Ermiş gibi konuşan arkadaşlar görüyorum, her şeyi onlar biliyorlar ve her cefayı onlar çekti. Kendileri dışında fikir belirtenlere hemen sefa düşkünü, tuz kuruluğundan dem vuruyorlar. Herif diyor ki 8 kez mülakattan elendim, diyor ki ola ola GUY olmuşsun. Bu nasıl bir hadsizlik? Bu forum kullanıcılarının, bilgi ve birikimlerini, yorumlarını "kendi hesaplarıyla" aktardıkları bir mecra. Sınanılmamış imtihan belirtisi tüm bunlar. Umarım 8 mülakattan elenmezsin arkadaşım. Fikir alışverişinde bulunmak hoşunuza gitmiyorsa, aynaya karşı konuşun kardeşim! Adam memnun değilse memnunum mu desin? Kendi hayatı hakkında konuşma özgürlüğü de vardır sanıyorum.
Tahkikat
@Tahkikat
Bekliyor, mütemadiyen bekliyor.
Tahkikat tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
RE: 22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
Tüm emek verenlere başarılar dilerim ve bir hikayeyi sizinle paylaşmak isterim.
Eski zamanların birinde bir adam hayatın anlamının ne olduğuna takmış kafayı...
Bulduğu hiçbir yanıt ona yeterli gelmemiş ve başkalarına sormaya karar vermiş.. Ama aldığı yanıtlar da ona yetmemiş. Fakat mutlaka bir yanıtı olmalı diyormuş.. Ve dolaşıp herkese bunu sormaya karar vermiş.. Köy, kasaba, ülke dolaşmış, bu arada zaman da durmuyor tabii ki ...
Tam umudunu yitirmişken bir köyde konuştuğu insanlar ona
-Şu karşı ki dağları görüyor musun, orada yaşlı bir bilge yaşar istersen ona git belki o sana aradığın yanıtı verebilir, demişler.Çok zorlu bir yolculuk sonunda Bilgenin yaşadığı eve ulaşmış adam. Kapıdan içeri girmiş ve bilgeye hayatın anlamının ne olduğunu sormuş .. Bilge “sana bunun yanıtını söylerim ama önce bir sınavdan geçmen gerekiyor” demiş . Adam kabul etmiş. Bilge bir çay kaşığı vermiş adamın eline ve içine de silme bir şekilde zeytinyağı doldurmuş.
- Şimdi çık ve bahçede bir tur at, tekrar buraya gel ... Yalnız dikkat et, kaşıktaki zeytinyağı eksilmesin, eğer bir damla eksilirse kaybedersin..
Adam, gözü çay kaşığında, bahçeyi turlayıp gelmiş. Bilge bakmış evet demiş "kaşıkta yağ eksilmemiş, peki bahçe nasıldı?"
Adam şaşkın...
- Ama demiş ben kaşıktan başka bir yere bakmadım ki ...
- Şimdi tekrar bahçeyi dolaşıyorsun, kaşık yine elinde olacak ama bahçeyi inceleyip gel, demiş Bilge...
Adam tekrar bahçeye çıkmış, gördüğü güzelliklerle büyülenmiş, muhteşem bir bahçedeymiş çünkü ... Geri geldiğinde bilge adama "bahçe nasıldı" diye sormuş ... Adam gördüğü güzellikler karşısında büyülendiğini anlatmış. Bilge gülümsemiş "ama kaşıkta hiç yağ kalmamış" demiş ve eklemiş: - Hayat senin bakışınla anlam kazanır. Ya sadece bir noktayı görürsün, hayatın akıp gider, sen farkına varmazsın... Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın, akıp giden zamanın anlam kazanır ... Hayatının anlamı senin bakışlarında gizli.
- Şimdi çık ve bahçede bir tur at, tekrar buraya gel ... Yalnız dikkat et, kaşıktaki zeytinyağı eksilmesin, eğer bir damla eksilirse kaybedersin..
-
RE: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
Puan ve tercihini yazan arkadaşların çoğu yeni galiba heyecanla yapıyorsunuz belki ama her yazdığınızda bir yerlerde üzülen minnak kalpler oluyor. Bilin istedim
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Terbiyenin devleti, özeli olmaz. Terbiye, terbiyedir ve başlangıcı ailededir. Sonradan da edinilebilir, düz memur da ve pekâla işsiz bir İİBF'li de terbiyeli olabilir. Ayrıca kabul edin, etmeyin işin çakallığı öğrenildikten sonra devlet terbiyesinin yerle yeksan olma olasılığı daha kolaydır. Fıtrat bu. Hak edenin kazandığı bir sistemde ha düz memur Mehmet ha işsiz Ahmet, fark etmez. Ayrıca yine şunu da bilmek isterim, işsiz birisi düz memurluğu bugün bile koysanız yapabilir de kalibreli bir yönetici olması gereken koskoca mülki amir, sırf 5 yıl memurluk yaptı diye kaymakam olabilir mi? Her işin bir şekli var. O zaman sürekli kurumiçi sınavlar olsun her memur kariyer grubuna dahil olsun, yeni mezunlar da ölsün.
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
"özür dilerim, size bir şey sorabilir miyim?
hayat neden bu kadar zalim?
insanlar, insanlar neden bu kadar zalim?
yaşamak neden bu kadar zor, bu kadar güzel ve vazgeçilmez?
peki insanların birbirlerini anlamamak için bu büyük çabası neden?
karım, karım bana çok kızıyor, ona istediği gibi bir hayat sunamadığım için. istediği gibi bir adam olamadığım için.
çocuklarım, çocuklarım da bana çok kızıyor. onlara bilgisayar, elbise, ayakkabı, araba alamadığım için.patronum, patronum sürekli alaycı bakışlarla beni izleyerek ne kadar işe yaramaz bir adam olduğumu günün her saatinde bana hatırlatıyor. o da bana çok kızıyor, çünkü ona çok para kazandıramadığım için.
dostlarım, arkadaşlarım, akrabalarım beni adam yerine bile koymuyorlar. onlar da bana kızıyor, onların istediği gibi bir adam olmadığım için. onları yemeğe götürmediğim için, onlara borç para veremediğim için, onlara ayak bağı olduğum için, onların eğlendiği gibi eğlenemediğim için.
devlet, devlet de bana kızıyor, daha çok vergi veremediğim için. arada bir ne oluyor? diye sorduğum için, yanlış partiye oy verdiğim için.
biliyor musun? her tarafım kanıyor, acılar içindeyim, çürüyorum."
-
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
Hayırlı bayramlar güzel insanlar, Allah her daim mesut ve bahtiyar etsin sizleri.
-
RE: 2018 GK - GY Kaç Net Yaptınız, KPSSP3 Kaç Puan Bekliyorsunuz?
24 GY 38 GK toplam 62 net, 70 puan
-
RE: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
Bir yönlendirme de benden gelsin;
kalkın ders çalışın
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
Özgeçmişte hobilerden bahsederken; kabuk bağlayan yaraları kaşımak, yere düşünce kimseden yardım almadan ayağa kalkmak, kendi kendine gülmek, boş vakitlerde koltuk örtüsünün püsküllerini izlemek, lavaboda fayansları saymak gibi şeyleri yazsak fena mı olur?
Tahkikat tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Edirne için 73 bekliyorum.
-
@baybatur Başvuru esnasında askerlikle ilişiğim yoktu. 26 Temmuz'a kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyordu e devlette ona sığındım
-
@baybatur Zonguldak yazsam 0.5 puanla, İstanbul yazsam 2.5 puanla kaçıyordu Askerim de olursa çok enteresan olacak, olmazsa çekirge son kez zıplamış olacak.
-
Kurum sınavına 0.5 puanla girdim, mülakata da son anda kalırsam ve atanırsam mükemmel bir hikayem olacak. Neden mi? Başvuruyu 4 kez yeniledim. Tercihi Zonguldak, İstanbul, Zonguldak, İstanbul ve nihayetinde Edirne yapmıştım.
-
2015 Eylül'den beri bu işin içindeyim. Girebildiğim sınavlar 2016 Kaymakamlık ve 2017 GUY. PTT mülakatına gidemedim, katiplik mülakatından elendim. 2015-2016 Mayıs arası GKGY çalıştım, 2016-2017 Alan, kaymakamlık, GUY çalıştım. 2016 da 2017 de beklediğim gibi gelmedi. O sene bu sene mi acaba diyorum bazen En kısır dönemdi 2016-2018 arası. Vardır bir hayr... Dershaneye de gitmedim, kısmi süreli işlerde de çalıştım bu süre zarfında. Tüm emek verenlerin son işsiz geçirdiği bayram olması duasıyla.
-
@fernando-reges tahmin sadece. Şahit olduğum hikayeler var ne yazık ki. Puana dayalı bir önceliğin GUY için olmayacağına kani oldum.
-
@vural Oran vererek söyleyeyim, ceteris paribus;
80 altı alıp mülakata kalanların kazanma ihtimali %30
80-85 arası mkki %50
85 üzeri %20 -
@dovunque Kurum sınavı cidden nasip hocam ya, o an farklı bir atmosfere giriyorsun. Bende de aynı durum var ne yazık ki. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.
-
@dovunque Şöyle ki KPSS'den 75 ile 78 alan arasında pek fark yok, yine 79 ile 81 arasında da pek fark yok. Sınav evvelkilere göre zordu. Foruma yahut sosyal medyaya bakarsak hata olur. Sayısız değişken var İstanbul riskli onun dışında pek risk göremiyorum 77-74 arası her yere girer. Belki birkaç il 72 ile bile kapatabilir.