HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat
-
@bazarov mv.ligi de zor .
-
hocam sınav süreçleri elbette çok yorucu ve a kadrolar için normal şartlarda epey ıyı puanlar alan birçoğumuz hiç alım olmamasından mütevellit bankalara başvurduk.Verdiğimiz emek karşılığında iş begenmeme lüksünü hakettiğimizi düşünüyorum hak ettik ama bize seçenek pek sunulmuyor orası çok ayrı bir nokta.Ama şımarıklık olarak adletmekten ziyade min 2 yıldır evde sabırla çalışan ve aldığı iyi sonuçları hala kullanamamış bizler,iş beğenmeyebiliriz.Özel sektörde 12 saatlik çalışmayla asgari ücret almanın çok kötü şartlar olduğuna hemfikir olduğumuz için bankalar ve a kadro ile uğraşan bizler buradayız..Zaten zor şartlarda çalışmayalım diye iki üç bazen 4 5 senesini çöpe atmış insanlar olarak şartları araştırmak da en doğal hakkımız.
-
@Yoluzunyol dediklerinize harfi harfine katiliyorum kpss calisirken bicok seyden feragat ettik, bi cogumuz hayatini erteledi sirf ozel sektorun cilesini cekmemek, daha rahat bi hayata sahip olabilmek icin.elbette hepimiz icin bankanin verdigi maas bulunmaz nimet fakat sartlari sorgulamak tatava yapmak olarak adledilmemeli .cunku gerek tazminat olayi olsun gerek yogun calisma sartlari ve baski olsun bankaya girse de kpss A surecini birakmak istemeyenler icin onemli konular ve bunlari sormak en dogal hakkimiz..en azindan gercekten bu meslegi isteyerek yapicak olanlarin hakkini yememis oluruz
-
@Yoluzunyol HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat içinde söyledi:
hocam sınav süreçleri elbette çok yorucu ve a kadrolar için normal şartlarda epey ıyı puanlar alan birçoğumuz hiç alım olmamasından mütevellit bankalara başvurduk.Verdiğimiz emek karşılığında iş begenmeme lüksünü hakettiğimizi düşünüyorum hak ettik ama bize seçenek pek sunulmuyor orası çok ayrı bir nokta.Ama şımarıklık olarak adletmekten ziyade min 2 yıldır evde sabırla çalışan ve aldığı iyi sonuçları hala kullanamamış bizler,iş beğenmeyebiliriz.Özel sektörde 12 saatlik çalışmayla asgari ücret almanın çok kötü şartlar olduğuna hemfikir olduğumuz için bankalar ve a kadro ile uğraşan bizler buradayız..Zaten zor şartlarda çalışmayalım diye iki üç bazen 4 5 senesini çöpe atmış insanlar olarak şartları araştırmak da en doğal hakkımız.
400 bin iibfli işsiz, bu işsizlikte iş mi begenmiyorsunuza verilecek en güzel cevaplardan birisi
-
Arkadaslar bu tüyo mulakat kitabinda çıkmış sorular var deniyor alip inceleyen oldumu
-
arkadaşlar o zaman sınava girmeden önce bu konuyu düşünüp girseydiniz sınava. belki sizin yerinizde olmak isteyen adayları elediniz. yazıktır günahtır. lafım bir kişiye değil ortaya söylüyorum alan alsın.!!!
-
Kendini tanıt ve kötü özelliğin nedir sorularına verilmemesi gereken cevaplar nelerdir? Tecrübesi olan var mı? Şurada doğdum şu okulları okudum dışında kişisel şeylerden bahsetmeli miyiz? Zaten iş tecrübemiz yok, ne anlatacağız bilmiyorum.
Kötü özellik sorusuna da dürüst mü olmalı politik cevaplar mı vermeli, iyi özelliklerimizi kötüymüş gibi sunarak?
Mülakatı kazananların Veya kazanamayanların verdiği cevapları merak ediyorum. Özgüvenle mütevazılık çizgisinin sınırı ne olmalı. Özgüvenli olursak iyice yüklenirler mi? -
@ncbb hocam o noktaya girer isek çıkamayız.40 bin tlye istediğiniz mesleği vakıf üniversitesinde satın alabilirken fakir olduğunuz için meslek seçemediğimiz ama şımarıklıktan geri kalmayıp ay dur üniversite okumuş olayım diye iibf yazıp halihazırda 100 bin istekli varsa sayıyı 400 bine çekmiş insanlar olarak bizler; zengine tanınan imtiyaza susmuşuz,halihazırda her bölüme yetecek puan aralığında olmasına ve gerçekten istemesine rağmen bu bölümlerde okumuş kardeşlerimizle aynı kefeye konmaya da susmuşuz...Az ileride adaletçilik oynayın.
-
Arkadaslar hepimiz az cok ugrastik buralara geldik. Amacimiz, benim de dahil, kariyer meslegi olarak memuriyetti. Ama sartlar bizi buraya surukledi. Ben memuriyette basima neler gelecegini az cok biliyorum. O kadar dar kafali insanla beraber olmamin beni cildirtacagini cok iyi biliyorum. Cogu gun lanetler okuyarak o binaya girecegimi de.Ama yine de istiyorum. Banka isini nasil istiyorsam onu da oyle istiyorum.
Godot'u Beklerken oyunu nasil baslar biliyor musunuz?
-YAPACAK HICBIR SEY YOK!
Turkiye de yasiyoruz ya birbirimizi yemeyelim. Aylik 5000 lira iyidir. Gir calis.Ustune yuk vurup, tasi demeyecekler. Bu kredinin durumu ne oldu xx hanim/ bey diyecekler. Surasi neden temiz degil demeyecekler. Kredi bilmem ne oranlarimiz neden gecen yila gore dusuk seyrediyor diyecekler. Sen de bana ne lan. Bana ne soruyon dıbık diyeceksin. Hadi Gercekleri konusalim.
Zor is zor olamayan is ayrimi sudur. Kas gucuyle yapilan isler zordur. Kas gucuyle yapilmayan isler zor degildir. Aksi, beyaz yakalilarin, biz oteki gruptan fazla para aliyoruz, demekki daha zekiyiz ve daha zor bir is yapiyoruz gibi bir denklem kurmalari sonucu olusmus bir ön kabuldur. Halbuki kimse 8 oturmaktan olmemistir. Ya da bilgisayar yuzunden beyni yanmamistir. Kafa yorgunlugu diye bir sey uydurmayalim.
Hemingway ne diyor erkek ol erkek yani aglayip sizlama ayaga kalk. Kildan tuyden konusma. Illa amirime baglatacaksiniz la. -
Halkbankta calisan bi uzman yardimcisindan aldigim bilgiler su sekilde.bolgede calisma saati genelde 9-7 olmakla beraber suberler icin ayni seyleri soyleyemedigini belirtti.subelerde pazarlama isi yapildigi icin daha yogunmus.ayni anda genel mudurlukten gelen isler + subede yapilmasi gereken isler + pazarlama faaliyetleri + musterilerle ilgilenmek durumunda kaldiklari icin stresin daha yogun oldugunu soyledi.mulakat konusuna gelince bizimkinde de olur mu bilmiyorum fakat ev ziyareti de yapilmis.Atasehirdeki birebir mulakatta ise kisa bi kendini tanitma asamasindan sonra iktisat konulari banka muhasebesiyle ilgili sorular sormuslar ve de bi kismini ingilizce olarak devam ettirmisler.
-
@1903bjk ic kontrolorluk hakkinda bir sey ogrendiniz mi . Ic kont.hakkinda dogu duzgun bir sey ogrenemedim
-
@burcu maalesef bi bilgim yok fakat surec az cok ayni ilerler diye dusunuyorum.onceki alimda mulakattan once bi mufettisle ön gorusme ve ev ziyareti gerceklesmis.bu kez alincak kisi sayisi fazla, bu asamalar yine olur mu bilmiyorum ama simdiden gerildim acikcasi
-
@1903bjk uzman yardimcilari ile tek mulakat oluyor galiba. grup mulakati seklinde mi acaba ya da yoksa oncesinde ev, yonetim falan var mi? Sanmiyorum bu sekilde olacagini ama icimde kalmasin diye soruyorum. Bilginiz var mi acaba? Birde mulakat icin kitap tavsiyesi var mi? Nerelerden nasil calismaliyiz?
-
@volei gorstugum kisi uzman yardimcisiydi sureci mufettisle bolge mudurlugunde on gorusme, ev ziyareti ve genel mudurlukte bire bir mulakat olarak ilerlemis.grup mulakati yok.bu sefer ne olur bilemiyorum.mulakat icin bankacilik terimlerini, krizleri, banka muhasebesini arastir dedi fakat herhangi bi kaynak soylemedi
-
@1903bjk tesekkurler saolun. Kisi sayisi fazla olmaz gibi geliyor diger surecler ama kismet bakalim ne olacak.
-
@volei umarim olmaz:(
-
Az once insan kaynaklarini aradim.surecin nasil ilerleyecegini sordum.onceki alimda on gorusme ve ev ziyareti olmus yine olucak mi dedim.kisi sayisi cok oldugu icin boyle bisey mumkun gozukmuyo muhtemelen tek noktada 1 mulakat yapilcak o da ocak ayi icinde olucak dedi..siz de arayip bu konu hakkinda bilgi isterseniz teyid etmis oluruz.
-
ben de çok kişi alacakları için tek bir mülakat olacağını düşünüyorum. bankacılık muhasebesi inanılmaz ayrıntılı muhasebe bilgisi isteyen bi konu diye biliyorum, ben iktisat mezunuyum ama dersini görmedik ne biz ne işletme mezunları. bankacılık okuyanlar iyi bilir onu bize o konuda fazla yüklenmezler umarım
-
Arkadaşlar meraba
Oncelikle kazanan tüm adayları tebrik ediyorum. Halihazırda halkbankasinda uzman olarak çalışıyorum. Sizin geçtiğiniz süreçlerden geçtiğim için ne kadar heyecanlı olduğunuzu anlayabiliyorum. O yüzden mülakatla ilgili sormak İstedikleriniz varsa bildiğim kadarıyla cevaplamak isterim.
Herkese kolay gelsin..
-
@mlkt tesekkur ederiz. Mevcut durumda sadece tek mulakat mi olacak yoksa evde mulakat vs. gerceklesecek mi? Bu konuda herhangi bir sey duydunuz mu? mulakat sirasinda mezun olunan bolumle ilgili soru soracaklarini tahmin ediyorum bunun disinda bankacilik terimleri, banka muhasebesinden bahsediliyor onereceginiz bunlarla ilgili bir kitap var mi? Ayrica mulakata yonelik ayri bi kitap tavsiye eder misiniz? Mulakatlar bolge mudurluklerinde mi yoksa genel mudurlukte mi gerceklesecek acaba?