İlk ve acil yardım gelir mi?
-
Merhabalar,
Sağlık Meslek mezunuyum Önlisans (2 yıllık) İlk ve Acil Yardım (Paramedik) istiyorum, ancak sıralamam kaç ve kaç bindeki okullara yerleşebilirim çok umutsuzum? Puanlarım tam olarak şu şekilde;
Ham Puan ve başarı Sırası:
232,79901 / 588227Yerleştirme ve başarı sırası:
274.94901 / 592536Ek puanlı yerleştirme puan ve başarı sıralaması:
296,02401 / 102514 -
@ogznny hocam nereden mezunsunuz?
-
@ogznny hangi bölüm mezunu olduğunuzu söylerseniz ek puanlı durumu değerlendirmeye çalışırız fakat TYT sıralama karışıklığı EA, SAY ve SÖZ puan türlerinden daha karmaşık çünkü hem 6 farklı puan türü tek bir yere toplandı, hem herkes o tek puan türü içine girecek hem de eskiden bu bölümleri tercih ederken önemli olan fen bilimleri testinin puan türü hesaplamasında değeri azaldı, bu da diğer grupların ne yapacağını ön görmeyi zorlaştırıyor. Özetlemek gerekirse normal başarı sıralamanız ile devlet üniversitelerinde bir yer sanıyorum ki gelmiyor, ek puanlıyı değerlendirmek gerek ama sanki onunla da zor gibi. Eğer bir sürpriz olmaz ise muhtemelen özellerin ücretlileri ile belki %25 indirimlileri dışında oldukça zor hocam bu sıralama ile paramedik bölümüne girmeniz. Tercihler adaylara bağlı, düşme bile olabilir ama bölümün mesleki imkanları da düşünülürse daha yüksek sıralamalarda kapatabileceğini bile söylemek mümkün.
-
@agor Sağlık mezunuyum belirttiğim gibi umarım bu karışıklık kendi adıma olumlu sonuçlanır, puana bakarak geçen senen çoğu yer geliyordu ama sıralama sıkıntı dediğiniz gibi
-
@ogznny hocam ne yazık ki çok zor dediğim gibi, 350 400 binlerde kalacak diye tahmin ediyorum ben, daha da aşağıda bile kalabilir. Benzer ve daha düşük kapatan bölümleri tercih edebilirsiniz, bunun yanı sıra bir sene daha hazırlanmaktan çekinmeyin eğer istediğiniz bölüm net ise.
-
@agor Hocam belki saçma bir tespit olabilir lakin 2017 ygs puan hesaplamadan ek puanlı halimin (296) ygs-2 sıralamasına baktım 280 bin geldi tam olmasada ona yakın üniler olabilir mi
-
@ogznny hocam öyle bir puan hesaplama yöntemi çok sağlıklı olmaz. Elma ile armutu toplamak gibi oluyor.
-
@ogznny ek puanlı olarak da bu yılki kaos nereye sürükleyecek o da belli değil. Siz yapın yine tercihlerinizi ama çok ümit beslemeyin diyeyim ben.
-
@agor Deme öyle deme umut depoluyorum Ygs-2 den sağlık tercih ediyolardı o açıdan baktım saçma oldu galiba Ama bir sene daha beklemek istemiyorum bir sene beklemek yerine iki sene okumak daha mantıklı geliyor tavsiye edebileceğiniz sağlık yada sağlık dışı bölümler neler acaba kesin gitmem için?
-
@ogznny bugün bir arkadaşımıza daha paylaştım bu linkleri.
https://www.tercihiniyap.net/universite/2-yillik-saglik-bolumleri-2018
Bunlar iki yıllık sağlık bölümleri listesi.
https://www.tercihiniyap.net/haber/saglik-bakanligi-atama-taban-puanlari-2017-2018
Bunlardan bu bölümlerin devlete atanma taban puanları listeleri. Bunları inceleyip kendine bunlar içinden yapabileceğin bir hedef koyar ve bölüm seçersen o bölümlerin gelip gelmeme ihtimalini konuşuruz. Direkt şimdi tüm sağlık bölümlerinin sıralamalarını ne yazık ki bilemiyorum.