• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@ronin insanlar ‘hocam’ demeye başladı diye diğer ‘hocalar’ gibi kendisine bir fildişi kule edinmiş olabilir:) kendisi burayı okuyor zaten eleştirelim biraz; müsaade edin de kötüleyelim yav kimseye hiçbir şey söylenmiyor. Eleştirilmek harika bir şeydir eleştirilmekten keyif almak lazım kendini düzeltmek lazım varsa bir sorun.
-
@ronin bir kaç soruda (idare mahalli idareler ) basım hatası var ama cok az gordüm. Anayasa insan hakları kısmını daha cozemedim orada da mevcutmudur acaba basım hatası ?
-
@idarenin-iradesi Hocam çok güzel hazırlamışsınız kanunları gerçekten de sarı fosforlu kalemimi çağırıyor bunlar. Almak istiyorum ben de.
-
@mavi Teşekkürler mesaj attım hocam.
-
Arkadaslar eylulde yapilmasi dusunulen sinav artik eylul de olmayacak mi ?
-
Sevgili dostlar kaymakamlık sınavı üzerine ben de tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
105,106 ve 107. Dönem kaymakam adaylığı sınavlarına girdim, 106. Dönemde mülakattan elendim. Bu 3 dönemden 106. Döneme iyi hazırlanmıştım. Malumunuz 107. Dönem teste döndü ve o yaz diğer kurum sınavlarının da peşpeşe gelmesinden dolayı ben 10 günümü ayirabilmiştim kaymakamlık özelinde. İşsizseniz belli bir noktadan sonra mülakat aşamasını da düşünüp kendinizi garantiye almak, daha kolay girilebilir kurumlara öncelik vermek, ideallerinizi ertelemek durumunda kalıyorsunuz. Şahsen ben öyle yaptım.
Sınav herkesin bildiği gibi özellikle idari teşkilatta köklü değişikliklerin olduğu bir dönemde yapıldı. Eski kaynaklar çöp oldu, themis kullanıyordum o dönem değişiklikler devam ettiği için kitap cikarmadılar ve daha önce hiç duymadığım bir kaynak almıştım pek bir işe yaramadı.idari teşkilattan vasat sayılabilecek bir netim çıktı ve standart sapmaninda uygulanmaması sonucunda yanlış hatirlamiyorsam 68,25 gibi bir puanla barajın altında kaldım.
Benim şahsi kanaatim sınavda zor ve kaliteli sorular olmakla birlikte genel kanım zor bir sınav degildi. 3-5 soru hariç bilinmesi gereken şeyler sorulmustu. Sağlam hazırlanan birisinin ortalama 80 yapabileceği bir sınavdı fakat sonuçlar böyle olmadı. Bu noktada daha önceki sınav süreçlerini de göz önünde bulundurur isem bu sınava "ben kaymakamlık sınavına girdim" diyebilmek için giren çok kişi olduğunu düşünüyorum. Sınav gerçekten hazirlanan 1000-1500 kişi arasında geçiyor.
Bazı arkadaşların da belirttiği gibi mevzuata ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilmeniz gereken şeyleri net bilin, sınavda karsiniza çıkınca o muydu bu muydu tereddütüne düşürmeyecek şekilde.
Şimdiden herkese başarılar diliyorum.Ayrıca 106. Dönem mülakatina birlikte katılıp aynı kaderi paylaştığımız kardeşlerime de David Hume'um bir sözüyle selamlarımı iletmek istiyorum;
"Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek niçin bu noktaya kadar geldik?"
Selamlar -
arkadaşlar 106. dönemin mülakatından elenmiştim, sınava giren kişi sayısı kaç olursa olsun sınav 1500 kişi arasında geçiyor ve bu 1500 kişiden en az hata yapanlar kazanıyor, geçen seneki sınavda anayasa hukuku hariç diğer alanların hemen hepsinde zorlayıcı sorular vardı ama kolay sorular da çok fazlaydı, özetle zoru çok zor kolayı çok kolaydı, ben de kanundan çalışılması gerektiğini düşünüyorum ama bir kanunun neresine bakılması gerektiğini bilmeyen birçok arkadaşımız var, örneğin Kamu İhale Kanunu'ndan soru gelme ihtimali her zaman vardır, tutup da ihale kanununu okumaya çalışırsanız iki ay da yetmez üç ay da yetmez, imar kanunu, özelleştirme kanunu hatta kabahatler kanunu bile müfredatın içinde var, demem o ki yerel yönetimler dışındaki diğer alanlara kitaplardan bakmak, hatta kitaplardaki konu dağılımına dikkat ederek kanunla eş zamanlı okumak daha mantıklı, salt kanun okumaya çalışırsanız o kanunların içinde yer alan birçok gereksiz ve sınav formatına uymayan bilgilerin içinde boğulursunuz.
-
Statusun güncel basım tarihi nedir ? Açıklamalı sorular şeklinde mi hazırlanmış kitap ? İnceleyen arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim
-
Status kitabı içeriği bütün dersler mi yoksa anayasa ve idare mi acaba.kitabin açıklama kısmı yeterli değil. Bilen varsa yardim bekleriz
-
@ebuhureyre Diğerleri gibi kolaycılığa kaçmış dar kapsamlı bir sıradan soru kitabı. Sadece kararnameler ve bazı kanunlar falan kapsıyor eti budu bu yani ederi bu kadar. Geniş kapsamlı konu anlatımı da içeren her konudan özgün doyurucu ve nitelikli soru kitabı ve konu anlatımı çıkaran yok. Gerçeği buna rağmen soru hataları veya cevapları yanlış olan kişiler de var böyle kişilere hoca yaftası yapıştırıyorlar halbuki en basit şeyde bile kendisinin üstündeki üst akıla sormak zorunda kalıyor.
-
STATUS
anayasa
idare
mahalli idareler
Turkiyenin idari teskilati
Demokratiklesme ve insan haklariKonularını içeriyor.
1703 adet soru var hepsi açıklamalı ve çözümlü
Çözümler tatmin edici ve doyurucu.
Hatta çözümleri birlestirsen orta duzey bir konu anlatım kitabı çıkar.Basım tarihi mayıs 2019
Gazi kitabevi çıkarıyor.Not: kitabı almamış, eleştirmeyi sadece karalamak zanneden bir takım yaratıkları ciddiye almayın arkadaşlar, foruma gireli 5 gün olmamış, sürekli insanları eleştiren bireylerin önerileri kaale alınmaz.
İnsanlar emek sarfetmiş, 500 kusur sayfalik 1703 sorular bir eser ortaya koymuslar, fakat yaptığı tek eser tuvalette çıkardığı dışkısı olan insanlar tarafından umarsızca eleştiri görüyorlar
-
anayasa
idare
mahalli idareler
Hatta çözümleri birlestirsen orta duzey bir konu anlatım kitabı çıkar.Basım tarihi mayıs 2019
Gazi kitabevi çıkarıyor. -
@ebuhureyre
Haklısınız kitabi elinize almadan yeterli bilgiye erisemiyorsunuz.anayasa
idare
mahalli idareler
Gazi kitabevi çıkarıyor.Aslında bir kitaptan bu kadar bahsetmezdim kendimi reklamci gibi hissettim ama gruptaki yeni bir yaratık iki gündür anlamsizca ve bilgisizce bu kitabi ve yazarlarini karalama kampanyasi yürütünce, kisilerin emeklerini saygi adina ve kitabi alip kullanan bir kisi olarak savunma geregi hissettim
-
@legend-is-back hacı neyin peşindesin?
-
@kenanyasa Evet benim tam bahsettiğim şey bu sadece soru bankası kitap ancak konu anlatımlı kitapları yok bu bahsettiğin kişilerin. İdare hukuku, anayasa hukuku, Türkiye ekonomisi veya insan hakları derslerinden özgün ve akıcı konu anlatımı kitap çıkarmadan sadece soru kitabı çıkartmak kolaycılıktır. İstesem ben de zor, kaliteli, özgün ÖSYM'nin yıllarca yararlanacağı ve ilk çıktığında yokları satan 3. 5. derken 60. baskısının çıkacağı sadece soru bankası çıkartırım inan ki kardeşim hiç zor değil. Asıl önemli olan benim için barametre olan özgün ve akıcı konu anlatımlı kitapları olmasıdır bakıyorum ki piyasaya yeni adım atanların birçoğunun böyle özgün ve akıcı konu anlatımları yok. Benim bahsettiğim barametrede yapan yazar ekibi çok azdır zaten.
-
@harun-resid Ben kendi bakış açımı sunuyorum her şeyi bir karalama olarak neyi görüyorsunuz anlamış değilim. Sizin ak dediğinizi ben kara diyemez miyim yani. Sen köprüden atlıyorsun diye ben de mi köprüden atlamak zorundayım. Çok sevdiğim ve izlemekten zevk aldığım "Bakış Açısı" filmi var izlemeni tavsiye ederim. Tek tipcilik veya dayatmaya gerek yok. Ben burda eleştirel yaklaşıyorum diye bir başkasının övgüler dizmesine karışmam herkesin bakış açısı farklıdır. Eleştirel yaklaşımlara içselleştirmemiz gerekir. Bakış açısı
-
@legend-is-back sen bi soru bankası çıkar da onunla hazırlanalım en iyisi. Yamyamlara yem olmayız para tuzaklarına düşmeyiz. İlk defa hazırlandığın bir sınav için soru yazabilme seviyesine gelmiş bir dostumuzsun kırmazsın bizi.
-
herkese hayırlı akşamlar. dershaneye gidecek olan var mı bu sınav için?
-
@harun-resid kaymakamlık sınavına ilk kez gireceğim dediysem başka hiçbir sınava girmedim demedim. Vmy klasik sınavını kazandım ama mülakattan elendim hakeza hakimlik sınavını az farkla kaçırdım. Kpss sınavı da cabası. Açılırsa Maliye uzmanlığına da gireceğim. Aslında yine hedefim Vmy ancak yoruldum süreçten o yüzden kaymakamlık da gireceğim. İnan ki soru çıkartma konusunda kardeşim sen çıkartırsın zor bir şey değil. Ancak ben Vmy üzerinden özel sektör gibi büyük hedeflerim var küçük şeylerle uğraşmak istemiyorum YMMM'ye yürümek istiyorum..
-
@harun-resid, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@legend-is-back sen bi soru bankası çıkar da onunla hazırlanalım en iyisi. Yamyamlara yem olmayız para tuzaklarına düşmeyiz. İlk defa hazırlandığın bir sınav için soru yazabilme seviyesine gelmiş bir dostumuzsun kırmazsın bizi.
Sen benden çok yaşayacaksın lafı ağzımdan aldın...