Yapay Zeka
-
Robotların kullandıkları algoritmalar bir gün insan beynin ötesine geçebilir mi ?
-
@maverick tabi ki hayır
-
@agor ben aynı fikirde değilim çünkü insan beyni o kadar mükemmel yaratılmış ki en sonunda kendisini de geçebilecektir.
-
@maverick sınırları var düşünmenin, beyin denilen organ için dediğine katılabilirim fakat bunu aktarma noktasına geldiğinde beyinin kendi yapacaklarının hepsini aktaramaz normal bir insan, bir gün gelişmiş, evrim geçirmiş, üstün bir insan var olup o bu işle uğraşmadığı sürece yapay zeka bugün var olan insanoğlunun kendisinin sınırları ile üretildiği için geçemeyecek. Hele bir de duygular, karar alma yetisi, anlık tepkiler gibi detaylar var. Bunları sayısal kodlar ile oluşturduğun bir şeye tamamıyla aktaramazsın
-
@maverick Bu büyük bir muamma. Kendi sınırlarımızı bilmiyoruz bu yüzden yapay zekanında sınırını bilmemiz mümkün değil. Fakat bizim yapabildiklerimizi şuan bile çok daha kisa sürede yapabiliyor. Yapay zeka bizden daha akıllı olduğuna inanıyorum. Eğer izin verilirse daha ahlaklı da olacaktır. Duygularımız muhakememizi etkiliyor. Yapay zeka bu yüzden daha ahlaklı,tutarlı olabilir diye düşünüyorum.
-
Yapay zeka telefon kullanıyorum. Bence olucak bu iş. Bazen mesaj yazarken korkuyorum içimi mi okuyor napıyor anlamadım
-
Yapay zeka bir programın insan beynini geçebilmesi için bir kaç sorunu aşmak gerek.
Bunlardan birincisi insan beyni ve süreçleri halan billinmiyor öncelikle tam olarak insan beyni dediğimiz yapının çözülmesi gerek.
İkincisi sinir dediğimiz organ hala yenilenemiyor, sinir nakli veya yenilenmesi gibi bir aşamayı aşmamız gerek.
Üçüncüsü muhakeme süreci ki bence en zoru bu tanımlanamamış bir şeyi yapay zeka ancak taklit edebilir.
Öncellikle insan kendini ve bazı süreçleri nasıl gerçekleştirdiğini bilmeli sonra bunlar imkansız değil. -
Yapay zeka insanı; hem etik anlamında, hem disipliner olarak hem de beceri anlamında geçebileceğini düşünüyorum. İnsan beyni, yaşam koşulları, çevresel etmenler, genetik kodlar, bireysel istekler ve diğer dış faktörler nedeniyle sürekli olarak yenilenmek ve yenilendikçede kötü olana yönelmek zorunda kalıyor. Çünkü insanı etkileyen en önemli unsur: çevresel gözlemlerden dogan kalıplar ve sosyal yaşamın mecburi gereksinimleri. Hal böyle olunca yapay zekaya yüklenen kodun, çevresel etmenlerden etkilenmesi ve buna göre şekillenmesi engellenebilir. Bu nedenle yapay zeka insana bir çok anlamda fark atacağı bir geleceğin bizi beklediğini düşünüyorum. Bu durumda şirketlerde insan çalıştırmak yerine yapay zeka çalışanları ön plana çıkacaktır. İnsanoğlunun sonununda yapay zekaları eliyle olacağını düşünüyorum.
-
yeni hava limanı yönetiminde kullanılacağı yazılmış her yanda. Bir konu popüler olmaya görsün bilen bilmeyen duyan duymayan herkes atlıyor. Yıllardır olan bir teknoloji oynadığımız oyun dahi yapay zeka içeriyor, sanarsın eski havalimanları manuel idare ediliyordu
-
@aliveli kasdedilen robotlar diye sanırım yapay zeka meselesi gündemde. Yapay Zeka filmi insanları bu hale getirdi. İnsana benzeyen, insan gibi çalışan robotlar.
-
@antimülakat yapay zeka çalışan kişiler dahi bu anlatılanların önümüzdeki 50 yıl içinde olması mümkün değil. Öyle bir beklenti oluştu ki her şeyi yapay zeka yapacak insanlık level atlayacak filan sanılıyor ama hiç gerçekçi görünmüyor. Doksanlı nesil bilir iki bin sonrasının hit konusu klonlamaydı o zamanda bugünler de kimse ölmeyecek falan deniyordu