24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
Maliye sorusu icin bir makaleden:
Sıfır tabanlı bütçeleme yöneticileri daha verimli olmaya teşvik eden bir
yapısı vardır. Yöneticiler tüm programları gözden geçirerek, kullanacakları
kaynaklarda daha akılcı olmaya teşvik edilmektedir. Fonların kullanımı
yöneticilerin kendilerinin önceden kararlaştırdıkları bir biçimde
gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.(...) (Yuluğ,1987:17 ) -
Şıklarda bunlar yok muydu zaten? Soruyu buradan mı oluşturmuşlar acaba?
-
Sanirim hangisi olumsuz yanidir diye soruyordu oyleyse eger dogru yanit sanirim program ve performansi kotu etkiliyor olacakti. Makaleyi okurken ne icin okudugumu unuttum
-
sıfır tabanlı bütçeleme sistemi sorusunun cevabı muhtemelen "esnekliğe izin verir" cümlesinin içeren şık olacaktı Sıfır tabanlı bütçeleme sisteminde bütçe her sene sıfırdan tüm gelir ve giderler kalem kalem incelenerek yapılır Bu nedenle de yöneticilerin esnek bir şekilde çalışmasına izin vermez
-
@alfredomas sizin dediginiz de olabilir hocam cogunluk yoneticilerin oldugu şıkkı isaretlemis okuduğum makaleden bir paragraf paylastim o yuzden
-
23 gkgy - 50 alan ortalama ümit var mı buna yakın yapan arkadaşlar ne düşünüyorsunuz
-
Hocam vergi iyiyse sapma ile güzel puanlar gelebilir. @mahmut-htt zaten 52-53 götürür gibi bence
-
Hocam bu tablo işinize yarayabilir. 50 alan 23 gkgy ile geçen saf 72,5 gelmiş standart sapma ile 3-4 puan ile 76,5 da zor gibi. İnşallah olur. Tablo sınava girenlerin işine yarayabilir.
-
@thyasbr hocam yanlışım varsa düzeltin deflatör tüfeye göre daha geniş ma sepetini kapsar diye biliyorum sizin dediğinizin tam tersi. Çünkü tüfede belirli mal grupları( petrol doğalgaz enerji vs...) gibi mallar yer almaz ve sadece şehir tüketimini kapsar, kırsal tüketimi kapsamazken; deflatör daha geniş mal sepetini kapsar diye biliyorum. Bu yüzden sizin dediğiniz şık olsa bile yanlış ifade edecektir diye düşünüyorum.
-
@mahmut.htt benimde aynı öyle bir beklentim var. 22 51 gibi ama hiç umudum yok geleceği 75 puan gibi geçiyor içimden. 55 bandını yakalayabilseydik bir umut olabilirdi
-
@Cevdet-Soydan eyvallah hayirlisi
-
Çok teşekkürler cevaplar için. Allah ın verdiğine de vermediğine deşükürler olsun
-
İdari yargı sınavına kaç kişi başvurdu acaba bilen varmı?
-
28 bin deniyordu
-
Arkadaslar borclar idari yargida agir ve yakin diyordu sorunun cevabi bu olmasi gerekmiyormu agir ve muhakkak olmasi gerekmezmiydi.
-
0 esasli butcenin cevabida plan ve program deilmi ?
-
@scofield72 zaruret hali“ Bir kimsenin, kendisinin veya diğer bir kişinin şahıs veya malvarlığını bir zarardan veya derhal meydana gelebilecek bir tehlikeden korumak için başkasının mallarına zarar vermesi haline zaruret hali denir.” bu nedenle hem malina hem sahsina zarar verir diye bir şık vardi o olmasi gerekiyor. Soruyu dogru hatirliyorsam tabi
-
@burcu tamamda ağır ve yakın sacma gelmiyormu ağır ve muhakkak deseydi tamamda ağır ve yakın
-
ben de ağır ve yakına takıldım yanlış yaptım. ağır ve muhakkak olan ceza hukukundaki zorunluluk hali sanırım.
-
@scofield72 kelimeleri birebir kullanmamisti cogu soruda haklisiniz