24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
Vergi benim de sıkıntılı. Sayıştaydan sonra baya da çalıştım ama yine ters köşe oldum
-
@Harun-Resid ben de 3 gune gorur herhalde maili dedim onu isaretledim sevk irsaliyesi mi tasima mi ?
-
Sevk yaptım da taşımaymış Ah vergi ah
-
@burcu @Harun-Resid nurettin bilici vergi hukuku kitapları vardır ince güzel dipnotlar cok değerlidir bu kitapta. Ben baska bir amaç icin okumuştum ama sınavlara da yardımcı olur 200 er sayfalık iki kitap
-
Zaten bu sınav sorularının cevapların sadece Nurettin bilicinin kitabında var
-
@vurdugungololsun hocam kesin bilgi sorularindan ayri bir de soyle bugun bir soru vardi vergi incelemesi yaparken hangisine basvurur tam hatirlamadim ama yani hukuk yargisi gibi sorular
-
@burcu henüz Tarhiyat yapılmadan vergi incelemesi sırasında kişinin başvurabileceği yolu soruyordu hocam. Bölge idare mahkemesi vergi mahkemesi pişmanlık ve ıslah gibi şıklar vardı. Cevap Tarhiyat öncesi uzlaşma olacaktı. Heniz ortada bir Tarhiyat yoktu çünkü.
-
@burcu soru bana yanlışlıkla geldi herhalde ama cevaplayım dedim
-
@vurdugungololsun tesekkur ederim cevabi ogrenmis oldum soruyu hatirlamadim ama muhtemelen yanlis yaptimbir sinav sonucumu daha husran etmeden vergiyi halletmem lazim acaba mali musavirlik hazirlik gibi kitaplara mi baksam
-
Bu vergi biraz aslında baya detaydı İnce detaylar vardı 3 kesin yanlışım var şimdilik haydi hayırlısı
-
@burcu hocam vergi hocaları genelde mualla öncel vergi hukuku kitabını önerirler. Fena da bir kitap değildir. ama size daha sistematik ve sınavlara yönelik bir kitap lazım. Oklar yine nurettin biliciyi gösteriyor
-
@Harun-Resid tvs sorulmus olsaydı bu kadar detaya inilmez; genel kısımda yüzeysel kalırdı. size tamamen katılıyorum
-
TVS'nin geri planda kalması işleri bozdu. Taşıma irsaliyesi nedir arkadaş. 5 şıkkın 3 tanesi zaten irsaliye anayasa idare nin kolaylığını vergi kısmıyla dengelemişler
-
öyle hocam bir yerden alıp bir yere vereceksin ki denge kurulsun bir de bu sınavda bir husus dikkatimi çekti ösymde şöyle bir bilinçaltı oluşmus. Ya biz bunları hep sorduk bir daha sormayalım diyerek. Çok önemli konular ıskalanmıs. Vergi hukukun mihenk tası faturadır mesela ne yazıkki soru yoktu. Yine istinaf gibi bir mekanizma kurup sorularda yanlıs şıklarda zikretmekten öteye gidilmemiş.
Ayrıca sınavdan önce bir beklentim vardı. Artık ösym tarihce sormayı bırakır diyordum ortamlarda. şeklimiz oldu -
İdarenin tek yanlı değişikliği sorusunu ne yaptınız? Ben değişkenlik- uyarlama dedim ama süreklilik diyenler de var
-
@vurdugungololsun nurettin bilici inceleyip begenmemistim oklar yine onu gosteriyorsa baska carem kalmadi tesekkur ederim efendim
-
@Harun-Resid ben de uyarlama yaptim kemal gozlerde oyle okumustum ama dediğiniz gibi herkes sureklilik diyor
-
@burcu hocam bir ufak ekleme daha nurettin bilici size dogru yaptırır net kazandırır ama vergi ders hukukuna ilişikin daha akıskan konu anlatımına sahip kitaplar size klasik usul basta olmak üzere ana mantıgı ögretir. tabi bu benim kişisel çıkarımım
-
İmprevizyon ve imtiyazcının mali durumunu düzeltme talebi süreklilik ama idarenin tek yanlı değişiklik yapması bence süreklilik değil bilemiyorum tabi
-
@Harun-Resid hocam soruyu iyi okumadım:( çünkü genelde iyi okudugum soru gözümün önüne gelir pat diye söylerim. Cevabımız sizinle aynı fakat soru da bir dikkatiszlik yapmıs olabilirz. Bazı arkadaslar devamlılık seklinde dile getirdiler