GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Borçlu özel bir nedenle borcunu yerine getirmemiştir demiyor muydu soruda ? ( defi- itiraz ) sorusu
-
ben de amerika olan şıkkı işaretledim ama emin misiniz
-
arkadaşlar bu limited şirketin muhasebesinde hangisi kullanılmaz sorusu vardı öncüllü olan öncüller 1)tahvil anapara borç ve faizleri 2) hisse senedi çıkarma 3) özel kesim tahvil ve senetleri diye hatırlıyorum bir de dördüncü öncül vardı hatırlayan var mu dördüncüyü veya bu üçünden benim yanlış yazdığım var mı
-
@gameover 4. Yasal yedekler gibi bir şeydi
-
@gameover hocam şıkları hatırlamıyorum ama sanırım menkul kıymet ihraç farkı ve tahvil bono anapara ve faizi yaptım bunları kullanamaz çünkü
-
@jkeynes hisse senedi ihraç primi de olabilir
-
teşekkür ederim ben de yasal yedekler diye hatırlıyorum ama emin değilim bir hocam hisse senedi ihraç primi yazmış o zaten hisse senedi olan öncüldü diye hatırlıyorum
-
@çiçekçi yok hocam demiyordu deseydi defiyi işaretleyecektim. Defide borcun varlıgı kabul edilir ama özel sebeplerden dolayı ödenmez borc ama itiraz da borc ya hiç dogmamıştır ya da borc sona ermiştir. Soruda da borcun varlıgını kabul etmiyordu sanki o nedenle itiraz yaptım. Soruyu net hatırlamıyorum ama.
-
bir de şu hukuktaki limited şirketin sorusunu ve şıklarını bi arkadaş yazabilir mi rica etsem sanki hiç karşılaşmamış gibiyim çok garip
-
@çiçekçi İtiraz cevap
-
@falanfilan, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@gencburokrat ben de ödenmemiş sermaye yaptım. Acaba hangi şirkette sermaye taahhütu farklılık arz ediyor?
Bütün ticaret şirketlerinde böyle, kolektif, komandit, anonim, limited
-
@falanfilan alican hocada tam aciklaninca şıklar tahakkuk dedi hocam ama şîklar anlamsiz oldugu icin yoksa tam soru tahakkuk sorusu degil diyor
-
Arkadaşlar 2.30 mu 2.68 mi soruyu net hatırlayan var mı ?
-
@gencburokrat evet hocam bende baktim ayni ama ogrenirken sermaye sirketleri diye ayri ogrendik birde twitter da filan ozellikle hocalar ayri dediler,son dakika ogrendigim bir bilgiydi keske ogrenmemis olsaydim hatta alican hocada farkli demisti simdi Twitter da soran oldu cevap vermedi neden ki
-
@jkeynes tüzel kişiliği olan sermaye şirketini soruyordu hocam şıklarda limited ve şahıs şirketleri vardı
-
@jkeynes hocam tanım vermişti ve tanım sermaye sirket tanımına uyuyordu. Şıklarda da tek sermaye şirketi limited vardı. Tanımı hatırlamıyorum sadece ortaklar şirket borclarından tahaaüt ettikleri sermaye kadar sorumlular gibi bi cümle vardı. Bu şekilde hatırlıyorum yanılmıyorsam eger.
-
@duyguuu37, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@gencburokrat evet hocam bende baktim ayni ama ogrenirken sermaye sirketleri diye ayri ogrendik birde twitter da filan ozellikle hocalar ayri dediler,son dakika ogrendigim bir bilgiydi keske ogrenmemis olsaydim hatta alican hocada farkli demisti simdi Twitter da soran oldu cevap vermedi neden ki
Ödenmemiş Sermaye hesabının tanımında yazar ticaret şirketleri diye, ticaret şirketleri de hem şahıs hem sermaye şirketlerini kapsıyor.
-
@merve06 eyvallah hocam cidden hafızam silmiş gibi şöyle yapıyorum ben de bu sorunun yapılmayacak bi tarafı da yok yanlış yapma ihtimalim yoktur diyerekten yanlış saymıyorum bazı soruları bunu da o kervana katayım
-
@gencburokrat dogru hocam sonradan kitapdan baktim hatta bir arkadas cozum paylasti burada dogru,niye sahis sirketleri farkli diye soylenildi bunuda sadece sosyal medyadan okudum yalan oldu sorum neyse ogrendik artik:)
-
@jkeynes katın hocam eger şıklarda baska bi sermaye sirketi olsaydı ben de detaylı bakacaktım soruya ama gerek yoktu buna kesin yapmışsınızdır:)