Akıl Hastalığının Memuriyete Engeli
-
Daha evvel şizofreni/psikoz/bipolar teşhisleriyle 4 defa akıl hastanesine yatırılmış şu anda da bipolar bozukluk raporu olan ilaç ve iğne kullanan biriyim. Askerlik şubesine gittiğimde çürük raporu verdiler. Geçen sene bir kurumun uzman yardımcılığı mülakatından elendim. Şu anda da başka bir kurumun uzman yardımcılığı mülakatının neticesini bekliyorum. Ayrıca KPSS'ye girdim merkezi atama da deneyeceğim. Benimle aynı teşhisi almış bir kişi benim devlette hiçbir şekilde işe alınmayacağımı çünkü "psikoz" yani dünyadan tamamen kopmuş olduğum teşhisini almış olduğumu söyledi. Hakikaten böyle mi?
-
@bezgin şu an yazdıklarınızdan tedavinizin başarılı olduğu sonucunu çıkarıyorum. Bence elenme sebebi olmayabilir çünkü belirleyici olan doktorun vereceği rapor.
-
Bildiğim kadarıyla raporla bir sıkıntı olmadan girebilirsin dostum. Tanıdığım biri beden dismorfik bozukluğu(psikozun bir türü) ve bipolar tedavisi gördü kırmızı reçeteli ilaç kullanıyor ve şu an kamuda çalışıyor.
-
Geçmiş olsun hocam.Girişi bilmiyorum da böyle kamuda çalışanlar olduğunu biliyorum.Buna benzer bir başlıkta görmüştüm sanki forumda oraya bir bakın isterseniz.Umarım bir engel olmaz çünkü ilaç tedavisiyle bu hastalıkların giderildiğini ve hastaların topluma kazandırıldığını biliyorum.Açıkçası toplumda genel bir tarama yapılsa kim bilir hangimizde neler çıkar ondan da şüpheliyim..Sağlığınız daim olsun