2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@mstf net konuşulan bir şey yok ama bir kaç ay daha sabır dostlar. Süreç epey uzadı farkındayım ama bunlar güzel günleriniz elinize üç beş kuruş para geçerse veya sağdan soldan işe girdikten sonra geri vermek kaydıyla borç bulabilirseniz biraz tatil yapın. Memlekete gidin, piknik yapın, gezin tozun. İş hayatından sonra da bunları yaparsınız ama hep bir süre kısıtı içerisinde. Mesele gümüldür de çadır kamp yerleri var oraya gidin. Valla vakit varken gezin, bunlar son tatlı günler.
-
@Antimülakat hocam kurban bayramını bulur mu? yine sonuçları açıklamaları gibi uzun sürer mi ? gerçi 2 3 ay bile olsa fazla gelir gerçide
-
@Antimülakat hocam sizden ricam gümrük muhafaza hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Bu meslek icrası zor mu , GUY mülakatını kazansak bırakılacak meslek mi,maaş konusunda nasıl her bölgede aynı mı, eğitimleri zor mu,hakkıyla yapılabilir meslek mi başka işlere yaklaşmadan, sınavlarla yükselme olur mu ? Vereceğiniz her cevap için teşekkür ederim
-
GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURLUĞU: Meslek kapılarda çalışması zor bir meslektir. Nöbet usulü çalışma vardır, Yerine göre 12-24, 12-36 ve hatta gündüzleri 12-12 çalışma vardır. Sınır kapılarında geceleri nasıl bir tiple ve vaka ile karşılaşacağının garantisi yok. Kapılar dışında çalışacağın yerler, havaalanları, liman kapıları, serbest bölgeler, yolcu kapıları hepsi rahat. Buralarda da nöbet olsa da kolay kolay isyan edeceğin seviyeye gelmez. Maaş mesai gelir dilimine girmene göre değişmekle birlikte 3,5-4 bin arası. Yolluk yerine bölgesine göre. 1. Bölgede her yerde var, en az 1.500 tl. Ek 5000 yerine göre var 350 tl. Kapılarda yolluk yok. Rotasyon var meslekte 5. Bölgede çakılı bir işe tabi olmazsan çalışırsın. İşin belli, malın giriş ve çıkışında yani ilk geldiği yerde evrak ve/veya eşya muayene işlemleri tamamlanip, gümrük vergileri tahsil edilene kadar mhhafazasini sağlamak. Bunun dışında farklı işlerde yapılabilir. Yolcuların valiz, bagaj, araba bagajı, araba aramasının yapılması. Tirlarin zula yerlerinin belirlenmesi, bir kaçakçılık ihbari var ise, şirket veya firmanın savcılık izni ile aranması. Bunun dışında Gümrük Kaçakçılık kısmında çalışırsan saç sakal dolaşırsın. Stresli olduğu kadar keyifli meslektir. Kısım Amiri ve daha sonra da bölge amiri olma imkanı vardır.
-
@Antimülakat verdiğiniz bilgi ve alakanızdan dolayı çok çok teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar muhafazada 10. yedektim az önce belge teslimi için aradılar. Son tarih olarak 28i dediler. Muhtemelen kura o tarihten sonra olur
-
@Leviathan 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
Arkadaşlar muhafazada 10. yedektim az önce belge teslimi için aradılar. Son tarih olarak 28i dediler. Muhtemelen kura o tarihten sonra olur
Hocam kaymakamlık sınavından önce sence çağırırlar mı ?
-
Çağırırlar muhtemelen ama atama onayını beklersen ucu ucuna yetişebilirsin kaymakamlık sınavına diiye düşünüyorum
-
@Leviathan eyvallah teşekkür ederim
-
@Antimülakat hocam sizce kaymakamlık sınavından önce çağırabilirler mi ? Kaymakamlık sınavı 9 Eylül'de
-
Merhabalar, benim bi sorum olacaktı, 2.5 senelik bi zaman dilimi ardından bi iş sahibi olunca insan daha endişeli, daha kaygılı oluyo açıkçası. Ben şimdi evraklarımı teslim edip takip numarasını aldım, bi sıkıntıyla karşılaşır mıyım? Dediğim gibi soru biraz saçma gelebilir ama insanın aklına takılıyo illa ki hani bi eksiklik olur aramazlar, haberim olmaz da hakkımı kaybedersem kahrolurum, o yüzden kendimi bunu sormaya mecbur hissettim.
-
@Antimülakat 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURLUĞU: Meslek kapılarda çalışması zor bir meslektir. Nöbet usulü çalışma vardır, Yerine göre 12-24, 12-36 ve hatta gündüzleri 12-12 çalışma vardır. Sınır kapılarında geceleri nasıl bir tiple ve vaka ile karşılaşacağının garantisi yok. Kapılar dışında çalışacağın yerler, havaalanları, liman kapıları, serbest bölgeler, yolcu kapıları hepsi rahat. Buralarda da nöbet olsa da kolay kolay isyan edeceğin seviyeye gelmez. Maaş mesai gelir dilimine girmene göre değişmekle birlikte 3,5-4 bin arası. Yolluk yerine bölgesine göre. 1. Bölgede her yerde var, en az 1.500 tl. Ek 5000 yerine göre var 350 tl. Kapılarda yolluk yok. Rotasyon var meslekte 5. Bölgede çakılı bir işe tabi olmazsan çalışırsın. İşin belli, malın giriş ve çıkışında yani ilk geldiği yerde evrak ve/veya eşya muayene işlemleri tamamlanip, gümrük vergileri tahsil edilene kadar mhhafazasini sağlamak. Bunun dışında farklı işlerde yapılabilir. Yolcuların valiz, bagaj, araba bagajı, araba aramasının yapılması. Tirlarin zula yerlerinin belirlenmesi, bir kaçakçılık ihbari var ise, şirket veya firmanın savcılık izni ile aranması. Bunun dışında Gümrük Kaçakçılık kısmında çalışırsan saç sakal dolaşırsın. Stresli olduğu kadar keyifli meslektir. Kısım Amiri ve daha sonra da bölge amiri olma imkanı vardır.
Hocam bu sene yedekleri kuradan önce çağırmışlar sizce kuradan sonrada çağırmaya devam ederler mi feragat falan olur mu veya niye böyle oldu bir bilginiz var mı?
-
@uranyum34 evrak takibini yaptın mı
-
Yapmadım hocam nasıl yapıldığını tarif ederseniz size zahmet, bende yapabilirim takibi @arguni0263
-
@uranyum34 bende yapmadım işin açıkçası sen yaptın diye sordum. İnşallah sıkıntı olmaz. Yarın sorarız bilen birilerine
-
@Antimülakat hocam bir sorum olacak. Ben de gümrük muhafazaya yerleştim. Ayrıca kpss alan puanım oldukça yüksek. Mesleği icra ederken alan mülakatlarına ne kadar hazırlanabilirim. Çalışma saatleri 12-12 mi oluyor genelde ve haftasonları tatil olmadığı için mülakat ya da sınavlar için izin verirler mi ? Ayrıca alandan yerleşirsem kurum muvafakat vermekte zorluk çıkarır mı?
-
@Leviathan öyle bir çalışma olmaz. Yerine göre değişir. Ders çalışmaya her türlü vaktin olur. Söylenenler abartılıyor, kapılarda bile olsan yazları yoğun olursun, kışları yine rahat. Onda bile sürekli 12-12 olmaz. Bazı haftalar diyelim.
-
@Antimülakat teşekkür ederim hocam yazdıklarınızla içimi rahatlattınız
-
@Antimülakat hocam sizce kaymakamlık sınavından önce çağırabilirler mi ? Kaymakamlık sınavı 9 Eylül'de
-
@arguni0263 başlarsınız o tarihe kadar diye düşünüyorum.