alt yapısının oluşturulmasinda ve toplumsal hafızasının oluşturulmasında katkısı inkar edilemeyecek olan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin varlığını unutmayacağız ve unutturmayacağız. Tüm Gazi mezunlarının bu konu hakkında sağduyulu davranacağından ve konu hakkında hassasiyetleri dile getireceğinden şüphemiz yoktur. Saygılarımızla Tercihiniyap Adminleri!
-
@antimülakat sırf Gazi Üniversitesi değil parçalanan diğer üniversiteler için de tavrımız aynı. Hayatlarında belki bir çiçek bile yetiştirmemiş "büyük" adamların verdiği kararla binbir zorluk ile tohumdan koca bir çınara dönüşen bu eğitim ve öğretim kurumlarına yaptıkları bu hareket günü geldiğinde geri dönüp onları yiyecektir. Üniversitenin, akademinin, bilimin, eğitimin ve öğretimin ne olduğunu içselleştirememiş bu insanlar bu yükün altında elbette kalacaklar.
-
Sadece iibf degil hukuk dahil olmak uzere bircok fakulte haci bayram veliye devredilmis birtek tip kalmis eli yuzu duzgun olarak anlayacaginiz universitenin icini bosaltmislar. Gazi mezunu degilim ama benim bile zoruma gitti yani. Marka bir universiteyi boylesine yok etmeye kimsenin hakki yoktu. Yazik olmus cidden.