24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
Makalede okudum değişkenlik uyarlama diyor. Bence de öyle Herkes kendi cevabını doğru diye yansıtıyor Ben de öyle yapim
-
forumlarda dikkat etmek lazım biri cevap şu diyor ardından kuyuya giren de epey fazla
-
Sözleşmelerde değişiklik yapma sebebi, idarenin işleyişi ve özellikle de kamu hizmetlerine hakim olan değişkenlik ilkesi gösterilmektedir.'' Gözlerden alıntı yapılmış makalede.
-
@Harun-Resid hocam soru: "sözleşmelerin değişen şartlara ve durumlara göre idarece tek taraflı olarak değiştirilmesinin amacı nedir?" şeklinde ise devamlılık cevap olabilir. Ben soruya 2-3 saniyede atladım hemen eger soru böyleyse cevap devamlılık-sürerlilik olur
-
@vurdugungololsun evet dediginiz gibi mantigini ogrenmem lazim .. ben biraz sorusturayim. Tesekkur ederim size
-
@burcu rica ederim insallah aradıgınızı bulursunuz
-
Anadolu unv kitabinda uyarlama yaziyor linki atacagim ama cok yazi cikiyor
-
-
@ilginc açıklama biraz uzun olacak ama ben de negatif negatif yapanlardanım. sanıyorum zeynel dinlerin kitaplarında giffen malın fiyat ile ilişkili, düşük malın gelir ile ilişkili olduğu ayrımına dikkat çekilmişti. bir malın fiyatındaki değişmelerin, talep edilen miktarında nasıl bir değişiklik göstereceği, artıp azalacağı ikame ve gelir etkileriyle belirlenirken( gelir esnekliği ile karıştırmıyorum ), ne oranda değiştiği ise esneklik ile hesaplanır. şimdi malumunuz giffen olmayan düşük malların pozitif gelir etkisi negatif ikame etkisinden küçük, toplam etkisi-fiyat etkisi de negatif çıkmakta. bu yüzden düşük mallarda fiyattaki değişmeler ,normal mallarda verdiği sonucu vermekte. nitekim gelirim azaldığında talebimi artırdığım bir malın ( düşük malın ) bir de fiyatı düşerse ben daha da almaz mıyım ? (vice versa)
-
Üzülüyordum yanlışım çok diye de malumlar. nette millet rezil olmuş. Şaka gibi cevaplar var iptal davasına merci tecavüzü diyenler, resmi memurun rüşvet almasını mülkilik diyenler
-
@Harun-Resid en iyisi fazla kurcalamamak ama son bir sorum var cezada bir soru vardi insanilik mi kanunilik mi ben insanilik yaptim sanirim yanlis ?
-
Ümanizm, insanlik o bakma kanunilik dediklerine herkes kendi cevabını yazıyor doğru diye
-
@Harun-Resid hümanizmdir aksi yalandır hocam memurlarda ben de gördüm o faciayı
-
@Harun-Resid yine kolay gorunen ama aslinda oyle olmayan bir sinavdi .. hakkimizda hayirlisi olsun
-
@burcu hocam sorunun cevabı sorunun tam kaleme alınış şekline göre değişiklik arzedecek. Yani insallah dediğimiz gibidir.:) uyarlama olacak o Zaman cevap
-
@vurdugungololsun evet hocam haklisiniz. Umarim cevabimiz doğrudur
-
75 doğruya mülakat diyorlar fikirleriniz neler?
-
idari yargı sınavı kolaydı aslında ama kolay sınavda hata cok olur böyle bir sınavda standart sapma cok daha net görülür. ben net üzerinden değil de idari de 85-86 puan gibi düşünüyorum. adli için yorum yapmayacagım
-
Borçlardaki cayma tazminatı, saik hatası, ıztırar hali, medenideki tenkis, verginin tümü bunları yapan sapmadan dolayı coşar
-
@Harun-Resid idari yargi icin oyle deniliyor .. ama bence belli olmaz son sayistay sinavinda da beklenenin altında geldi. Yine de yorumu konunun ehli olanlara bırakıyorum umarim standart sapma bizden yana olur