"Tam düşerken tutunduğum tuğlayı kendime rab bellemeyeceğim"
bezgin tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
RE: Geceye Bir Şarkı Bırak
keşke bir daha yaşasaydım da şunu hiç bilmemiş olup tekrar sıfırdan dinleseydim dediğim beni delirten İsmet Özel harikası
Kim Yusuf olmak istedi de nasip olmadı Yusuf olmak ona ?
-
RE: RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor
merhaba. İletişimden mülakata girdim. Alan soruları haricinde çoğunlukla mevzuata göre RTÜK ün ne iş yaptığını sordular. Lisans başvuru süreci nasıl olur, yayınlarını kaydedip saklamayan yayıncıya nasıl bir müeyyide uygulanır, hangi kuruluşlar yayın lisansı alamaz gibi soruları bombardıman gibi sordular, hepsinde kanun maddelerini eksiksiz bilmemi beklediler. Hayatımda girdiğim ilk mülakat olduğu için Heyecandan bildiklerimi de unuttum, soruların yarısını ancak cevaplayabildim. Sizin cevaplama oranınız neydi çok zorlandınız mı? Ortalama doğru cevaplanma oranı nedir size göre?
-
RE: RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor
@ysfsr yüreğime su serptiniz hocam insan bir tek kendinin batırıp sıvadığını düşünüyor başka kimsenin ne yaptığını bilmeyince
-
RE: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
Sonuçlar açıklandı. Benim için "kontenjan nedeniyle katılamaz." yazıyor. Yani işlerine gelmeyen bölümlerin mezunları kazanamasın zaten işleri güçleri mevzuat olan iibf'liler girsin diye kırk takla attırmışlar her şeye. Umurumda değil ama.
Geçmiş olsun
bezgin tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
@gfbserkangfb hocam o 3 sorunun cevabı yok zaten. Medya okuryazarlığı sorusunda bütün şıklar doğru mesela. Yani o soruda bütün şıkların doğru olduğunu görünce yanlış doğruyu götürmüyor deyip bir şıkkı işaretliyorsun. Bütün şıklar doğru olduğu için de her halükarda %20'ye düşmüş oluyor haksız yere doğru cevabı vermiş olma ihtimalin. Bu üç soru bile 3*2 den 6 puan ediyor, ki ikisi bile doğru olsa bu benim mülakata kalmama zaten yetiyordu mesela. Böyle zavallı zavallı gidiyor işte bu memlekette işler...
-
@bezgin 1-2 düzeltme...
"...Ben bu kadar ciddi bir adaletsizlik yapabileceklerini "düşünmemiştim ve bilmiyor haldeydim"...
Havuz sistemi yapılmış ve bundan dolayı iibf-hukuk mezunu olmayanların üniversitede bu dersleri hiç görmedikleri, "iibf ve hukuk mezunlarının ise" kurum sınavları için de mevzuat üstüne mevzuat ezberlemiş oldukları için bilgi eksiklerinden dolayı neredeyse hiçbir şansı yokmuş zaten. -
"Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dahil) sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır."
Bu seneki alan sınavı ilanına böyle bir ibare yerleştirmişler. Yani havuz sistemi yapacakları ortaya çıkıyor. Ben bu kadar da ciddi bir adaletsizlik yapabileceklerini düşünmemiştim onun için yaptığım yorumun bir kısmı yanlış oldu.
Havuz sistemi yapılmış ve bundan dolayı iibf-hukuk mezunu olmayanların üniversitede bu dersleri hiç görmedikleri, kurum sınavları için de mevzuat üstüne mevzuat ezberlemiş oldukları için bilgi eksiklerinden dolayı neredeyse hiçbir şansı yokmuş zaten.
Bir iddiam da var. Bu sınavda mülakata kalan ilk 121 kişi içinde "psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümleri" ve "Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri"nden mezun olan kaç kişi var geçen sene yaptıkları gibi açıklasınlar. Yüzde 10 yani 12 kişiyi geçiyorsa bir daha asla konuşmayacağım bu konuda hatta bir şekilde itirazlar vs. dolayısıyla mülakata kalırsam hakkımdan feragat edeceğim. Delikanlı sözü.
Bu arada sadece zevk için beyin fırtınası teatisi olsun diye yazıyorum meselem ortamı germek değil . Bana olan oldu çünkü "Ölmüş eşek kurttan korkmazmış.":)
-
@avalist İşine gelen oldu diye nasıl da yardakçılığını yapıyorsun bu zorbalığın değil mi seni açıkgöz seni :). Sen iibf-hukukçular olarak hepinizin üniversitede en az 4 sene hukuk mevzuat öğrendiğini yetmedi bir de bu kurum sınavları için senelerce mevzuat öğrenmek için kendinizi parçaladığını benden çok daha iyi biliyorsun. Gel matematiğin yetiyorsa bir hesap yapalım. Aynı şeyi yani binlerce sayfalık mevzuatın kıyısında dibindeki detayları hiçbir şey bilmeyen hukukçu ve iibf li olmayanlara da 20-25 gün çalış gel soracağız diyorlar. Bu mevzuat 10 puanlık kısım. Ben ancak 6-7 doğru yapabildim. 7 puan kaybım var demek bu. Eğer bu mevzuat sorulmasaydı 68/90 (10 puanlk bölüm kalkıp 3 puan eksildiği için) yani oran-orantı hesabıyla 100 üzerinden 75-76 alacaktım. Hatta zaten ilanda kendilerinin yazdığı gibi her bölüm kendi grubuyla sıralansaydı zaten kazanacaktım. Bak bu adamlar kendi yazdıkları ilana bile mugayyir gayrimeşru iş yapıyor diyorum. Çünkü işlerine böylesi geldi. Emin ol insanlara da mülakata sadece bu adamların beni görünce yüzlerinin alacağı şekli görmek için gideceğim diyordum. Alınmam vs. gibi bir durum yoktu çünkü herkes adamını-torpillisini-kayıracağı kişiyi ayarlamıştır zaten. Daha evvel de 4 defa uzmanlık mülakatına ilk sıradan-2. sıradan kalıp elenmiştim çünkü. Ki zaten birilerinin kendini parçaladığı bu sınava gece 2-3 saat mevzuata teorilere göz gezdirip girmiştim sadece nasıl olsa havada süzülüp parende bile atsam alınmam diyerek. Umuyorum işe alınırsın. Birbirinizin müstehakısınız çünkü.
-
Sonuçlar açıklandı. Benim için "kontenjan nedeniyle katılamaz." yazıyor. Yani işlerine gelmeyen bölümlerin mezunları kazanamasın zaten işleri güçleri mevzuat olan iibf'liler girsin diye kırk takla attırmışlar her şeye. Umurumda değil ama.
Geçmiş olsun
-
@spark O sorular cidden bariz derecede saçmaydı. Ama tutup da yüzlerce binlerce sayfa mevzuattan en dipte köşedeki detayın detayı bilgileri sormak kadar değil tabi.
-
İletişimden girdim 75-80 civarı bir puan gelecek.Gerçi yazmaz kimse zaten ama başka geçebilen var mı barajı?
-
RE: 2019 Dışişleri Bakanlığı Mütercim Giriş Sınavı İlanı
KPSS'de yüksek puan almış olmanın bir avantajı olacak mı dersiniz? Yoksa taban puanı geçen herkes aynı şartlarda mı olacak?
-
RE: Geceye Bir Şarkı Bırak
keşke bir daha yaşasaydım da şunu hiç bilmemiş olup tekrar sıfırdan dinleseydim dediğim beni delirten İsmet Özel harikası
Kim Yusuf olmak istedi de nasip olmadı Yusuf olmak ona ?