• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@Aslan-Reyiz sizde kanun listesi varsa atar misiniz buraya? Diger listedeki eksikleri tamamlariz varsa
-
@Legolas paylaşılan listenin aynısı var hocam farklı bir şey mevcut değil.
-
@sim ismail hoca iyiyse dinleyin muhakkak eger iyi degilse mesut guzelli cok iyi anlatmis onunda dinleyebilirsiniz, rica ederim basarilar.
-
Arkadaşlar bir arkadaşım istatistik mezunu ve önümüzdeki sınava girmek istiyor girebiliyor mu istatistik mezunları bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
-
@diriliss MADDE 274/A- (Ek: RG-15/7/2018-30479 - CK-4/799 md.)
Kaymakam adaylarının 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununda
belirtilen şartlar yanında, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim
Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans
eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme,
maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümler-
den herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bö-
lümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mü-
hendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası
ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış
olmaları gerekir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından yönet-melikle düzenlenir. -
sınav tarihi olarak bi duyumu olan var mı??
-
Arkadaşlar diğer bölümlerin %80ini kapsadığını kim kontrol edecek şubeyi aradım yök dediler ama yök dilekçeye 7 aydır cevap vermiyor?
-
@paretowilfredo hocam hazirana dair hic mi duyum yok yine kpss sonrasi 20 25 gun calisip eylulde mi girecez
-
Haziran'da sınav olsaydı şimdiye çoktan duyum gelirdi diye düşünüyorum.
-
DESTEK VERELİM DOSTLAR
#iibfninsesinekulakverin
#kendisesinoliibf
#İİBFKADROİSTİYOR -
Merhaba hazırlanmaktan vazgeçtiğim için online kaymakamlık kursumu kitaplarıyla birlikte yarı fiyatından daha uyguna satıyorum kitaplar temizdir.
-
@matrixnity merhaba hocam fiyat hakkında bilgi alabilir miyim? Ve geçmiş videoları tekrar izleyebiliyor muyuz acaba ?
-
kaymakamlık sınavına hazırlanmaya karar verdim arkadaşlar hakimlik sınavından kalma themis anayasa hukuku ve idare hukuku var fakat bir çok kişi Ahmet Nohutcunun kitabını öneriyor kaymakamlık için. daha önce tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi themis yeterli midir?
-
@iibf themis idare hukuku 500 kusur civari kitaptan bahsediyorsaniz yeterlidir konu icin fakat nohutcunun soru bankasi almaniz muhakak gerekiyor
-
@emrah16 teşekkür ederimm.
-
Tek bir kitaba bağlı kalmayın arkadaşlar geçen seneki kaymakamlık soruları özellikle bana göre idare kısmı farklı gelmişti ahmet hocanın kitabınıda 3 defa dönmüşümdür .İmkanınız varsa bol bol farklı kaynaklara bakmaya çalışın konu anlatımı içinde aynısı geçerli.
-
@semihylc hocam anayasa hukukunu hangi kitaptan çalışıyorsunuz?
-
@iibf ahmet nohutçunun kitabı var bende geçen sene ilk çıkan kitap oydu çoğu kişi almıştır sanırım . Anayasadan pek zorluk çekmedim sınavda ama idare kısmı zor geldi açıkcası daha doğrusu idare kaynağı yetersiz kaldı.
-
Geçen sene idareden istatiki bölge sorusunu yapan arkadaşlar varsa hangi kaynaklardan çalıştığını söyleyebilirler mi
-
@sim Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerini okuyun.