GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@baybatur doğru söylüyorsunuz önce aynı dilden konuşmak lazım anlaşmak içim anlatayım ben maliyeti farazi 100 alırsak toplam satış fiyatı 1250 eder ortalama satış fiyatı 1250/10=125 buraya kadar zaten hem fikirsiz zannımca ortalama buradan sonra da biz 25 çilerin ifade ettiği şey ortalama satış fiyatı üzerinden kar da 125-100\100 den %25 buradan sonra sizin 20 nizi anlamakta zorlandım ben oldukça
-
@baybatur mantığım sana ne çok batıyor
-
Kar nasıl hesaplanır hangi değer üzerinden hesaplanır ben bunu merak ediyorum
-
@gameover sorunun cözumu bu hocam gercekten birebir hatirlamissinzi
-
@gameover iddianızda tek olmadığınız için de kati bir şekilde de konuşamıyorum ama buradan sonra başka yollara sapmak biraz hayale giriyor gibi geldi bana
-
@baybatur Kime sorsam herkes hemfikir %25, buraya bakiyorum %20.. %20 bencede zorlama. Hayirlisi bakalim
-
@gameover hocam bakın bunun sebebi daha önce böyle bir soru cozmemis olmanız. Ben size çözdüğüm sorulardan foto atabilirim oradan çözümüne bakıp anliyabilirsiniz. Sizin bulduğunuz 25 maliyet üzerinden oluyor. Çünkü diyorsunuz ki bin liradan 250 kar etmişse yüzde 25 kar etmiştir diyorsunuz. İçlerinde dislar carpimiyla. Ama bin liradan diyorsunuz. Bin lira maliyet oluyor. Aynı mantıkla desenizki satış fiyatı 1250 olduğu için 1250 de 250 kar etmişse yüzde kaç kar eder derseniz cevabı 20 bulursunuz.
-
@futureguy Teşekkürler öncelikle. 50.soru/57.soru/72.soru bunların sorusu neydi zahmet olmazsa yazarsanız çok sevinirim.
-
Kar sorusu niye bu kadar tartisiliyor bilmiyorum.Ortalama Satis fiyati uzerinden kari soruyodu.25/125..yuzde 20
-
@gameover hocam dediğim gibi size elimdeki sorulardan foto atabilirim sıkıntı yok yeterki inat edilmesin. Kuru kuru cevap 25 diye diretilmesin.
-
IS-LM sorusunun cevabı A grubunda hangi şıktı hatırlayan var mı?
-
Bu bir soru vardı cevaplarda yeni klasik ve konjektürel (reel ) dalgalanma vardı cevap neydi onun arada çok kaldim
-
@baybatur ben diretmeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın ne kadar 20 ciler de 25 ciler de diretse gibin cevabı belli zaten anlamaya çalışıyorum yalnızca
-
yuzde 25 isaretleyen sayisi cok fazla..yuzde 90 bu sekilde cevap vermis.sanirim bu sebepten kabullenilemiyor.
-
-
@gameover ben size demiyorum. Size soruyu anlatabilirim sıkıntı yok. Ama yukarılarda arkadaşlar kafası basmadigi halde yanlış yaptıklarına da inanmak istemediği için anca hakaret yoluna gidiyorlar yazık.
-
Adamlar macera arıyor ya ortalama satış karı soruyor
Mesela 6 buzdolabı %45 kar
6x45 = 2702 buzdolabı %10 zarar
2x10 = -202 buzdolabı maliyet fiyatına yani ne + ne -
bakın ilk kez böyle farklı yoldan çözüyorum
270-20 => 250 /10 = 25
Ortalama olarak %25 kar ne diye macera arıyorsunuz?
-
@yakuza reel konjonktür hocam
-
@i̇lanbekleyenbiri Kendinizi kandirmaya devam edebilirsiniz.Satis fiyati uzerinden kar yaziyordu.
-
@enki kesinlikle hocam. Bunu anladım sıkıntı yok ama. Adam hem kabullenmiyor hemde yok saçmalama yok gib böyle soru sormaz ne biliyim ne. Gib arkadaşa soracakti soru hazirlarken. @İlanbekleyenbiri