GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@tahkikat Resim bende açılmıyor optimal çıktı diyor mu yada alternatif maliyet geçiyormu
-
@shanks hocam alternatif maliyet her ikisinde de gecer
-
@shanks ama optimal geçmez ben optimale bakarak program yaptım
-
Bretton woods ile ilgili sorunun kesin cevabı "sistemin yıkılışı abd nin dış fazlası... " olan c şıkkı. Çünkü o dönem abd nin dış açığı yüzünden sistem çökmüş
-
@shanks ama inanki bu soru program için eksik geldi bana belki benim ilk kurum sınavları olduğu içindir sizler tecrübeli olabilirsiniz ama sorular çok farklı ve terso yani
-
Aranizda a kadrodan ders alanlar bilir. Ozlan hoca butceyi anlatırken anahtar kelimeleri ozellikle soyler. Orgut butcesi geciyorsa klasik, optimal geciyorsa program , birim maliyet ve cikti varsa performanstir. Ayrica fayda maliyet hem performansta hem de programda var. Hem ak kadro kitabinda hemde pareto da optimal kelimesi programda var.
Ben yanlisim oldugunda eyvallah deyip susuyorum ama dun kitaplarima defalarca baktim bu sorunun cevabi kesinlikle program. Neden bu kadar inat ediliyor anlamis degilim. -
Mealen;
Program bütçe; Kamu harcamalarının etkinliğini ve verimliliğini artırmayı amaçlar, bu yönüyle klasik bütçelemeden ayrılır.
Performans bütçe; Hizmetlerin programlanmasına yani program bütçeye ilave olarak harcamaları yapan birimlerin performansının ölçülmesini amaçlar. En düşük maliyetle en fazla ve kaliteli hizmet üretimini inceler. Sonuçlar fayda-maliyet ( girdi-çıktı ) ve maliyet-etkinlik ( verimlilik ) analizi gibi tekniklerle değerlendirilir.
-
@tahkikat Elimde pareto var onda olana göre de %100 program alternatifler arasından en iyisini seçer amaç optimal çıktıdır diyor
-
@beveridge-eğrisi işte herkes a kadroda ders almadi o yüzden tartışıyor başka yerde ders alan başka şeyleri söyler o da derki niye tartışılıyor anlamıyorum der bu mesele böyle uzar gider
-
@bindokuzyüz3 bu yüzden incitici cümlelerin kurulmaması önemlidir
-
@bindokuzyüz3 Bu adamlar bir acayip zaten diğer iki şıktan biri doğru derlerse bile şaşırmam.Ancak artık küçük ayrıntıları yakalamak gerekiyor ben ilk okudum performans dedim sonra tekrar okuyunca ayrıntıları gördüm ki bu adamlar basit bir cümle verip program bile diyebilecek adamlar Kpss kalitesi yok
-
@bindokuzyüz3 optimalin program oldugunu bu kelimenin geçtiğini hem a kadrodan hem paretodan kanitladik ve bunlar piyasada en cok satilan kitaplar.performans diyenlerin kanitlarinda optimalin o su yok. Sadece fayda maliyete dayandiriyolar o da zaten programda da var.
-
Zonguldak yazan arkadaşlar nasıl netleriniz ??
-
Aydıncılar
-
@shanks Pareto Maliye kitabına baktım, haklısınız. Nurettin Bilici ve Pareto çelişiyor. Tam tersi açıklamalar var. Biri ders kitabıydı diğeri KPSS'ye yönelik, bilemiyorum.
-
@beveridge-eğrisi zaten bir çok kişi optimale dayandırıyor bende program yaptım ama bu sorunun cevabı program bütçe için eksik niye yani performans diyenler linç ediliyor hakir görülüyor anlamak zor
-
@tahkikat Hocam ben 35 net yaptıysam KPSS de bunun büyük kısmı pareto sayesinde
-
@musgrave06 cevap ne
-
@tahkikat Hocam bu tanimlamalari okuyup nasil performans diyoruz cevaba ben bunu anlamiyorum buradaki hangi veri soruyu performans olarak cevaplatacak?
-
@a-okun mc nin durumunu sormuyordu ,tam.rekabette kar max koşulunu soruyordu,ve cevabi ben tr eşit tc yaptım erdal ünsalmikro sayfa 445 ne olur bana cevap veron