30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
Birde arkadaslar irade sakatlıkları nispi butlan sebebidir. Evlilikle ilgili soruda korkutma olan şık olmasi gerekiyordu.
-
@burcu Evlilikle ilgili 2 soru vardı yanlış hatırlamıyorsam.
İlk soru hangisi mutlak butlan sebebi değildir diyordu. Cevap "tehdit-korkutma" olan şık.
İkinci soruda ise kısıtlı birinin yaptığı hukuki işlemin geçersizlik türünü soruyordu. Ne işaretlediğimi hatırlamıyorum ama şıklarda noksan;iptal edilebilirlik;kısmi hükümsüzlük fln vardı.
-
Göz atabilirsiniz.
http:// m. gazetevatan. com/iste-gunesi-en-cok-goren-5-il-188231-yasam/ -
http:// enerjienstitusu .com/ 2011/08/12/38-sehre-gunes-enerjisi-tablo-tesvikli-elektrik-epdk-harita-iller-sehirler-konya-mw-kapasite-bolgeler-tesviki/
-
Bağlı dışsallık die bir cvp var mıydı iktisatta?
-
Bir de Meke mi Traverten mi sorusu Meke olacak. Traverten dahil diğer tüm şıklar dış kuvvet oluşumudur, karstik şekillerdir. Meke ise iç kuvvet oluşumudur, volkaniktir.
-
@yldrmfr 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Bir de Meke mi Traverten mi sorusu Meke olacak. Traverten dahil diğer tüm şıklar dış kuvvet oluşumudur, karstik şekillerdir. Meke ise iç kuvvet oluşumudur, volkaniktir.
Mete krater evet
-
Müteselsil alacaklılık, borçlunun, alacaklılardan her birine borcun tamamını isteme hakkını tanıdığı veya kanunun belirlediği durumlarda doğar.
Borçlu, alacaklılardan birine yaptığı ifayla, bütün alacaklılara karşı borcundan kurtulmuş olur.
Alacaklılardan birinin icraya veya mahkemeye başvurmuş olduğu kendisine bildirilmedikçe, borçlu onlardan dilediği birine ifada bulunabilir.
Aksi kararlaştırılmadıkça veya alacaklılar arasındaki hukuki ilişkinin niteliğinden anlaşılmadıkça, alacaklılardan her birinin edim üzerindeki hakları eşittir.
Kendisine düşen paydan fazlasını elde eden alacaklı, bu fazlalığı payını alamamış olan diğer alacaklılara ödemekle yükümlüdür.
Madde 169
-
Mali tatilde süresi duran neydi? Beyanname verme dedim ama?
-
@Harun-Resid Ben de beyanname yaptim ama herkes dava diyor. Davayi durduran adli tatil degil miydi ?
-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar ben sınava katılmadım, paylaştığım sorular tamamen alıntı. Doğru cevaplar değil ben sadece sizlere hatırlayamadığınız soruları hatırlatması için paylaşım yaptım.
-
@burcu 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@Harun-Resid Ben de beyanname yaptim ama herkes dava diyor. Davayi durduran adli tatil degil miydi ?
Kanundan baktım da dava açma süresiymiş. Beyanname verme uzuyormuş maalesef.
-
@Harun-Resid Müteselsil alacaklılıkta öncüllerin tümü doğruydu diye hatırlıyorum. Hemfikir miyiz?
-
@Harun-Resid cok uzuldum ya yanlis sayisi artiyor surekli
-
Bu ileti silindi! -
Ağ dışsallığı hangi sorudaydı biri söyleyebilir mi?
-
@KNUT-Wicksell şıklarinda 1.-2.Gossen oan soru icin cevaba o diyorlar
-
Doğrudan ağ dışsallıkları, ürünü satın alanların (kullananların) sayısı arttıkça ürünün değerini arttıran doğrudan fiziksel etkilerdir. Soru neydi hatırlamıyorum da diğer şıklara göre en mantılı gelen ağ dışsallığıydı belki de ben öyle işaretledim diye öyle geliyor
-
@Antimülakat 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Arkadaşlar ben sınava katılmadım, paylaştığım sorular tamamen alıntı. Doğru cevaplar değil ben sadece sizlere hatırlayamadığınız soruları hatırlatması için paylaşım yaptım.
Hocam dur zaten ortalik karışık