GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
arkadaşlar şu birincil açık (150) / operasyonel açık (225) / KKBG ni kaç buldunuz soruyu tam hatırlayanız varsa paylaşabilir mi
-
https://chat.whatsapp.com/3DjGM30qwIA7lDgQiAYQsk adana grubudur arkadaslar katılmak isteyen buyursun.
-
@alika28 dostum azalarak artıyor demek azalıyor demek değil yanlız. Neticede artıyor demek. Ayrıca o soru da ben net bişey diyemiyorum. İki teorim var o soruyla alakali
-
@alika28 soruya dum düz bu şekilde bakacak olursak yani maliyet artıyor diye bakacak olursak azalan getiri oluyor
-
@alika28 ama şöyle de bı durum var. Eğer grafik te ki eğri TC ise eğer , TC de bı sure sonra azalarak artmaya başladığı icin o arada MC azalmaya başlamış demektir. Negatif değil dir ama azalmaya başlamıştır. MC nin azalan olduğu yer ise artan getiri diye biliyorum. Bilmem anlatabildim mi karışık oldu biraz
-
@baybatur işte bu yüzden artan hocam.
-
@obra peki hocam baslangic ta artarak artıyor du ama. Yani artan MC söz konusu idi. O halde cevap önce azalan sonra artan getiri olması gerekmiyor mu. Şık larin biri buydu sanırım ve bende onu isaretledim
-
@fridakahlo aynen ben ondan dolayı def i dedim
-
@baybatur yok hocam baştan sona azalarak artıyor. Eğri s şeklinde değildi.
-
@a-okun hocam bende de'fi yaptım
-
@obra hocam sanki eğri yukarı doğru bombeliydi. Ters u ya yakındı.ilk basta artarak artıyor du sanki daha sonra yataya kivriliyordu
-
Dairesel büyümeyi oto-oto yapmıştım ama bugün böyle bir tanım buldum sanırım cevap buzdolabı fırın olabilir
C. Dairesel Büyüme
Aynı zamanda “tamamlayıcı” olarak bilinen dairesel büyüme, ürettikleri mamuller birbirleriyle ilişkili olmadığı halde, aynı dağıtım kanalını kullanan şirketlerin birleşmesiyle ortaya çıkar. Buradaki mamuller birbirleriyle doğrudan bir rekabet durumunda bulunmadığı için tekel kurulması söz konusu değildir.
Dairesel büyüme dikey büyümeden daha çok yatay büyümeye benzerlik göstermektedir.
Besin mamulleri sanayiindeki çeşitli şirketlerin birleşmesi buna bir örnek olarak gösterilebilir. Otomobil üretimi için kullanılan tesis ve makineler aynı zamanda çamaşır makinesi ve buzdolabı, soğutucu ve benzeri ev aygıtlarını üretmek üzere kullanılabilmektedir. Bu ürünlerin satış ve dağıtımları aynı kanallardan yaralanılarak gerçekleştirilebildiğinden, dairesel büyüme söz konusu olmaktadır.
-
Arkadaşlar size çok can alıcı bir soru soracam. Yüksek puanlilar İstanbul'u yazmışsa ki öyle gözüküyor. Ve dguy a 300 vdk ya da yaklaşık 400 kişi gidecek dersek, bu gideceklerin çoğu Ankara ve İstanbul yazanlar olacaktır diyebilirmiyiz. Bu durumda İstanbul da mülakata kalanin ihtimali baya bı artıyor diyebilirmiyiz. Yoksa zorlama bı hesap mı olur
-
@baybatur mülakata kalma ihtimali için dguy ve vmy mülakatlarının guydan daha önce yapılıp açıklanması lazım ama şöyleki İstanbul Ankara İzmir için yedeğe kalanlara sıra gelme ihtimali daha yüksek diyebiliriz
-
@gencburokrat ben de ödenmemiş sermaye yaptım. Acaba hangi şirkette sermaye taahhütu farklılık arz ediyor?
-
@rybczynski2 hocam önce yapılmasa da problem değil. Sonuçta yedek diye bişey var
-
@fridakahlo, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@gencburokrat hocam bende tam emin olmamakla birlikte devamında kazanmış olduğu hakkı kaybetmesi gibi birşey hatırlıyorum
Ben de defi dedim. Var olan hakkın sonradan ortadan kalması ifadesini görünce önceki sonraki yazılana bakmayıp defi dedim. Zaman aşımı defi yi düşünerek fakat birileri yazmış, itiraz tanımı tam örtüşüyormus. Hukukta derin düşünmediğim için pek bilmiyorum
-
bretton wood sorusu neydi arkadaşlar
-
Mudanya ateşkes anlaşması Yunanistanla imzalanmadı mı?
-
@jkeynes abd nin ödemeler dengesinin fazla vermesi. Açık vermesi dolayısıyla bu sistemden vazgeçildi.