GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@a-okun Teşekkürler hocam güzel paylaşım olmuş. Hangi kaynak acaba ?
-
@a-okun hocam hangi kitap?
-
@nopainnogain themis Maliye
-
@james-buchanan themis maliye
-
@a-okun teşekkürler hocam. kitap çok iyi galiba.
-
@james-buchanan 3 4 tane kaynak var bu kitap biraz fazla detay diye hiç çalışmamıştım açıkçası ama bunda buldum aradığımı . İyi mi kötü mü bilemem ama her kitapta emek var.
-
@lamıcimiyok 80-81
-
@a-okun hocam kusura bakmayin ama bu soru eksik bir soru sonucta KKTC bir ulke degil TC ait bir kara parcasi, para birimide TL
Soruya nerden baktiginiza bagli ... Kesinlikle eksik bir soru sizin yaptiginiza da yanlis demiyorum zaten oda dogru,bu konuda cokta tartismayacagim artik bakalim kurum hangisini kabul ederse -
@a-okun gayet net şekilde kanıtlanmış oldu.
-
@fridakahlo kktc kendi meclisi kendi cb olan bağımsız bir ülke.
-
@fridakahlo KKTC nasıl Türkiye'ye ait bir kara parçası orası ayrı bir Anayasa'sı olan Türkiye Cmhuriyeti'nin resmen tanımış olduğu ayrı bir devlet ki bu adından da net bir şekilde anlaşılıyor. Aramızda diğer devletlerle olmayan ayrı bir ilişki söz konusu doğrudur ama bu KKTC'nin ayrı bir devlet olduğu gerçeğini değiştirmez. KKTC'nin GSYİH ayrı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ki ayrı, mali piyasaları ayrı turizm geliri arı kısaca çok fazla şeyi ayrı...
-
@a-okun hocam bunu daha önce de gösterdiler biliyorum ama temelsiz bi yazı onu söylemek istiyorum hazine bunu kabul eder diyor ama hazinen öyle bişi kabul ettiği yok siz kendiniz araştırarak doğruya ulaşın hocalar kitaplar yanılabiliyor, bu arada alican hocanın söylediği kayıtı da doğru olarak kabul etmeyecek gib o konu üzerine de baya emek harcadık burdan bir arkadaşla.
-
@jkeynes çünkü ne zaman karşılaştı ne idüğü belirsiz bi borcla da böyle bi cevap verdi hazine komik oluyor,kritersiz çözüm olmuyor. her bakımdan eksik bi soru, bir sürü iç borç kurallarına aykırı kalıyor bu durum.
-
@jkeynes bu soruyu okuyup işaretlemem 30 saniyemi almadı bu kitaptan çalışarak girmedim, belki buna benzer bin tane soru çözdüm ve hepsinde cevap bu şekildeydi.Oturup araştırma yapmak yerine kafanızdaki varsayımlara göre konuşacak teori üretecek donanıma sahipseniz ve bu kitabı yazıp oraya bizim için ekstra olarak uyarı nitelikli yazıyı yazan hocaları eleştirecek biriyseniz siz de bir kitap yazın.Hazine ye gidip sorulup kitap yazılmıyor uluslararası kabul görmüş devlet yönetimidir bu lütfen gereksiz yere kaynak paylaşmadan teorilerinizi kendinize saklayın. Sınav sonucu herkes için hayırlısı olsun.İyi Forumlar Dilerim.
-
@fridakahlo bence eksik değil gayet düzgün bir soru tam da olması gerektiği gibi.
-
3 kriterli soruda 4 şık var. para birimi olarak baktığında iki şıkta yabancı para birimi iki şıkta da tl vardı. uyruk bakımından iki türk iki yabancı vardı. bir tek piyasa kaldı zaten geriye. yok kktc türkiye'ye ait yok çelişkili soru falan. böyle bir şey yok soru gayet net. iptal olma olasılığı 0 (sıfır).
-
@obra kaynak paylaşıyoruz buna rağmen karşı çıkıyorlar herkes kendini kandırmaya yönelik teorilerle konuşuyor.Kelimelerin kifayetsiz olduğu yerdeyiz.
-
@fridakahlo KKTC ülke değil mi? Hocam gerçekten neyin kafası bu söylediğiniz aşırı sıcaklardan sanırım.
-
@obra kardes ne alakasi var tr den alinan doviz tl yen kisi kurum hicbirsey farketmez direk ic borcdur kktc ayri bir devlettir
-
@dovunque aynı şeyi söylüyorsunuz ikinizde sıkıntı yok