2019 YDS
-
Gençler bahar dönemine hazırlansak nasıl yaparız dershaneye mi gidelim kendimiz mi çalışalım. Öyleyse hangi kitaptan?
-
@m-akif Hocam bu kategorideki başlıklarda kaynak,kurs,uzaktan eğitim tavsiyeleri var inceleyin isterseniz
-
-
@m-akif hocam YDS ye dair bir çok şey konuşuldu başlıklar içerisinde. Yöntemi siz netleştirmeniz için tercihiniyap size yardımcı olacaktır.
-
Bu konuda şöyle bir tecrübem var dilerim size de yol gösterici olur. Öncelikle ben Akın Dilden online paket aldım KOÇ grubu. Mart ydsden 6 ay önce falan aldım işte adamlar kitaplarınızı vesair her şeyi gönderiyorlar zaten. Haftanın belirli günleri online dersleriniz var. Yani bilgisayar internet özellikle sadece ders saatlerinde siz kullanırsanız iyi olur, şart.Bu kurslarda yani online önemli olan kurunuzu doğru belirlemek. Temelim var daha önce girdim 50 üstü aldım diyorsanız KOÇ grubu iyidir. Çünkü D grubu derslerine de offline erişiminiz var. Yani KOÇtan canlı dersler D grubundan çevrimdışı dersleri izleyebiliyorsunuz ve tüm dersler kaydediliyor istediğiniz zaman girip izleyebilirsiniz.
Ancak temel seviyede veya 0 sanız maceraya gerek yok C grubu online dersler işinizi görür. Eğer çok disiplinli bir öğrenci değilseniz online ders şart çünkü hoca bir ders saati içinde almanız gerekeni aktarıyor o nedenle video ders paketlerini pek önermem ancak ben günlük saati saatine izlerim derseniz video ders paketleri de temel atmak için uygundur.Bol bol okuma yapın önemli olan paragraf çözmek , gramer işine çok takılmayın tense passive falan zamanla oturan şeyler , paragraflarda okudukça yer edicek zihninizde. Bu konuda RH+ falan da iyi diyorlar ancak Ahmet AKIN -başta bana her ne kadar yapmacık gelse de -ders esnasında en azından şakalar ile- max1dk süren şakalar onlar da- dikkati topluyor sağ olsun. Bence işini çok ama çok güzel yapan güzel bir ekip kurmuş ilgi alaka inanılmaz.
Ha ben ne kadar yararlandım ;ben sınavdan 6 ay önce almama rağmen son 1 buçuk ay paketten yararlanabildim günde 7,5 saat video ders izledim yaklaşık 3 derse tekabül ediyor çok soru çözemedim, read for speed gibi bir kaynakları var sadece ona baktım 1 buçuk ayda dinlediğim bakabildiğim kadarıyla YÖKDİL:91,25 YDS:76 aldım. Muhtemelen herkeste tutmayan bir yöntem olabilir benim bu yaptığım çünkü benim zaten bir temelim ve ilgim ilkokuldan beri vardı o nedenle eğer yoksa temeliniz kimseye önermiyorum. ilgi alakanıza ve vereceğiniz emeğe göre değişmekle beraber 6 ay her türlü yeten bir süre günü gününe çalışılırsa. Dershaneye kursa gitmek vakit kaybıdır bana sorarsanız sadece sosyalleşmeye dönüyor oralarda iş -genelde-
Çok vaktim yok ancak bu kadarını yazabildim,sorularınız olursa cevaplandırmaya çalışırım başarılar dilerim.
-
Ayrıca şunu da belirteyim eğer bu online paket vesair imkanınız yoksa ve 0 dan hazırlanacaksanız önerebileceğim en güzel kaynaklardan biri Akındil ingilizce ders notları kitabı ile birlikte reading words kitabı başlangıç olarak 2-3 ay kendi kendinize çalışıp bir temel atarsınız. Bunları bitirdikten sonra bir adet çıkmış sorular deneme kitabı ile paragraf soruları içeren kitap ile işinizi garantileyebilirsiniz. EEC nin de kitapları çok iyidir bu arada özellikle fasikül fasikül paragraf soruları tense soruları ve çok kapsamlı bir gramer kitapları var kalın ancak gayet yeterlidir.
-
@hegia-sophia, içinde söyledi: 2019 YDS
Ayrıca şunu da belirteyim eğer bu online paket vesair imkanınız yoksa ve 0 dan hazırlanacaksanız önerebileceğim en güzel kaynaklardan biri Akındil ingilizce ders notları kitabı ile birlikte reading words kitabı başlangıç olarak 2-3 ay kendi kendinize çalışıp bir temel atarsınız. Bunları bitirdikten sonra bir adet çıkmış sorular deneme kitabı ile paragraf soruları içeren kitap ile işinizi garantileyebilirsiniz. EEC nin de kitapları çok iyidir bu arada özellikle fasikül fasikül paragraf soruları tense soruları ve çok kapsamlı bir gramer kitapları var kalın ancak gayet yeterlidir.
Dershaneyle daha kolay diye düşünmüştüm ama evim merkezde olmadığı için git gel 2 saat vakit kaybı artı yorgunluk diye vazgeçtim. 37.5 almışlığım var ydsden. Gramer artı sitede bahsedilen kitaplardan var bende. Onlardan ilerleyim biraz bakim diyorum. Çok teşekkürler ilginiz için.
-
@m-akif önemli olan karar sabır ve istikrar. Zor ve karmaşık gelebilir başlarda çünkü çok soyut kalıyor dili yaşamadan öğrendiğiniz için. Korkmadan konuşmayı deneyin mutlaka, online ortamlar var bu konuda google playde yer alan uygulamaların bazıları çok iyi araştırıp bulabilirsiniz. Bol bol tekrar edin gözünüzde sakın büyütmeyin bu sınavı başlangıç için güzel bir puan almışsınız dilerim başarırsınız, bol şans.
-
@hegia-sophia, içinde söyledi: 2019 YDS
@m-akif önemli olan karar sabır ve istikrar. Zor ve karmaşık gelebilir başlarda çünkü çok soyut kalıyor dili yaşamadan öğrendiğiniz için. Korkmadan konuşmayı deneyin mutlaka, online ortamlar var bu konuda google playde yer alan uygulamaların bazıları çok iyi araştırıp bulabilirsiniz. Bol bol tekrar edin gözünüzde sakın büyütmeyin bu sınavı başlangıç için güzel bir puan almışsınız dilerim başarırsınız, bol şans.
Teşekkürler tekrardan. Kelime yok bende ezberlersem bu bile fark yaratır diye düşünüyorum. Okuduğum yazılarda genelde kabaca ne diyo anlıyorum kelime eksikleri yüzünden. Üzerine gidicem. Aralıkta da varmış bu arada artık yds.
-
Bence bu işin temeli kelime ezberi sonrada bolca makale okuyacaksın gramer kendiliğinden oturuyor zaten
-